Gran Paradiso kansallispuisto – huikea vaellus Lillazin vesiputouksilla

Comojärvi oli aika jättää taakse ja siirtyä seuraavaksi Aostan laaksoon ja sen vieressä olevaan Gran Paradiso kansallispuistoon. Matkaa Comojärven Tremezzosta kansallispuiston Lillazin vesiputouksille on 270 km ja siihen menee aikaa noin 3,5 h. Lähdettiin aamulla ajelemaan ja oltiin puistossa puolen päivän jälkeen.

Loppumatka Aostan laaksosta Cogneen ja sieltä eteenpäin Lillazin kylään oli aivan huikea. Kapea tie kiemurteli vuoristossa ja joki pauhasi koko matkan ajan tien vieressä. Nähtiin reilun 20 km loppumatkan aikana lukuisia vesiputouksia ja ajettiin monen tunnelin ja sillan yli. Yksinkertaisesti upea maisemareitti.

Untitled

Laitetiin auto parkkiin ja syötiin hieman eväitä. Sen jälkeen oltiin valmiita vaeltamaan vesiputouksille.

Untitled

Reitti vesiputouksille lähtee suoraan Lillazin kylästä. Alussa reitti kulkee todella helppoa päällystettyä metsäpolkua ja ensimmäisen vesiputouksen näkee jo pian. Vesiputouksen vierestä menee kapea metsäpolku, josta pääsee nousemaan taas seuraavalle tasolle.

DSCN5544

Untitled

Untitled

Välillä noustaan jyrkkää metsäpolkua eikä vesiputouksia ole näkyvillä. Lyhyen nousun jälkeen näkee kuitenkin taas seuraavan vesiputouksen. Maisemat ovat henkenä salpaavia ja vesiputoukset upeita.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Pelkään korkeita paikkoja ja jonkun verran tuli tälläkin vaellusreitillä kuumottavia kohtia, josta en olisi mielelläni kävellyt. Mieheni avustuksella näistäkin kohdista selvittiin ja olen erittäin onnellinen, että pääsin tekemään tämän upean vaelluksen. Esimerkiksi sillalla kävely (kuva alla) oli mulle hieman pelottava, kun pudotusta alas oli reippaasti. Molemmilta puolilta siltaa vesiputous valui siis todella jyrkästi alas kalliolta.

Untitled

DSCN5547

DSCN5545

DSCN5550

Vesiputousten jälkeen päästiin ihailemaan laaksoa ja kaukaa näkyi myös vesiputous.

Untitled

Untitled

Katso videoita Lillazin vesiputouksista mun Instagramin kohokohdista.

Vaelluksen jälkeen oli kova nälkä ja lähdettiin Cognen kylään syömään lounasta. Cognen kylä on pieni ja söpö. Suurin osa turisteista olivat palanneet vaelluksilta ja yksi ryhmä oli just lähtemässä vuoristoon pyöräretkelle. Cogne kuuluu myös Gran Paradiso kansallispuistoon ja sieltä kulkee useita vaellusreittejä vuoristoon.

Untitled

Untitled

Untitled

Ruokailun jälkeen lähdettiin etsimään meidän seuraavaa yöpymispaikkaa, joka sijaitsi Aostan laaksossa korkealla kukkulalla. Pieni hotelli Chambres hotes La Moraine Enchantée on rakennettu hyvin vanhaan taloon, mutta sisätilat on kunnostettu hiljattain vanhaa tyyliä kunnioittaen. Meillä oli poreammeellinen huone, joka oli todella viihtyisä ja ylitti kaikki odotukset. Katso huonekuvat hotellin linkistä. Omistajapariskunta oli ystävällinen ja tunsimme itsemme hyvin tervetulleeksi. Ylistykset paikasta voit lukea hotellin arvosteluista. Illallinen käytiin syömässä paikallisessa kylässä majapaikan suosituksen mukaisesti ja saatiin taas erinomaista italialaista ruokaa.

Untitled

Untitled

Untitled

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *