Puerto Plata – Dominikaaninen tasavalta

Toinen kohdesatama Karibian risteilyllämme oli Puerto Plata Dominikaanisessa Tasavallassa.

Dominikaaninen tasavalta on noin 10. milj. asukkaan valtio. Samalla saarella sijaitsee myös Haitin valtio. Saaren löysivät Kolumbus seuruineen vuonna 1492 ja hän nimesi saaren La Hispaniolaksi.

Puerto Plata on suosittu risteilyalusten kohdesatama ja erittäin suosittu myös lentokoneella saapuvien turistien kesken. Suurin osa hotelleista sijaitsee Puerto Platan Playa Dorada rannikolla noin 5 km kaupungista itään, jossa on lukuisia all inclusive hotelleja.

Risteilyalukset pysähtyvät Amber Cove nimisessä satamassa, joka sijaitsee Puerto Platan länsipuolella. Tässä oli risteilyvieraille aika viihtyisä pikku kylä rakennettu, jossa oli täysin jäljitelty Puerto Plata kaupungin tyyliä. Taloissa oli kauppoja ja baareja.

DSCN3202

DSCN3199

Käveltiin ostosalueen ohi taksiasemalle ja tutustuttiin taksihintoihin. Taksihinnat olivat kiinteät ja mitä enemmän taksissa on ihmisiä, sitä halvemmaksi matka tulee per hlö. Ajateltiin hiukan odottaa ja kohta saatiin sovittua neljän portugalilaisen kanssa samasta taksikyydistä rantaan. Taksikyyti maksoi Puerto Platan rannalle 14 $/hlö (meno/paluu).

Kun saavuttiin rannalle, huomattiin, että se ei olekaan sellainen paratiisiranta vaan ihan perusranta, jossa meille oli ihan liikaa turisteja ja rantatuolit + varjo maksoivat 25 $ eli aika kalliita. Käveltiin hieman rannalla, mutta päätettiin, että halutaan nähdä mieluummin muita paikkoja kuin olla monta tuntia rannalla. Etsittiin meidän kuski ja pyydettiin häntä viemään meitä kaupunkiin.

DSCN3196

Puerto Platassa ranta, johon risteilyvieraat tuodaan.

DSCN3195

Kuskit odottavat turisteja rannalla.

Kun lähdettiin rannalta, yritettiin kysyä kuskilta, että mitkä olisivat Puerto Platan parhaat nähtävyydet. Hän kertoi, että hän vie meitä parhaisiin paikkoihin ja luotettiin sitten häneen.

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Brugal rommitehdas, mikä osoittautui todella mielenkiintoiseksi. Sisäänpääsy oli vain 3 $/hlö ja siihen sisältyi opastettu kierros.

DSCN3173

Kierroksen aikana meille selvisi miten  rommia on aloitettu valmistamaan ja miten sitä nykyään valmistetaan.

DSCN3169

DSCN3175

Kierroksen aikana saatiin myös maistaa rommia. Oli tummaa ja vaalea rommia sekä vanhaa ja hieman nuorempaa rommia.

DSCN3176

Kierros päättyi tehtaalle, jossa nähtiin, kuinka pullot täytetään ja laadunvarmistus hoidetaan ja miten ne sitten palataan laatikoihin, jotka lastataan kuorma-autoon. Tehtaan puolella ei saanut ottaa ollenkaan kuvia. Siellä oli myös myymälä, josta sai ostaa mukaan Brugal tehtaan tuottamaa rommia. Pitihän meilläkin ostaa pieni pulloa rommia mukaan.

DSCN3170

Seuraavaksi lähdettiin sikaritehtaalle. Tai voiko sitä nyt sikaritehtaaksi sanoa kun yksi tyyppi oli näitä sikareita siellä käärimässä. Mielenkiintoinen oli kuitenkin seurata sitä työtä.

DSCN3178

DSCN3179

Seuraavaksi mentiin rannikolle, jossa sijaitsee San Felipe linnoitus. Linnake rakennettiin jo 1560-1570 luvulla suojaamaan kaupunkia merirosvoilta ja kaappareilta. Nykyään linnoituksessa on museo.

IMG_0116

DSCN3191

IMG_0117

DSCN3187

Viimeiseksi käytiin katsomassa Puerto Platan siirtomaa-aikaista aluetta, jossa talot on rakennettu jo 1800-luvulla.

DSCN3182

DSCN3181

DSCN3185

Tähän päättyi meidän kierros ja lähdettiin hakemaan portugalilaisia rannalta.

Kuski vei meidän myös hieman korkeammalle, josta oli hyvät näkymät Puerto Platalle.

DSCN3167

Oltiin tosi tyytyväisiä, että nähtiin Puerto Platasta näin paljon. Alun perin oltiin sovittu 14 $/hlö kuljetuskustannus, mutta nyt maksettiin sen lisäksi reilu tippi eli meidän päiväretki tuli maksamaan 25 $/hlö. Puerto Plata on ainakin päiväretkikohteena oikein mainio.

DSCN3198

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *