Irtiotto arjesta, 2 kk kiehtovassa Kaakkois-Aasiassa

Meidän kauan odotettu irtiotto arjesta 2 kk aikana toteutui vihdoin viime talvena. Oltiin onnellisia, että molempien työnantajat olivat myötämielisiä ja saatiin 2 kk vapaata töistä. Kun mietittiin, että missä halutaan 2 kk irtiotto viettää, se oli meille molemmille selvä, Kaakkois-Aasiassa.

Missä käytiin ja mitä nähtiin?

Meillä oli varattu lennot Bangkokiin, josta lennettiin myös takaisin kotiin. Bangkokista lähdettiin sitten kiertämään Kaakkois-Aasiaa. Alussa oltiin pari päivää Bangkokissa ja sieltä siirryttiin taksilla ja lautalla Koh Changin saarelle, jossa vietettiin 10 päivää. Siellä päästiin oikein kunnolla lomailun makuun ja otettiin todella rennosti.

Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled

Seuraavaksi siirryttiin Singaporeen, joka on mun lempipaikoista maailmalla. Siellä oltiin 5 yötä ja yhden yön oltiin Marina Bayssä, joka oli meidän pitkäaikainen haave. Sisäänkirjautumispäivänä oli mun synttäripäivä ja se huomioitiin hotellissa automaattisesti. Meidän huoneeseen tuotiin synttärikakku onnittelujen kera, joka oli ihana yllätys. Vaikka Marina Bay on todella kallis hotelli, tämä täytti kaikki odotuksemme. Vietettiin koko päivä hotellissa ja käytiin monta kertaa uimassa sen ihanassa infinity-altaassa. Palvelu ja fasiliteetit ovat Marina Bayssä kyllä kohdillaan ja upea hoteellielämys on taattu.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Singaporen jälkeen siirryttiin Borneoon, jossa aluksi oltiin 5 yötä Kuchingissa ja sen jälkeen lennettiin Kota Kinabaluun, jossa oltiin 6 yötä. Ollaan myös aiemmin oltu Borneossa ja sen luonnon ja eläimien takia haluttiin myös tällä matkalla piipahtaa täällä. Borneo ei pettänyt odotuksiamme tälläkään kertaa. Nähtiin mahtavaa sademetsää, orankeja, nenäapinoita ja käytiin pari kertaa jokiveneellä katsomassa eläimiä ja luontoa. Bakon kansallispuistossa käytiin vaeltamassa viidakossa, joka teki meihin todella ison vaikutuksen. Kuchingissa syötiin myös erinomaista sushia, joka on jäänyt todellakin mieleen.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Borneon jälkeen siirryttiin Filippiineille, jossa oltiin 1 yö Manilassa ja seuraavana päivänä lennettiin Boholiin. Yövyttiin Banglao saarella, josta on siltayhteys Boholin saarelle. Meillä oli siellä koko ajan mopo käytössä, joka lisäsi valtavasti vapautta tutkia erilaisia paikkoja. Nähtiin suklaakukkuloita ja Boholin kummituseläimiä. Yövyttiin ihanassa Mithi Resort & Spa hotellissa.

Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled

Filippiinien jälkeen siirryttiin Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin, jossa oltiin 4 yötä. Siltä käsin tehtiin myös yhden yön Halong Bay risteily, joka oli todella onnistunut. Karstinkalliot ovat Halong Bayllä massiiviset ja niitä näkee runsaasti koko risteilyn ajan. Vietnamissa viihdyttiin erinomaisesti ja nähtiin Hanoissa myös viikonlopun viettoa, joka oli aikamoinen elämys. Käytännössä keskustan kadut olivat liikenteeltä suljettu ja meininki oli kun festareilla. Kadut oli täynnä ihmisiä syömässä ja juomassa. Ja tämä tapahtuu joka viikonloppu, suosittelen ehdottomasti vierailemaan Hanoissa viikonloppuna, että voit itse kokea tämän.

Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled

Hanoista lennettiin Luang Prabangiin, joka on Laoksen ihastuttava pikkukaupunki. Tämä oli varmasti tämän matkan yllättävin kohde, koska emme aiemmin tienneet, että Luang Prabang on niin kaunis ja siellä on todella paljon nähtävää. Meillä oli myös täällä koko ajan mopo käytössä eli tämän ansiosta meillä oli vapaus liikkua oman aikataulun mukaan ja pysähtyä aina mielenkiintoisia paikkoja ihmettelemään. Oltiin Luang Prabangissa 5 yötä, mutta olisimme viihtyneet huomattavasti pitempään.

Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled

Laoksesta siirryttiin sitten takaisin Thaimaahan, oltiin 2 yötä Phuketissa lähellä lentokentää. Käytännössä mä olin sen yhden päivän hotellihuoneessa, koska olin vatsataudissa. Seuraavana aamuna sitten lähdettiin satamaan ja otettiin pikavene Koh Yao Yai saarelle, josta oltiin 6 yötä ihastuttavassa Santhiya Resort & Spa luksushotellissa. Viihdyttiin siellä niin hyvin, että ainoastaan yhtenä päivänä vuokrattiin mopo ja tutustuttiin saareen.

Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled

Viimeisin matkakohde oli Ao nang, jossa vietettiin 4 yötä. Ollaan siellä oltu aiemmin 2 kertaa ja oltiin hieman pettyneitä, minkälaiseksi kyseinen paikka oli muuttunut. Käveltiin kuitenkin ympäristössä ja käytiin lähirannoilla. Joka ilta käytiin syömässä iltatorilla (Landmark Night Market), joka onneksi oli entisellään. Turisteja vaan oli makuumme hieman liikaa ja paikan alkuperäinen audenttisuus oli hävinnyt.

Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled

Ao nangin jälkeen lennettiin takaisin Bangkokiin, jossa oltiin vielä 1 yö. Tämän jälkeen olikin aika sitten lähteä takaisin Suomeen.

Kun mietin, mikä oli parasta reissussa, sanoisin, että vapaus tehdä asioita ilman aikataulupaineita. Kerrankin meillä ei ollut kiire mihinkään ja ei tarvinnut miettiä, miten ehditään käymään kaikki nähtävyydet yms. Nautittiin erityisesti siitä, että oltiin 2 kk vapaana kaikista rutiineista ja arjen kiireistä. Tämä matka muutti valtavasti ajatuksiamme ja pisti miettimään, mitä halutaan jatkossa matkoiltamme. Se on selvä, että vastaavia irtiottoja halutaan tehdä myös jatkossa. Sitä ei vielä tiedä, milloin seuraavan kerran se mahdollisuus tulee. Jatkamme kuitenkin matkustamista ja teemme lyhyempiä matkoja.

Tässä 2 kk reissumme faktat

 • lentoja 16 kpl, kustannus 3370 €/2 hlö
 • hotelleissä yövyttiin 58 yötä, kustannus 6270 €/2 hlö (aamupala sisältyi aina hintaan), yöpymisen hinta keskimäärin 108 €/yö/2 hlö
 • kallein hotelliyö oli Marina Bayssä Singaporessa, kustannus 794 €/yö/2hlö, joka nostaa reilusti keskimääräisen hotelliyöpymisen hintaa
 • käytiin 6 maassa (Thaimaa, Singapore, Malesia, Filippiinit, Vietnam, Laos)
 • Matkan mieleenpainuvimmat kohokohdat:
  1. Kohtaaminen orankien kanssa Borneossa
  2. Vaellus Bako kansallispuistossa Borneossa
  3. Halong Bay risteily Vietnamissa
  4. Luang Prabang oli kokonaisuudessa elämys ja tykättiin paikasta todella paljon
  5. Mopoilu eri paikoissa, jossa näki autenttisia paikkoja
  6. Marina Bayn hotellikokemus
  7. Koh Yao Yai saari ja sen ihastuttava Santhiya Resort & Spa luksushotelli

Matkaunelmien instagramin storyjen kohokohdista voit katsoa videoida koko matkasta, osiot nimetty maiden ja paikkojen mukaan.

Haaveiletko vastaavasta pidemmästä irtiotosta tai oletko jo tehnyt sellaisen? Kommentoi omista kokemuksista.

Tekeekö mielesi matkalle, muttet ole ihan varma, minne ja mistä aloittaa suunnittelu? Tutustu tarkemmin matkan suunnittelupalveluun ja ota yhteyttä. Suunnittelen sulle unelmiesi matkan.

5 Replies to “Irtiotto arjesta, 2 kk kiehtovassa Kaakkois-Aasiassa”

 1. Hidas matkustaminen on ihan parasta! Me haaveiltiin kauan pitkästä reissusta ja kun puoliso sai vuorotteluvapaan, lähdettiin puolen vuoden reissuun. Tai niin me lähtiessä kuviteltiin, nyt siitä lähdöstä on jo lähes seitsemän vuotta 😋 mutta ollaan kyllä palaamassa ainakin joksikin aikaa Suomeen.

 2. Kiitos kommentistasi Tanja. Todellakin hidas matkustelu on ihana. Haaveena olisi joskus olla matkalla 6 kk tai jopa pitempään, siinä voisi sitten vielä hitaammin matkustaa ja olla eri maissa pitempään. Toivottavasti se vielä joskus onnistuu 😊

  1. Toivottavasti saat siihen mahdollisuuden! On tosi ihanaa kun ehtii elää ihan arkea uusissa maisemissa ja tutustua paikkoihin kunnolla. Meillehän kävi niinkin, että ihastuttiin Belgradiin niin paljon, että jäätiin asumaan. Pandemian aikana ei olisi ollut muutenkaan järkevää matkustaa, niin oli kiva olla kuitenkin vähän niin kuin reissussa ja samalla kotona.

   1. Kuulostipa upealta reissulta. Me olimme viime kesänä myös muun muassa Borneolla ja Filippiineillä ja tykättiin molemmista paikoista kovasti. Itsellä pisimmät reissut taitavat olla kuuden viikon mittaisia, joissa pääsee jo mukavasti lomafiilikseen. Pidempikin kyllä kelpaisi.

    1. Kiitos kommentistasi Mikko. Meillä yleensä talvimatkat 2-3 vk ja ne tuntuu aina niin lyhyeltä. Nyt kun oltiin 2 kk pääsi kyllä ihan eri tavalla lomailun makuun. Ja Kaakkois-Aasiassa jotenkin kaikki paikat ovat ihania 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *