Ocho Rios – Jamaika

Kolmas kohdesatama Karibian risteilyllämme oli Ocho Rios Jamaikalla.

Jamaika on Karibian kolmanneksi suurin saari. Saaren läpi kulkee vuorijono, joka jakaa saaren kosteaan ja rehevään pohjoispuoleen sekä kuivempaan eteläpuoleen. Ocho Rios sijaitsee Jamaikan pohjoispuolella.

Olin etukäteen katsonut nähtävyydet, jossa haluaisimme käydä Jamaikalla. Ne olivat Dunn’s River Falls ja Shaw Park Gardens & Waterfalls. 

Risteilylaivojen satama Ocho Rioksessa on todella pieni. Päästyämme laivasta ulos taksien ja bussien parkkialueella, vallitsi alueella täysi kaaos. Koko alue oli täynnä autoja ja busseja, siinä välissä sitten kävelivät ja huitoivat paikalliset oppaat, jotka ohjasivat turisteja autoihin sekä busseihin.Meiltäkin kysyttiin heti, että mihin haluatte mennä. Näytin paikallisoppaalle mun etukäteen printtaaman lapun nähtävyyksistä ja hän ohjaisi sitten meidän minibussiin, johon mahtui noin 15 hlö. Aika nopeasti minibussi täyttyi ja suurin osa muista turisteista oli italialaisia.

Kuljetuksen hinnaksi meille ilmoitettiin 20 $/hlö. Muilla oli hieman halvempi, koska he menivät vain vesiputouksille ja sen jälkeen rannalle. Me ei päästy rannalle ollenkaan, koska haluttiin mennä myös kasvitieteellisen puutarhaan.

Dunn’s River Falls -vesiputoukset ovat todella kuuluisat ja tuntuu siltä, että melkein kaikki risteilyvieraat vierailevat näillä putouksilla. Vesiputouksilla on kuvattu ainakin kaksi elokuvaa eli vuoden 1962 James Bond (Dr. No) ja vuonna 1988 Tom Cruisen Cocktail.

Sisäänpääsymaksu vesiputouksille oli 30 $/hlö, joka on mielestäni todella arvokas. Hinta sisältää myös kiipeämisen vesiputouksilla. Me ei haluttu kiipeillä ja aikaisemmin oli kai erillinen maksu kiipeämiselle, mutta nyt ei ollut mahdollista enää ostaa pelkästään vierailulippua.

Paikka oli siis aivan tupaten täynnä turisteja. Vesiputoukset sijaitsevat hyvin luonnonkauniissa paikassa keskellä viidakkoa ja ne ovat maailman ainoat vesiputoukset, jotka laskevat suoraan mereen.

DSCN3217
Tässä vesiputous laskee suoraan mereen. Tästä aloitetaan myös kiipeäminen ylös 55 m korkeuteen.

DSCN3218

Merenranta putousten vieressä

Putoukset ja luonto sen ympärillä olivat oikein kauniita, mutta vain yksi iso miinus oli kyseisessä paikassa – ihmisiä oli aivan liikaa.  Suurin osa turisteistä haluaa kiivetä putoukset eli käytännössä vesiputoukset olivat aivan tupaten täynnä kiipeileviä turisteja.

DSCN3210

Tässä kiipeilevät turistit selfie-keppeineen.

DSCN3208

Vesiputouksen vieressä kulkee myös kävelypolku, näin ollen vesiputouksen näkee kyllä todella hyvin myös polulta.

DSCN3211

DSCN3213

Putousten ympärillä oli hiono kasvusto.

Meillä oli vesiputouksilla aikaa noin 1,5 h ja sen jälkeen kaikki muut meidän minibussissa mukana olleet halusivat mennä rannalle ja me siirrytiin kasvitieteellisen puutarhaan (Shaw Park Gardens & Waterfall).

Kasvitieteellinen puutarha oli korkealla ja siihen kuljettiin sademetsän läpi. Ylhäältä alas kaupunkiin oli mahtavat näkymät.

DSCN3223

Ja mikä oli kaikkein kummallisin, me oltiin ainoat turistit kasvitieteellisessä puutarhassa. Maksettiin sisäänpääsy, joka oli 10 $/hlö ja sen lisäksi piti maksaa muutama dollari oppaalle, joka kierrätti meidät puutarhassa.

Shaw Park Gardens & Waterfall kasvitieteellinen puutarha oli todella upea paikka. Puutarhan läpi kulki vesiputous ja paikka oli rehevän kasvillisuuden peitossa.

IMG_0127

DSCN3231

DSCN3232

Puutarhassa oli myös paljon hyötykasveja, joka opas tutustutti meille.

DSCN3238

DSCN3234

Puistossa oli myös kolibreja, joita oli mukava seurata.

DSCN3256

Mielestäni tämä puutarha vesiputouksineen oli huomattavasti kivempi kuin Dunn’s River Falls. Tässä sai rauhassa kulkea ja nauttia luonnosta. Dunn’s River Fallin alueella on todella paljon turisteja ja se vähentää paikan viehättävyyttä huomattavan paljon. Suosittelen ehdottomasti käymään tässä kasvitieteellisessä puutarhassa kun vierailet Ocho Riossa.

DSCN3239

DSCN3220

Näkymät ylhäältä alas kaupunkiin

DSCN3269
Kadun vieressä oli hiukan pelottavan näköinen mies, joka kaupitteli puusta veistettyjä koristeita.

Oltiin puistossa reilun tunnin ja tämän jälkeen lähdettiin takaisin laivalle. Kuski vielä kysyi, että olisimmeko halunneet mennä käymään kauppakeskuksessa, mutta emme todellakaan sitä halunneet.

2 Replies to “Ocho Rios – Jamaika”

  1. Onpa hienon näköinen vesiputous, mutta liika väenpaljous varmastikin pilaa kokemuksen. :/ Ehkä suolaisella hinnalla yritetään karsia porukkaa pois. Minäkin olisin mennyt mieluummin kasvitieteelliseen kuin rannalle. 🙂 Huippua, että siellä saitte olla ihan rauhassa.

  2. Kyllä se näin on, että väenpaljous pilaa varsinkin luontokokemuksia. Mutta näin se on, että kun näitä nähtävyyksiä ei ole Karibian saarilla kovin paljon, silloin kaikki on samassa paikassa. Meillä oli tuuria, että oltiin kasvitieteellisessä puutarhassa ainoa turistit. Kaikille vaan mainostetaan Dunns's River vesiputouksia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *