Yhteistyössä Tallink Siljan kanssa
Kävin kesäkuun alussa risteilyllä Silja Serenadella, joka oli ihana piristys arjen keskellä. Ohjelmassa oli hyvää ruokaa, uutuustuotteisiin tutustumista ja samppanja tasting. Ja tietysti mukavat ihmiset, joiden kanssa oli kiva seurustella pitkästä aikaa.
Hytti
Yövyin parvekkeellisessa Commodore luokan hytissä, joka on todella upea. Hytissä on parisänky, oleskelualue, telkkari ja iso kylppäri. Hytissä on myös minibaari, jonka sisältö kuuluu hytin hintaan. Siellä on virvoitusjuomia, olutta ja pullo skumppaa.
Tallink Siljan sivuilla pääsee tutustumaan laivan hytteihin virtuaalikierroksella.
Ruokailu
Ruokailu on ehdottomasti mulle tärkeimpiä kohokohtia risteilyllä. Rakastan fine diningiä, jossa ruuat on aseteltu hienosti ja jokaiselle annokselle on valittu myös täydellinen viini. Nautittiin virolaisen keittiömestarin Artur Kazaritskin suunnitteleman neljän ruokalajin Menu Nordicin Bon Vivant ravintolassa.
Ensimmäinen alkupala on: Norjalaista kuningasrapua, juuriselleripyreetä, katajanmarjoja ja shampanja-Beurre Blanc –kastiketta. Annos on kaunis ja erittäin kekseliäs.
Toinen alkupala on: turskaa voissa, savustettua lardoa, tuoretta kurkkua ja kermaista yrttikastiketta.
Pääruokana sienillä täytettyä viiriäistä Järveotsan tilalta ja tryffeli-perunapyreetä. Viiriäinen on hyvää, olisin sitä voinut syödä jopa enemmän.
Jälkiruuaksi oli paistettua omenamousse, sitruuna-jogurttikermaa ja karamelli-kama -crumble. Virolainen kama eli suomeksi talkkuna ei ole oikein mun makuun, mutta näin karamellisoituna tämä oli todella hyvä.
Bon Vivantin Menu Nordic on saatavilla syyskuuhun 2021 asti.
Illallisen jälkeen koitti illan toinen kohokohta – iltashow, joka on Dance Factoryn Rock On show. Sama show esitetään kaksi kertaa illan aikana.
Tässä muutamia videopätkiä esityksestä.
Aamupala
Aamupala syötiin myös Bon Vivant ravintolassa, joka oli erinomainen. Buffetissa on panostettu esillepanoon ja tarjolla on on mm. erilaisia juustoja, kalaa, mätiä, leipää, croissantteja ja erilaisia smoothieita. Lisäksi sai tilata listalta erilaisia ruokia. Minä tilasin rapumunakasta ja puolikkaan annoksen pannukakkua. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Bon Vivant aamupalaa perinteisen buffet-aamiaisen tilalle.
Buffet lounas
Lounas syötiin buffetissa, jossa tarjolla on alkupalat, lämmin ruoka ja jälkiruoka. Buffetissa mun lemppari on alkupalat ja tietysti jälkiruoka. Tykkään kaloista, mätistä, erilaisista salaateista ja pienistä suupaloista. Jälkiruokapöytä on todella houkutteleva, siellä on runsaasti karkkeja, kakkuja, jäätelöitä ja suklaalähde.
Shoppailu
Silja Serenadella on hyvät shoppailumahdollisuudet, koska promenadella on useita kauppoja. Lisäksi on tietysti Tax Free kauppa, joka on mun suosikki. Laivoilla on tällä hetkellä paljon hyviä tarjouksia, näin ollen melkein aina tarttuu jotain mukaan.
Silja Serenade tekee 22.6.2021 asti 20 tunnin risteilyjä. Sen jälkeen Silja Serenade siirtyy tekemään 24.6 – 31.7.2021 päivä Maarainhaminassa risteilyjä. Tänään on julkaistu myös mahtava uutinen eli 1.8.2021 lähtien Silja Serenade palaa tekemään Helsinki-Tukholma risteilyjä. Sitä on odotettu pitkään. Varaa oma risteily täältä.
Aika hauskaa, että minibaarin sisältö kuuluu hytin hintaan. Enpä muista, että olisi sellaista hotellia (tai hyttiä) tullut aiemmin vastaan, Mukavalta vaikuttaa laiva, kun olin lapsi, risteiltiin Serenadella usein.
Jep, Serenadella ainakin Commodore ja De lux hytteihin sisältyy minibaarin sisältö hytin hintaan, mikä on mielestäni todella hyvä oivallus, tuohan se asiakkaalle hyvän mielen ja hieman luksusta 😊
Unelmaristeily, mutta taitaa olla minun budjettini ulottumattomissa 🙂 Ihanaa kuitenkin lukea Vikingin ja Serenaden tarjonnasta – syksyllä laivalle!