Lux Helsinki 2015 ja ravintolavinkki sushien ystäville

Kävimme tänään mieheni kanssa katsastamassa Lux Helsingin. Tämä oli meille ensimmäinen kerta kun pääsimme valotapahtumassa käymään.

Ennen kun mentiin ihmettelemään valoteoksia ajateltiin lähteä syömään sushia Fuku sushiin. Ollaan molemmat mieheni kanssa sushin ystäviä ja käydään aika useasti syömässä sushia. Olin aiemmin testannut Fukun Sellossa ja se on erinomainen. Olen kokeillut todella monta sushi buffettia ja mielestäni Fukun sushit ovat ehdottomasti maukkaimmista susheista, jota Suomessa olen syönyt. Helsingin Fuku on todella suosittu. Saatiin viimeinen pöytä ravintolasta. Ja koko ajan ihmisiä kävi ovella kysymässä, että onko vapaita paikkoja. Sushien lisäksi tarjolla on lämmintä ruokaa, keittoa, salaattia ja jälkiruuaksi makeisia ja hedelmiä. Tänään buffetin hinta oli 21,50 €/hlö, muina aikoina vaihdelleen 13,50 -17,50 euron välillä. Jos olet sushin ystävä, kannattaa ehdottomasti käydä syömässä.

 

Kun oltiin syöty itsensä aivan täyteen, lähdettiin kävelemään Finlandia talolle, jonka ympäristössä kaikki parhaimmat valoteokset ovat.

Tutustuin etukäteen netistä, Lux Helsingin teoksiin ja tapahtumapaikkoihin. Onneksi kaikki olivat kävelyetäisyydellä. Tänään oli Helsingissä todella kylmä eli vaikka meillä oli todella lämpimät vaatteet, sai oikein kunnolla palella. Pienemmät valoteokset olivat meille kyllä todellinen pettymys eli laitan tähän vain mielestäni parhaat valoteokset.

1. ACT Ligting Desing & Odeaubois: OVO
 sijainti: Hakasalmen huvila

Tämä on puurakenteinen ja munanmuotoinen teos, joka vaihtaa väriä. Mielestäni värin vaihtelut ja musiikki oli todella hyvin sovitettu yhteen.

 

 

2. Lighting Desingn Collective Helsinki: Anonymous
sijainti: Finlandia-talo

Tämä on todella innovatiivisesti toteutettu teos. Teos herää ikään kuin eloon kun vierailijat menevät valkoiseen koppiin. Siellä voi siis tanssia, laulaa tai muuten vaan heilua. Muut vierailijat näkevät kopissa varjon ja liikkeestä syntyy valoteos Finlandia-talon kulmaan. Kopissa on myös mikki eli jos joku laulaa, ääni kuuluu oikein hyvin.

3. Kinsei & Aake Otsala: Time Laose Plant
sijainti: Kansalaistori

Tämäkin teos herää eloon kun vierailijat astuvat ”lavalle”. Vierailijat pääsevät kokeilemaan, että mitä omalle varjolle tapahtuu ja miten värit vaihtuu.

4. Immanuel Pax: Enimmäkseen hyvä näkyvyys
sijainti, Sanomatalon Mediatori

Teos näytti todella hauskalta kun vierailijat istuivat opaalilasit päässä ja tuijottivat kohti käsinmaalattuja diakuvia.

5. Miikka Riikonen: Nikolaikirkko
sijainti: Tuomiokirkko

Olisin odottanut paljon värikkäämpää valoshowta ja iloisempaa musiikkia. Nyt nämä hennot valoviirut jäivät kyllä aika vaisuksi.

Vielä on 2 päivää aikaa ehtia katsomaan valoteoksia eli 7.1 ja 8.1 klo 17-22 asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *