Harmony of the Seas – upea risteilyelämys Välimerellä

Matka toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Elämys Cruisesin kanssa.

Viime viikko oli täynnä upeita elämyksiä, kun pääsimme risteilemään Välimerellä maailman isompien laivojen joukkoon kuuluvalla Royal Caribbeanin Harmony of the Seas risteilyaluksella. Tämä oli mulle ja miehelleni viides kansainvälinen risteily, mutta ensimmäinen kerta Välimerellä. Risteilyn reitti oli: Barcelona – Palma de Mallorca – meripäivä – La Spezia – Rooma – Napoli – meripäivä – Barcelona.

Kaikki kansainvälisiset risteilyt ovat olleet upeita elämyksiä. Mutta tämä laiva nosti risteilyelämyksen aivan uudelle tasolle. Harmony of the Seas laivan tarjoamat ajanviettomahdollisuudet ovat käsittämättömän upeat ja yllätykselliset. Näin ollen jokapäiväinen wau-elämys on taattu.

Hytit

Harmony of the Seas laivalla on lukuisia erilaisia hyttejä, sisähyteistä parvekehytteihin ja erilaisiin sviitteihin.

Meillä oli käytössä parvekehytti, joka sijaitsi kannella 14. Näkymät parvekkeelta oli merelle. Hytti oli todella tilava ja muistuttaa hotellihuonetta. Myös kaappitilaa oli tarpeeksi ja saimme kaikki vaatteet ja tavarat purettua matkalaukuista kaappeihin. Hytin varustukseen kuuluu myös vuodesohva.

Untitled
Untitled

Untitled

Koko risteilyn ajan hytin siivoa sama henkilö. Hän tulee myös viikon aikana tutuksi ja kyselee joka päivä myös kuulumiset. Hytin hän piti huippukunnossa ja joka ilta ilahdutti meitä erilaisilla pyyhe-eläimillä.

Untitled

Voin suositella parvekehyttiä merelle päin varsinkin lämpimillä risteilyreiteillä. Parvekkeella on ihana ihastella esteetöntä merinäköalaa ja kuunnella meren pauhua. Meillä oli mukana myös 2 pulloa valkoviiniä, jota sai tuoda mukaan laivalle. Omalla parvekkeella maisemien ihailu ja viinin maistelu oli kyllä todella luksusta.

Untitled

Jos haluat tutustua tarkemmin erilaisiin hytteihin, katso esittelyt hyteistä täältä.

Ravintolat – ruoka ja juoma

Risteilyn hintaan sisältyy ruokaa niin paljon kuin jaksaa syödä. Ja sitä on tarjolla käytännössä ympäri vuorokauden. Laivan 25. ravintolasta noin puolet ovat ilmaisia ja puolet lisämaksullisia. Tärkeimmät ravintolat, jotka kuuluvat risteilyn hintaan ovat buffetravintola Windjammer ja laivan pääravintola American Icon. Lisäksi Solarium Bistrossa on aamu – ja iltabuffetti ja Park Cafessa on tarjolla ruokaa pitkin päivää. Ilman lisämaksua on useita pienempiä paikkoja kuten allasalueella oleva Mini Bites pikaravintola, josta saa hamppareita, ranskalaisia ja myös hedelmiä. Allasalueella on myös pehmiskioski. Lisäksi kävelykaduilla on ilmaisia hodareita – ja pizzapaikkoja.

Untitled

Me syötiin vain risteilyn hintaan kuuluvissa ravintoloissa. Yleensä suunnattiin aamiaiselle Windjammer buffetin, jossa oli tarjolla todella laaja ja laadukas buffetti. Lounasta syötiin Windjammer buffetissa ja myös Park Cafessa.  Meripäivinä syötiin aamiaista ja lounasta American Iconin a la carte pääravintolassa. Illallista syötiin aina American Iconin pääravintolassa, oltiin erittäin tyytyväisiä tämän ravintolan palveluun ja ruokaan. Istuttiin aina samalla alueella ja tarjoilijat tulivat viikon aikana tutuksi.

Untitled
American Icon ravintola on kolmikerroksinen.
Untitled
Ruokia American Icon ravintolassa
Untitled
Jälkiruokia American Icon ravintolassa
Untitled
Aamupalalla on runsaasti vaihtoehtoja

Untitled

Untitled

Juomista ainoastaan vesi, suodatinkahvi, tee ja muutama laji mehua kuuluvat risteilyn all inclusive pakettiin, muuten juomat ovat lisämaksullisia. Laivalla on tarjolla juomapaketteja tai juomat voi tietysti ostaa yksitellen, sitten kun haluaa.  Jos ostaa juomia yksitellen, silloin juomien hintoihin lisätään vielä tarjoilupalkkio. Juomapaketeissa se sisältyy jo hintaan.  Tutustu juomapakettien sisältöihin ja hintoihin. Me ostettiin laivan pääravintolassa muutama pullo viiniä ja muutama drinkki baareissa. Näin ollen meillä ei kannattanut hankkia erillistä juomapakettia vaan maksettiin ostokset yksitellen. Ravintola myös säilyttää avatun viinipullon seuraavaa illallista varten eli koko pulloa ei tarvitse juoda kerrallaan.

Jos olet kiinnostunut lisämaksullisista ravintoloista, tästä löytyy esittely kaikista ravintoloista.

Kattausmaksu lisämaksullisissa ravintoloissa vaihtelee aika paljon, esim. Jamie’s ja 150 Central ravintoloissa se on 54,99 $ + 18% palvelumaksua, kun taas Chef’s tablessa reilu 100 $ + 18 %. Jonny Rocketin hampurilaisravintolassa kattausmaksu on taas 13 $ + 18%.

Untitled

Untitled

Viihdetarjonta – esitykset ja showt

Viihdetarjonta on laivalla erittäin korkeatasoista, esim. Broadway tasoiset musikaalit, huippuluistelijat jääshown esityksissä ja taitavat akrobaatit ja ammattilaisuimahyppääjät.

Harmony of the Seas laivalla on kolme varsinaista näyttämöä, jossa esitetään hengästyttävän korkeatasoisia esityksiä. Lisäksi livebändejä on soittamassa monessa eri paikassa. Ja nämä esitykset ja showt kuuluvat risteilyn hintaan.

1. Royal Theater

Royal Theater on valtavankokoinen teatteri. Jokaisella risteilyllä on joku Broadwayn tasoinen musikaali.  Ristelymme musikaali oli Grease, tämä oli kerta kaikkiaan mahtava elämys. Esiintyjät olivat huippuja, lavatekniikka oli hämmästyttävä ja todella hyvin toteutettu.  Royal Theaterissa käytiin myös katsomassa kaksi musiikkiesitystä:  Celine Dionin musiikkia esitti Tracey Shield ja toinen oli kolmen vahvan mieslaulajan esittämä musiikkiesitys, jossa parhaat palat olivat ehdottomasti Queenin biisit. Nämä kaikki esitykset saavat kyllä kehossaan kylmät väreet aikaiseksi.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

2. Aqua Theater

Aqua Theater on ulkonäyttämö, jossa esitetään vauhdikas vesishow, joka pitää sisällään akrobatiaa, kuviouintia, ammattilaisuimahyppääjien näytöksiä. Meidän risteilyn show oli 1950-luvun henkinen – Hideaway Heist. Korkeimmat uimahypyt tehdään 17 m korkeudesta, kyllä yleisölläkin on silloin todella jännät paikat.

Untitled

Untitled

Untitled

3. Studio B

Studio B on jääshown näyttämö. Risteilymme aikana esitettiin kaksi erilaista jääshowta. Kaikki luistelijat ovat menestyneet taitoluistelijoilta ja joukossa on myös luistelijoita, jotka tekevät hengästyttävää temppuja eri apuvälineillä, esim. pyörivillä alustoilla. Ensimmäinen jääshow oli iSkate, joka pääosin oli nopeatempoinen esitys. Joukkoon mahtui kuitenkin myös romanttisia esityksiä. Toinen jääshow oli nimeltään 1887. Rakkaustarina sijoittui 1800-luvun Pariisiin. Esitys oli todella upea, jossa käytettiin erittäin taidokkaasti lavatekniikka ja erilaista rekvisiitta eri tilanteiden esittämiseen. Koreografia oli molemmissa esityksissä äärettömän vaativa ja luistelijoiden suoritus oli huipputasoa.

Untitled

Untitled

Laivan kävelykadut

Harmony of the Seas laivalla sijaitsee useita kävelykatuja, joilla kaikilla on omat erityispiirteensä.

1. Central Park

Central Park sijaitsee kannella 8, keskuspuisto on mielestäni upein laivan kävelykaduista. Se on vehreä ulkoilma-alue, jossa on 12000 eläviä kasveja ja kukkia.  Puistossa on myös terasseja, kävelypolkuja, siltoja, putiikkeja, useita ravintoloita ja baareja. Siellä kuuluu linnun laulu ja tunnelma on kuin trooppisessa puutarhassa. Käveltiin päivässä useita kertoja puistossa ja välillä istahdettiin penkille ihailemaan keskuspuiston kauneutta. Myös ennen nukkumaanmenoa keskiyöllä käveltiin puiston läpi, joka oli niin tunnelmallinen iltavalaistuksessa. Puistossa on myös Park Café, joka kuuluu risteilyn hintaan. Siellä syötiin pari kertaa keitto-salaattilounas. Keskuspuistossa on myös useita lisämaksullisia ravintoloita kuten Chops Crille, 150 Central Park ja Jamie’s Oliverin italialainen ravintola.

Untitled
Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

2. Royal Promenade

Royal Promenade sijaitsee kannella 5. Tämä kävelykatu on ensimmäinen paikka, jota risteilymatkustajat näkevät, koska sieltä noustaan laivaan ja myös poistutaan laivasta risteilyn päätteeksi. Pääkadun varrella on lukuisia kauppoja, ravintoloita ja baareja. Sieltä löytyy myös aito oikea auto, joka oli suosittu kuvauspaikka.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Iltaisin oli myös live-bändi ja On Air baarissa on karaokea. Me tykättiin Bolero baarista, jossa soitettiin joka ilta lattarimusiikkia. Kadun varrella sijaitsee myös Sorrentos pizzapaikka, jossa syötiin monta kertaa yöpalaksi pizzaa. Royal Promenadella löytyy myös pari mielenkiintoista erikoisuutta. Ensimmäisenä Bionic Bar, joka on laivan robottibaari. Miten mahtava kokemus on tilata drinkki robottibaarmikolta, sheikkaus on ehdottomasti paras liike robottibaarmikolta.

Untitled

Toinen erikoisuus on Rising Tide bar, joka kulkee puolen tunnin välein kannen 5 ja 8 välillä. Pitihän tämäkin kokeilla ja mielenkiintoinen kokemus tämäkin.

Untitled

Untitled

Untitled

3. Boardwalk

Boardwalk sijaitsee kannella 6. Boardwalk-alue on saanut inspiraationsa Englannin rannikoiden laitureista ja huvipuistoista. Siellä sijaitsee myös lapsille ja lapsenmielisille karuselli. Boardwalkin varrella sijaitsee myös lisämaksullinen hampurilaisravintola Jonny Rockets, meksikolainen ravintola Sabor Taqueria & tequila bar ja Starbucks kahvila.

Untitled

Ulkokannet ja muut aktiviteetit

Harmony on the Seas laivalla on ruhtinaallisesti ulkokansia, jossa voi nauttia auringosta ja kokeilla vaikka minkälaisia aktiviteettejä. Allasalueen keskeltä kannelta 15 avautuvat hienot näkymät alas Central Parkiin. Allasalueella on monta lämmitettyä allasta, poreallasta, lastenallasta ja valtava määrä aurinkotuoleja. Lisäksi sieltä löytyy kolme erilaista liukumäkeä. Allasalueella on myös useampi baari ja Mini Biten pikaravintola sekä lava, jossa bändi soittaa joka päivä.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Keulassa sijaitsee vain aikuisille tarkoitettu Solarium alue, jossa on useita porealtaita ja mukavia sohvia. Siellä pääse rauhassa lukemaan vaikka kirjaa tai vain ihailemaan merimaisemia.

Untitled

Untitled

Untitled

Lisäksi kannen 15 peräosassa sijaitsee ns. urheiluaktiviteetit – koripallokenttä, picklepallokenttä, minigolf ja pingispöytä. Urheilualueelta noustaan hieman ylöspäin kannelle 16, jossa sijaitevat 2 kpl Flowrider surffisimulaattoreita.

Untitled

Untitled

Untitled

Sieltä löytyy myös merten korkein liukumäki – Ultimate Abyss jonka pituus on 10 kerroksen verran. Mieheni kävi kokeilemassa tämän ja sanoi, että kyyti on todella vauhdikas höystettynä musiikilla ja valoefekteillä.

Untitled

Untitled

Lisäksi urheilualueelta löytyy zippline, joka huima liuku kulkee Boardwalkin yläpuolella. Mieheni kävi kokeilemassa myös tämän ja olihan tämänkin upea kokemus. Video zipplinen liusta löytyy Instagramin kohokohdista. Käytiin pelaamassa myös minigolfia, joka oli kiva kokemus merimaisemien ja hauskan kentän ansiosta.

Lisäksi laivalta kannelta 5 löytyy juoksu- ja kävelyrata ja kannelta 6 kuntosali ja spa. Ja löytyyhän laivan kannelta 7 myös kiipeilyseinä. Tästä aktiviteettien esittelystä voitte päätellä, että tekemistä laivalla on yllin kyllin. Lisäksi järjestetään kaikenlaisia kisoja, seminaareja, kielikursseja, tanssiopetusta ja paljon muuta. Ja kaikilta laivoilta löytyy tietysti kasino. Laivalla ei siis käy ikinä aika pitkäksi.

Untitled

Untitled
Auringonlaskut laivalla ovat todella kauniita

Yleiset huomioitavat asiat risteilyillä:

 • Lataa ennen risteilyä puhelimeesi Royal Caribbeanin International aplikaatio
  • äpin kautta hoidetaan käytännössä kaikki, esim. check-in, kaikki ruokailut, esitykset ja retket.  Sieltä pääsee katsomaan myös kaikkien ravintoloiden aukioloajat ja päivän ohjelmat + laivan kartan yms.  Varaukset esityksiin kannattaa tehdä ajoissa, koska paikat menee nopeasti
 • Isot matkalaukut jätetään aina terminaalin ulkopuolelle kantajille, jotka toimittavat ne hyttiin. Samoin toimitaan risteilyn päätteeksi, isot matkalaukut pakataan illalla ja jätetään hytin ulkopuolelle ja ne toimitetaan terminaaliin.
 • Laivan kaikki ostokset tehdään hyttiavaimella. Käteistä rahaa tai kortteja ei laivassa käytetä. Kun saavut ensimmäisen kerran hyttiin, hyttiavain odottaa sinua hytin vieressä olevassa kotelossa.
 • Royal Caribbeanin laivalla hinnat ilmoitetaan aina dollareissa
 • Wi-fi maksaa laivalla 15,99 $/laite/pv
 • Tällä hetkellä risteilylle pääsee vain täysin koronaa vastaan rokotetut matkustajat. Ennen laivalle nousua pitää esittää rokotepassi (ladattu tai tulostettu Omakannasta). Kaikki matkustajat lisäksi testataan pika-antigeenitestillä ennen laivalle nousua ja myös risteilyn päätteeksi
 • Kuume mitataan ennen laivalle nousua ja joka päivä hyttisiivojan toimesta
 • Royal Caribbeanin sivuilla on todella tarkkaan kirjoitettu terveysturvallisuuteen liittyvistä säännöistä ja toimintatavoista, tarkista nämä säännöt ennen risteilyä.

Matkaunelmien instagramin storyjen kohokohdista voit katsoa lisää videoida ja kuvia, osio ”Harmony of the Seas”.

Risteilyt ovat mahtavia ja kokemus on aina ainutlaatuinen ja mieleenpainuva. Ensi kesänä tulee samalla reitillä risteilemään maaliskuussa 2022 valmistuva Wonder of the Seas risteilyalus, joka tulee silloin olemaan maailman suurin risteilylaiva.

Käy katsomassa risteilyvaihtoehtoja Elämys Cruisesin sivulta  ja varaa oma unelmiesi matka. Tällä hetkellä voimassa olevat tarjoukset 

Elämys Cruises on täysin suomalainen matkatoimisto ja risteilyasiantuntija, jonka kautta voi varata minkä tahansa kansainvälisen risteilyn. Elämys Cruises on myös Royal Caribbeanin päämyyntiedustaja Suomessa.

 

Käy lukemassa myös muiden bloggareiden kokemuksia Harmony of the Seas laivalta:

 1. Tanja kirjoittaa omia risteilykokemuksia Tanjan matkassa -blogissa Harmony of the Seas – Välimeren risteilyllä
 2. Teija kirjoittaa laivakokemuksia lapsiperheen näkökulmasta Lähdetään taas blogissa.
 3. Timon kokemukset voit käydä lukemassa Travel with Timo -blogissa Royal Caribbean Välimerellä

Untitled
Laivojen desing ja yksityskohdat on hiottu viimeisen päälle. Wow-elämys on taattu.
Untitled
Meri on todella rauhoittava ja sitä voi katsoa loputtomiin. Risteilyillä tämä on mahdollista joka päivä.

5 Replies to “Harmony of the Seas – upea risteilyelämys Välimerellä”

 1. Pitikin alkaa katsomaan noita ruokakuvia sitten tällä tavalla nälkäisenä, ei paranna tilannetta yhtään! 😛 On kyllä monipuolinen tarjonta ravintoloissa, luulisi että noissa ei-lisämaksullissakin olisi ainakin valtaosalle riittävästi. Myös ohjelmaa kuulosti olevan tosiaan olevan sen verran, että ei tosiaan tule aika pitkäksi. Ehkä jotain risteilyä voisi itekin joskus kokeilla.

  1. Kiitos kommentistasi Mikko, suosittelen lämpimästi risteilyjä. Itse tykkään risteilyistä todella paljon ja olen huomannut, että risteilyt alkaa kiinnostamaan koko ajan enemmän. Ruoka ja palvelu on laivalla aina erinomainen. Ja ne esitykset/ showt käsittämättömän hienot. Ei kun risteilyä varaamaan 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *