Sri Lankan kiertomatka talvella 2022

Ollaan palattu mieheni kanssa kahden viikon omatoimiselta Sri Lankan kiertomatkalta. Matka kaukomaille 2 vuoden tauon jälkeen oli niin ihana ja olen tästä niin fiiliksissä.

Untitled

Untitled

Untitled

Ajattelin tässä kertoa ensiksi Sri Lankan maahantulosäännöt rokotettujen näkökulmasta. Sri Lankaan voi matkustaa myös ilman koronarokotteita, mutta se on huomattavasti haasteellisempaa (testit paikan päällä ja karanteeni). Katso kaikki säännöt ja täytettävät lomakkeet tarkemmin Hello again sivulta, josta löytyy kaikki helposti koottuna.

Sri Lankaan matkustukseen vaaditaan seuraavat asiakirjat:

– viisumi, joka täytetään sähköisesti (36,46 $)
– pakollinen covid-vakuutus (12 $)
– rokotustodistus – vähintään 2 rokotetta (Omakannasta todistus)
– max. 72 h vanha negatiivinen koronatestin tulos
– terveyslomake
-> täytetään sen jälkeen kun saadaan koronatestin tulos. Rokotustodistus ja koronatestin tulos liitetään terveyslomakkeeseen

Sri Lanka on Kaakkois-Aasian maista yksi helpoimmista maista matkustaa, koska rokotettu turisti on täysin vapaa lähtemään maahantulon jälkeen. Itse maahantulo sujui Sri Lankassa todella nopeasti.

Sri Lankassa kannattaa tehdä ehdottomasti kiertomatka, koska paikat ovat niin erilaiset. Meidän reitti oli seuraava:

– Hikkaduwa (3 yötä)
– Tangalle (4 yötä)
– Udawalawe (2 yötä)
– Ella (3 yötä)
– Kandy (2 yötä)
– Negombo (1 yö)

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Eniten tykättiin Tangallesta ja Ellasta. Näissä paikoissa olisimme voinut vielä enemmän viettää aikaa. Mutta kahden viikon kiertomatkassa joutuu aina tekemään valintoja.

Untitled

Untitled

Untitled

Suurin osa siirtymisestä hoidettiin autolla, mutta Ella-Kandy ja Kandy-Negombo väli kuljettiin junalla. Autokuljetuksen tilasin aina hotellilta, johon oltiin siirtymässä. Se hoitui erittäin helposti meidän näkökulmasta eikä tarvinnut itse selvittää käytännössä mitään. Myös autot olivat hyviä ja kuskit ajoivat turvallisesti. Autoilla siirtymisistä maksettiin noin 180 €.

Juna-liput ostin etukäteen Visit Sri Lanka Tourin kautta. Vaikka junaliput voi ostaa asemalta noin tunti ennen junan lähtöä ja ne ovat todella edullisia, halusin kuitenkin varmistaa, että saan junaliput varmasti haluamalle päivälle, kellonajalle ja tiettyyn luokkaan. Näin ollen olin valmis maksamaan junamatkoista huomattavasti enemmän. Hinta Ella-Kandy ja Kandy-Negombo maksoi etukäteen ostettuna kahdelta henkilöltä 58 €. Jos olisi ostanut paikan päältä samat liput, ne eivät olisi maksanut kahdelta henkilöltä 10 € enempää.

Untitled

Untitled

Untitled

Tulen kertomaan tarkemmin eri paikoista blogissani lähiaikoina. Pysy kuulolla.

Matkaunelmien instagramin storyjen kohokohdista voit katsoa videoida ja kuvia matkani, osio ”Sri Lanka 1/2 ja 2/2”.

Tekeekö mielesi matkalle, muttet ole ihan varma, minne ja mistä aloittaa suunnittelu? Tutustu tarkemmin mun matkan suunnittelupalveluun ja ota yhteyttä. Suunnittelen sulle unelmiesi matkan.

4 Replies to “Sri Lankan kiertomatka talvella 2022”

    1. Kiitos kommentistasi Mikko. Mukava kuulla, että sulla on harkinnassa kevättalvella matkustaminen Sri Lankalle. Sri Lanka odottaa kovasti, että turistit palaa 🙂

  1. Ihana lukea Sri Lankan juttusi. Olimme viittä vaille ostamassa lentoja Sri Lankaan. Aikaa reissuun olisi ollut 10 päivää, joka on liian vähän. Kun olimme matkaa aikeissa varata, alkoi koronatilanne huonontua ja matka jäi. Nyt pääsen osittain matkalle lukiessa juttujanne sieltä.

    1. Kiitos Sari. Mukava kuulla, että mun matkajutut kiinnostaa ja pääset sitä kautta nauttimaan Sri Lankasta 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *