Takaisin Tallinnaan – uusia kokemuksia nähtävyyksien ja ruuan parissa

*Pr-matka  Tallink Silja, Eckerö LineViking LineVisit Tallinn

Viime Tallinnan matkasta olikin ehtinyt jo vierähtää hieman aikaa. Oli ihana palata taas Tallinnaan ja huomata, miten lyhyessä ajassa kaupunki kehittyy ja uusia ravintoloita avataan. Pääsin osallistumaan kolmen laivavarustamon sekä Visit Tallinnan järjestämällä yön yli -hotellimatkalle. Pari päivää oli täynnä uusia elämyksiä, herkullista ruokaa ja myös vanhoja ihania tuttavuuksia.

Yövyimme  Tallink City -hotellissa, joka on uudistettu täysin vuonna 2021. Kokonaisuus on todella tyylikäs ja hotellista löytyy hienoja yksityiskohtia.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Hotellissa on myös todella hyvä ravintola City Grill House, jossa nautittiin erinomaisia alkupaloja.

Untitled

Untitled

Untitled

Kannattaa käydä testaamassa, ainakin mä pidin kovasti uudistetusta hotellista ja ravintolasta. Pääsin myös tutustumaan spa-osastoon, joka on todella rauhallinen keidas.

Untitled

Kaikki nähtävyydet, jossa vierailtiin oli opastettuja. Opastuista kierroksista oppii kyseisistä kohteista todella paljon, koska oppaat ovat asiantuntevia ja innokkaita kertomaan historiallisia ja mielenkiintoisia tarinoita.

Põhjala tehdas

Koplin niemimaan kärjessä sijaitseva Põhjala-tehdas on Tallinnan uusi kulttuurikeskus ja mielestäni näyttää aivan samanlaiselta kun Telliskiven alue 10 vuotta sitten. Põhjala-tehdas on entinen kumisaapastehdas. Tällä hetkellä täältä löydät jo leipomon, baarin, ravintolat ja kahvilat, galleriat, studiot, ateljeet ja vihreät puutarhat. Veikkaan, että lähivuosina kehitys tällä alueella tulee olemaan melkoinen.

Untitled

Untitled

Untitled
Märss on tallinnalainen reppu- ja laukkubrändi. Sen omistaja Liisi Püss avasi ensimmäisten joukossa Põhjala aluelle Folk & Lore Co -nimisen lifestylekaupan, jossa myydään vintage-vaatteita ja kodintavaroita.

Untitled

Untitled

Pysähdyttiin myös Botik nimisessä baarissa, jossa maistettiin tortillaa ja juotiin pieni drinkki. Botik on viron kielellä kumisaapas/kalossi, näin ollen sopii vanhaan kumisaapastehtaan tiloissa toimivalle baarille oikein hyvin. Kesällä täällä viihtyy varmasti erinomaisesti, koska piha on suojaisa ja viihyisä. Jos ilma on kylmempi, löytyy myös lasitettu terassi takkoineen.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Kannattaa ottaa heidän Facebook sivut seurantaan, koska sitä kautta saa tiedon, kun alueella on tapahtumia. Siellä on ollut jo ulkoilmaelokuvailtaa, bileitä, markkinoita ja erilaisia käsityöpajoja. Syyskuussa on ruokafestivaalit.

Merimuseo

Paksun Margareetan 500 vuotta vanha tykkitorni on Tallinnan kuuluisimpia maamerkkejä, ja tornissa sijaitsee uudistettu Viron merimuseo.  Museo on toteutettu todella visuaalisesti ja oppaan johdolla kuultiin mielenkiintoisia tarinoita merenkulusta. Museossa näkee mm Tallinnan edustalta löydetyn 600 vuotta vanhan hansalaivan hylyn.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Kesäisin Paksun Margareetan tornin katolla toimiva kahvila on erinomainen taukopaikka, josta avautuu näkymä vanhaan kaupunkiin.

Untitled

Untitled

Kiek in de Kökin linnoitusmuseo

Tallinnan keskiaikaisten katujen ylle kohoaa Kiek in de Kökin linnoitusmuseo, joka sijaitsee 1400-luvulla rakennetussa tornissa. Ylimmän kerroksen ikkunoista pääsee myös ihailemaan vanhaa kaupunkia ja istahtaa hetkeksi juomaan kahvia.

Untitled

Kiek in de Kökin eri kerroksista löytyy mm. maalauksia, asekokoelma, keskiaikaisia kidutusvälineitä, vanhan kaupungin pienoismalleja sekä keskiaikaisia tykkejä.

Untitled

Untitled

Kaikkiaan yli puolen kilometrin mittainen Kiek in de Kökin linnoitusmuseo yhdistää toisiinsa 1400-luvulta peräisin olevan mahtavan tykkitornin, maanalaiset Bastionien tunnelit sekä kolme muuta tornia –Neitsyttornin, Tallitornin ja Lühike jalg -kadun porttitornin.

Me vierailtiin linnoitusmuseossa ja Bastionin tunnelissa ja kuultiin oppaalta mielenkiintoisia tarinoita tästä paikasta. Ehdottomasti vierailun arvoinen.

Untitled

Untitled

Fotografiska

Valokuvataiteen museo Fotografiska on paikka, missä voi käydä usein vaihtuvien näyttelyjen ansiosta, vaikka jokaisella Tallinnan-matkalla. Tällä hetkellä esillä olivat mm. näyttelyt The Pet Show ja Pixy Liao, Carla Cannis. Laadukkaan museon lisäksi Fotografiskassa kannattaa vierailla ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa no waste -ravintolassa, jossa teeman mukaisesti kaikki raaka-aineet käytetään niin pitkälle kuin mahdollista. Ravintolan tiloissa on myös drinkkibaari ja hulppea terassi, jossa näkymät vanhaan kaupunkiin.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Iglupark

Tallinnan nopeasti kehittyvällä ja kiinnostavalla Noblessnerin alueelle on viime vuonna avattu Iglupark. Kyse on kymmenen majoitusmökin, viiden saunan ja neljän toimistotilan kokonaisuudesta.  Iglut ovat söpöjä, niiden pyöreä muoto sekä kuusipuisista päreistä tehdyt katot ja seinät ovat todella sympaattisia. Iglut rakennetaan Etelä-Virossa Viljandin lähistöllä sekä kotimaan markkinoille että vientiin.  Iglut ovat Noblessnerin alueella vielä 4 vuotta eli kannattaa mennä kokemaan aivan erilainen yöpymiskokemus. Hinnat ovat noin 150 €/yö. Hinnat ovat hieman korkeammat, jos varaat iglun omalla saunalla ja paljulla. Yhteiset saunat on kuitenkin käytössä kaikille yöpyjille. Iglupark on kyllä mahtava osoitus virolaisesta innovatiivisuudesta.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Ravintolat

Ehdittiin testaamaan Tallinnassa kolme eri ravintolaa, joissa en ollut aiemmin käynyt. Näistä kolmesta ravintolasta mun suosikki oli ehdottomasti italialainen ravintola, mutta myös muut ovat hyviä ja testaamisen arvoisia.

1. Ülo ravintola

Ensimmäisen päivän lounas syötiin Ülo -ravintolassa. Pitää mainita, että tämän paikan omistajat ovat samoja kun suosikkiravintolani Rataskaevu 16. Ravintola tarjoaa hyvin kasvispainotteista ruokaa, mutta myös lihaa on tarjolla, mä otin esim. broileria kasviksilla. Tykkäsin myös paikan sisustuksesta, jossa on yhdistetty taidokkaasti puuta ja kaakeleita. Myös iloiset värikkäät ja erilaiset tuolit tuovat paikkaan personalisuutta.

Untitled

Untitled

Untitled

2. Oasis ravintola

Illallinen syötiin vegaanista ruokaa tarjoavassa ravintolassa Oasis.  Ruokalista on yllättävän laaja ja myös lihasyöjät löytävät varmasti mieleisensä ruokaa tästä ravintolasta. Syötiin 3-ruokalajin illallinen, joista alkupalat ja jälkiruoka oli erinomainen. Pääruoka oli mun makuun liian tulinen vaikka rakastan tulisia ruokia, mutta yleensä niiden makua tasapainoittaa kookos tai jogurtti.  Ruokalistaan ”Hot Mama burger” on merkattu yhdellä chilin kuvalla, mutta mä laittaisin siihen ainakin 3 kpl chilejä, sen verran tulinen tämä oli. Ravintolan vieressä on myös vegaanikauppa, josta löytyy gluteenittomia vegaanisia makuja sekä Virosta että muualta maailmasta.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

3.  Pomo ravintola

Toisen päivän lounas syötiin Pomo -ravintolassa, joka tarjoaa ainoastaan autenttista italailaista ruokaa. Tarjolla on laaja valikoima pizzoja, pastoja, salaatteja ja muita italialaisia herkkuja. Pizzat paistetaan aidossa napolilaisessa pizza-uunissa, minkä ansiosta pizzoihin saadaan aito italialainen tekstuuri. Myös sisustus on todella mielenkiintoinen. Katso täältä ravintolan menu.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Kuten huomaat, Tallinnassa on aina tarjolla jotain uutta ja yllätyksellistä.

Varaa oma matkasi Tallinnaan ja jää ainakin yhdeksi yöksi.

Tallink Silja

Eckerö Line

Viking Line

Käy tutustumassa Visit Tallinnan sivuilta, mitä kaikkea Tallinnassa voi tehdä ja kokea.

Untitled

Untitled

Untitled

2 Replies to “Takaisin Tallinnaan – uusia kokemuksia nähtävyyksien ja ruuan parissa”

  1. Uudistettu Tallink City -hotelli näyttää oikein kivalta! Tulee todennäköisesti olemaan meidän seuraava hotelli meidän Tallinnan reissulla. Erityisesti tuo Merimuseo kuulostaa kiinnostavalta, aihepiiri kiinostaa ja tykkän myös Ahvenanmaan ja Kotkan vastaavasta. Myös useampi muu kiinnostava kohde tässä oli ja kaikki ravintolat kuulostivat hyvältä.

    1. Tallinnassa on kyllä niin paljon mielenkiintoisia museoita ja paikkoja. Ja Tallink City hotellin uudistus on todella onnistunut. Hyvää matkaa Tallinnaan 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *