Liebster Award ja 11 kysymystä matkustamisesta

Laitan tähän väliin hiukan erilaisen postauksen. Sain nimittäin Pieni tyttö maailmalla -blogilta Liebster Award haasteen, kiitos 🙂 En ole aiemmin saanut blogini olemassaoloni aikana vastaavanlaisia haasteita eli ilman muuta tartuin tähän tilaisuuteen.

294

Tässä mulle esitetyt kysymykset vastauksineen.

1. Mikä on ollut rohkeinta, mitä olet matkalla tehnyt?
Olen korkeapaikkakammoinen eli yleensä kaikki rohkeat teot liittyvät korkeisiin paikkoihin. Esimerkiksi olen noussut lukuisia kertoja gondolihissiin, jonka kyydit ovat mulle todella pelottavia. Tähän voisi laittaa myös Samarian vaelluksen, joka oli fyysisesti aika raskas.

2. Millä perusteella valitset matkakohteen?
Yleensä matkakohteet valikoituvat sen perusteella, että en ole käynyt kyseisessä kaupungissa/paikassa tai siitä on jo hyvin kauan. Luen paljon matkailuun liittyviä juttuja ja yleensä saan niistä inspiraatiota seuraavan kohteen valintaan. Tykkään myös yhdistää kaupunki- ja rantalomia.

Tietysti on joitakin kaupunkeja, josta tykkään niin paljon, että voin mennä uudelleen ihan milloin vaan. Ne ovat esimerkiksi Singapore, Lontoo ja Rooma. Yleensä myös tärkeä kriteeri on lämpö. Talvella matkustan aina maihin, jossa on lämmin. Keväällä ja syksyllä kaupunkimatkoilla lämpötiloilla ei ole niin suurta merkitystä, mutta se on tietysti plussaa kun aurinko paistaa. Tässä yhteydessä pitää myös mainita, että erittäin tärkeä kriteeri on matkakohteen turvallisuus.

3. Minne et matkustaisi toistamiseen? Ja miksi?
En nyt osaa nimetä mitään sellaista paikka tai maata, johon en haluaisi matkustaa missään nimessä enää uudelleen. Osa paikoista on tietysti kivempia kuin toiset, mutta en ole sen osalta niin ehdoton.

4. Mikä kohde on yllättänyt sinut positiivisesti? Ja miksi?
Singapore on mun lempikohde ja se pääsee minut yllättämään aina. Viime talvena olin ensimmäisen kerran Malesiassa (Langkawi ja Kuala Lumpur) ja myös ne paikat yllättivät positiivisesti.

Singapore on niin siisti ja kaikilla osa-alueilla  erittäin toimiva kaupunki. Tämä yllättää, että Singapore vaan poikkea kaikista paikoista niin paljon. Malesia yllätti myöskin kehittyneisyydellä sekä Langkawi upealla luonnolla ja rauhallisella liikenteellä. Me vuokrattiin myös auto, joka ei muissa Kaakkois-Aasian maissa kaoottisen liikenteen takia ole ollut mahdollinen.

5. Oletko joutunut matkallasi huijauksen kohteeksi? Mitä tapahtui?
Pieniä huijauksia on ollut, esim. Indonesiassa on haluttu veloittaa taksimatkasta enemmän kuin kuului, Olen aika hyvin päässyt matkoilla isommilta huijauksilta.

6. Kuka on parasta matkaseuraa?
Tähän on helppo vastata, ilman muuta perheeni – mieheni ja lapsemme. Aikuinen poikamme ei meidän kanssa enää matkustele, mutta 13-vuotias tyttäremme on mukana ainakin kesämatkalla.

7. Unelmiesi matka, millainen ja minne?
Unelmien matka olisi sellainen, että voisin matkustaa ajan kanssa ja myös budjetti voisi olla suhteellisen iso, ettei tarvitsisi yöpyä huonoissa hotelleissa ja laskea joka päivä pennosia.

Tällä hetkellä unelmamatkani olisi varmaan seuraavanlainen:
– Road-trip Australiassa ja Uudessa Seelannissa
– Lepoloma sekä snorklausta Fidzilla, Bora-Boralla ja Havaijilla
– Road-trip Kaliforniassa ja samalla käynti Las Vegasissa ja Grand Canyonilla.
– Peru (Lima ja Machu Picchu)
Etelä-Amerikan risteily

Matkan pituus olisi siis vähintään 3 kk ja matkakumppanina mieheni.  Monta kohdetta, johon haluaisin mennä, jäi vielä tästä puuttumaan, esim. Kanada ja Etelä-Afrikka.

8. Paras muistosi matkalta?
Tämä on kyllä todella paha, koska hyviä muistoja matkoilta on niin paljon enkä osaa nimetä parasta muistoa. Kaikki koko perheen kanssa tehtyilta matkoilta on paljon hyviä muistoja, erityisesti Kyproksen matka on jäänyt mieleen, koska se oli koko perheen ensimmäinen etelänmatkan. Myös lasten kanssa tehdyt automatkat Euroopassa ovat olleet ikimuistoisia.

9. Mitä esittelisit turistillesi omalta paikkakunnaltasi?
Asun pääkaupunkiseudulla, en osaa nyt nimeä mitään yksittäistä nähtävyyttä, mutta todennäköisesti esittelisin Helsingin keskustan, Kaivopuiston, Suomenlinnan ja tekisimme myös illallisristeilyn Helsingin edustalla.  Ehdottoman tärkeä on myös maistaa suomalaista ruokaa.

10. Millaiset kohteet sinua kiinnostaa?
Kohteet, jossa on suhteellisen paljon nähtävää ja tekeminen ei lopu kesken. Rantalomakohteissa arvostan hyvää rantaa ja kirkasta merivettä, koska tykkään snorklauksesta. Parhaat kohteet ovat, jossa voin yhdistää kaupunki-, ranta- ja luontomatkan.

11. Oletko selvinnyt lentokentillä aina ilman ongelmia? Ellet ole, mitä ongelmia olet kohdannut?
Kaikilla lentokentillä olen selvinnyt ilman ongelmitta. Muistan vain yhden tapauksen kun melkein myöhästyttiin mieheni kanssa koneesta Lontoon Standstedin kentällä. Lähtöportti oli vain niin älyttömän kaukana, että emme osanneet sitä ottaa huomioon ja loppumatka jouduimme juoksemaan, että ehdittiin koneeseen.

Pientä säätöä on ollut myös matkalaukun painon kanssa eli ollaan jouduttu siirtämään isosta laukusta tavaroita käsimatkatavaroihin, koska ruumaan menevän laukun painorajoitus on ylittynyt.

Sääntöjen mukaan mun pitäisi tähän haastaa 11 uutta blogia, joilla on alle 200 seuraajaa. Heille pitäisi myös keksiä 11 uutta kysymystä.

Tutkailin todella monta blogia ja kaikki tutkimani blogit olivat jo saaneet tämän haasteen tai blogilla oli yli 200 seuraajaa. Näin olleen päätin, että en haasta enää ketään mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *