Matkaunelmat todeksi

Olen unelmoinut matkablogin avaamisesta jo vuosia ja nyt sain tämän aikaiseksi. Olen niin ylpeä itsestäni 🙂

Matkustaminen ja matkojen suunnittelu on mulle elämässä erittäin tärkeä. Siitä saan voimaa elää ja paljon pohdittava sille ajalle kun en matkusta. Luen myös paljon matkablogeja ja erilaisia kertomuksia matkoista. Eli minulla ei mene päiväkään että en miettisi matkustamista ja suunnittelisi seuraavia matkoja.

Kun katsot blogistani ”käydyt paikat” osiosta, huomaat, että olen matkustanut Euroopassa erittäin kattavasti. Ja paikoista päätelleen Espanja on mulle ja perheelleni suosikkimaa. Haaveilemme jo nyt, että joskus mennään sinne asumaan. Vielä pitäisi mennä kielikurssille, koska ilman Espanjan kielen taitoa ei siellä oikein voi elää. Espanjassa on erittäin paljon nähtävää ja koettavaa. Espanjassa on myös turistin näkökulmasta erittäin mukava oleskella, koska siinä on erittäin siistit vuokra-asunnot, jota vuokraamme Interhomen kautta.

Ensimmäiseksi blogikirjoitukseksi ajattelin kirjoittaa paikoista, jotka ovat olleet vaikuttavia ja erittäin mielenkiintoisia eli sellaiset paikat, jossa jokaisen olisi käytävä ainakin kerran elämässä.  Kaikkiin niihin paikkoihin voisin palata myös takaisin. Kerron mun suosikkipaikat satunnaisessa järjestyksessä, koska kaikki ovat niin erilaisia eikä näitä oikein voi laittaa paremmuusjärjestykseen.

1. Andalusian alue ja siellä erityisesti Sevilla, jossa on erittäin paljon historiallisia nähtävyyksiä. Vinkkinä vaan, että siihen ei kannata mennä kesällä, koska on melkein + 40 joka päivä eli erittäin polttava ja kuuma ilmasto. Koko Andalusia on mielestäni erittäin kaunista ja myös Atlantin puoleinen alue. Erittäin vaikuttava oli myös Ronda (pikkukylä vuoristossa) ja Granada.

Tässä suosituksia Andalusiassa:

Sevilla

 1. Näe Sevillan historiallinen katedraali sekä kiipee Giralda-torniin. Sieltä on mahtavat näkymät kaupungille.
 2. Syö tapauksia ja juo sangiaa.  Hyviä tapaspaikkoja on koko kaupunki täynnä
 3. Käy Alcázarin palatsissa.

Granada

 1. Vieraile Alhambran palatsissa. Mahtava palatsialue ja hienot puutarhat.
 2. Vietä aikaa vanhassa kaupungissa, siellä on paljon sokkeloissia kujia, ihania aukioita ja hyviä ruokapaikkoja. Eli tässäkin kaupungissa tapasta ja sangiaa.
 3. Ajaa vuoristossa vuorisoteitä, Sierra Nevada on ihan lähellä.

Malaga, Marbella, Fuengirola ja Ronda

 1. Kävele kaikissa kaupungeissa jalkaisin ja nauti historiallisista kaupungeista, ihanista satamista ja Välimerestä. Kaikissa kaupungeissa on myös historiallisia nähtävyyksiä.  Paras aika näiden kaupungien tutustumiseen on kevät tai syksy. Kesällä on aivat liikaa turisteja.

Ronda

 1. Tee päiväretki Rondaan. Matka sinne Aurinkorannikolta on aika haastellinen koreapaikkakammoiselle, mutta kun pääsee Rondaan, sielu lepää.

Kuvat Sevillasta

 

 

 

 

Kuvat Rondasta

Kuvat Granadasta

 

2. Rooma – on kuin museo, kaikkialla on vanhoja rakennuksia, hienoja aukioita ja suihkulähteitä. Rooma on myös mukavan kotoisa ja pieni kaupunki.

Tässä suosituksia Roomassa:

 1. Vieraile Colosseumissa. Siellä pystyy helposti kuvittelemaan, miten kauan aikaa sitten siellä järjestettiin gladiaattoritaisteluita ja muita kansanhuveja.
 2. Käy Pantheonissa. Erittäin mielenkiintoinen temppeli, jossa katossa on ympyrämuotoinen reikä. Todella vaikuttava.
 3. Käy heittämässä kolikko Fontana de Treviin. Sitten voi olla varma, että joskun vielä palaat ikuiseen kaupunkiin.
 4. Käy Vatikaanivaltiossa – Pietarinkirkossa ja Vatikaanin museossa. Niihin kannattaa varata kokonainen päivä, koska tutkittava on paljon ja yleensä näissä nähtävyyksissä turisteja on myös paljon eli valitettavasti joutuu jonottamaan, mutta molemmat paikat ovat sen arvoisia.

 

 

 

 

 

 

3.Vatikaanivaltio – todella erikoinen kaupunki, koska turisti ei pääse kuin Pietarinkirkkoon ja Vatikaaniin museoon. Kirkko ja museo ovat kuitenkin vaikuttavimmat paikat, jossa olen elämässäni käynyt.

 

 

 

 

 

 

4. Alpit – ovat maisemiltaan niin vaikuttavat, että sitä on vaikea kuvailla. Mielestäni jokaisen on nähtävä ne, silloin ymmärtää, mitä tarkoittaa, että maisemat ovat henkeäsalpaavat. Ollaan käyty myös Itävallan korkeimmalla vuorella Grossglocknerilla. Se oli kyllä minulle fantastinen kokemus, mutta myös hiukan pelottava. Olen nimittäin todella korkeapaikkakammoinen. Tästä näkee matkan Grossglocknerille.

Kuvat Grossglocknerilta ja Söll Am Seesta

Murmelit Grossglocknerillä

 

 

5. Plitvicka jezera – luonnonpuisto Kroatiassa. Siinä luonnonpuistossa näkee, mitä luonto on saanut aikaiseksi. Erittäin kirkasta vettä, vesiputouksia kaikkialla. Siinä kun viettää päivän voi vaan koko ajan toteaa, että vau, mitkä maisemat. Luonnonpuiston kotisivut

 

 

 

 

 

6. Thaimaa ja sen rauhalliset saaret ja todella herkullinen ruoka. Olen käynyt Thaimassa neljässä eri paikassa Phuket, Krabi, Phi Phi ja Koh Lanta. Täytyy sanoa, että mä tykkään Thaimaassa rauhallisista paikoista, jossa näkee paikallista elämää ja yöelämä on rauhallista. Turistirysät kuten esim. Patong beach eivät ole kyllä rauhallisen loman etsijöille. Eli kun valitset Thaimaan kohdetta, kannattaa perehtyä etukäteen paikkaan, että ei tule pettymyksiä.

Phi Phi, Maya bay – paikka olisi paratiisi, jos turisteja olisi vähemmän. Nyt Maya bayiin tuodaan joka päivä pikaveneilla turisteja ja ranta on aivan täynnä ihmisiä.

 

 Maya Bay

 

Phi Phi Don näköalapaikalta kuvattu
  Koh Lantan ihanat rannat
Ao nang ja auringonlasku
Matkalla Railay beachille, Ao nang
Parasta jäliruokaa Thaimaassa – mangoa ja kookosriisiä, nam 🙂
Phara nang ranta, johon pääsee vain veneellä
 Phara nang

7. Singapore – tämä on paikka, jota voin kehua loputtomin. Singaporessa on kaikki kohdallaan: hyvä ruoka, paljon nähtävää, kaikialla on erittäin puhdasta, joukkoliikenne on erittäin toimiva ja edullista. Lämpötilojen suhteen Singapore sijaitsee mahtavalla paikalla eli lähellä päiväntasaajaa eli aina voi olla 100 % varma, että lämpöä on riittävästi eli tasaisesti + 30 eli todellakin kuumaa ja kostea. Tämä niin sopii minulle 🙂

Tässä suositukseni Singaporeen:

 1. Lähde Sentosan saarelle. Siellä on rantaa, Universal Studios ja paljon eriaisia aktiviteetteja. Tässä Sentosan nettisivut, josta voi katsoa kaikki saarella olevat paikat. Ollan käyty siellä kaksi kertaa ja edelleen siinä on paikkoja, joita ei olla ehditty käymään. Eli tekemistä on todella paljon. Mulle on jäänyt hyvin mieleen yksi spektaakkelimainan esitys, jossa käytettiin vettä, ilotulitteita ja lasereita. Koko esitys taphtui meren päällä. Aivan mahtava. Tässä pätkä esityksestä.
 2. Nouse hissillä Marina Bay Sands -hotellin huipulle – aivan mahtavat näkymät koko kaupungille. Marina Bay kotisivuja katselemalla pääsee jo hyvin tunnelmaan.
 3. Tee ostoksia Orchard Roadilla ja muissa valtavissa kauppakeskuksissa
 4. Käy syömässä aasialaita ruokaa katukojuissa ja food courteissa. Niistä saa ehdottomasti parasta ruokaa ja tietysti sushia kannattaa syödä myös. Varsinkin sellaiset paikat, jossa sushit ja muut aasialaisherkut kulkevat linjalla ja siitä saa syödä niin paljon kuin jaksaa. Tässä yksi esimerkki sushibuffetista.
 5. Käy eläitarhassa (Singapore Zoo) ja yösafarilla, joka on maailman huippu.
 6. Ihaile maisemia Singapore Flyer -pyörästä. En ole itse uskaltautunut, mutta jos ei pelkää korkeita paikkoja, maisemat ovat varmasti mahtavat.

Universal Studios Singapore

 

 

 

 

 

 Singaporen pilvenpiirtäjät
 Marina Bay kauppakeskus, jossa voi ajella veneellä
 Marina Bay sisätilat
Marina Bay infinity uima-allas
 Kaupunki Marina Bayin näköalatasanteelta kuvattuna
 Kaupunki Marina Bayin näköalatasanteelta kuvattuna
 Marina Bay näköalatasanteella
 Marina Bay puisto
Singaporen eläintarha
 Singaporen eläintarha, jonotus yösafarille
Vessa Singaproen eräitarhassa, käytännössä vessa oli viidakossa.
 Raffles hotel
 Raffles hotel
Singapore Sling, sitä on maistettava ehdottomasti.
 Singaporen lentokenttä, siellä voisi viettää vaikka koko päivän
8. Venetsia – on erittäin vaikuttava ja ainutlaatuinen kaupunki, koska se on rakennettu meren päälle. Paras aika Venetsiaan tutustumiseen olisi varmasti kevät tai syksy, koska kesällä siellä on erittäin kuumaa ja turisteja on todella paljon. Itse olen käynty Venetsiassa kaksi kertaa heinäkuussa.
Tässä suositukseni Venetsiaan:
 1. Käy San Marcon aukiolla ja aukiolla olevassa kirkossa
 2. Kävele Rialton sillan yli
 3. Poikkea turistien vakioreitiltä. Näet sen jälkeen myös paikallista elämää.
 4. Osta pizzaa ja Italialaista jäätelöä. Nam 🙂
 5. Osta karnevaalinaamio ja Muranon lasista tehtyjä koruja.

 

9. Pariisi – romanttinen ja tyylikäs kaupunki. Pariisissa on mielestäni todella paljon nähtävää ja siellä on käytävä monta kertaa, että voi tutustua kaikkiin tärkeimpiin nähtävyyksiin.
Tässä suositukseni Pariisiin:

 

 • Käy Eiffel-tornissa ja ehdottomasti myös kaikkein korkeimmalla tasanteella (tasanteita on 3 kpl)
 • Vieraile Louvressa. Mielestäni Louvre ja Vatikaanin museo on ehdottomasti maalilman parhaat.
 • Käy Notre Damen katedraalissa. Ehdottomasti kannattaa kiivetä myös torniin.
 • Lähde Montmartren kukkulalla, siinä sijaitsee myös Sacré Coeurin basilikka. Myös Moulin Rouge sijaitsee tällä alueella eli kannattaa katsastaa tämä samalla.
 • Vieraile Pariisin Disneylandissa ja Universal Studiossa. Minä viihdyin siellä oikein hyvin eli vaikka minulla ei olisi lapsia, se on myös aikuisille erittäin viihdyttävä kohde.
 Louvre
 Eiffel-torni
 Notre Dame
 Riemukaari
 Eiffeli-tornissa ylimmällä tasanteella
Sacré Coeurin kirkko
 Disneyland – Prinsessalinna
 Disneylandissä- lapseni ja merirosvolaiva
 Disneyland ja ihanat hahmot

 

10. Lissabon ja Sintra.

Tässä suositukseni Lissaboniin ja Sintraan:

 1. Käy Belemin tornissa ja samalla käy sen lähellä olevassa Basteis de Belem kahvilassa syömässä vaniljaleivoksia. Ne ovat suussa sulavia. Salainen resepti on peräisin viereisen Hieronymuksen luostarin munkeilta 1800-luvulta.
 2. Käy Hieronymuksen luostarissa
 3. Ajele raitiovaunulla ympäri kaupunkia. Se on paras tapa nähdä koko kaupunki
 4. Käy Alfaman sokkeloisilla kadulla.  Siellä on myös São Jorgen linna ja näköalatasanteelta mahtavat näkymät koko Lissabonille.
 5. Käy Sintrassa Pena Palacessa. Se on vuorenhuipulla sijaitseva upea palatsi. Siellä tuntuu, että on siirtynyt menneisyyteen, koska koko palatsi on kalustettu vanhoilla huonekailuilla ja siellä aistii vanhan ajan tunnelman.
 Hieronymuksen luostari
 Hieronymuksen luostari
Belemi torni
 Belemi torni
 Belemin vaniljaleivokset
 Pena Palace
 Pena Palace
 Pena Palace
 Pena Palace
 Pena Palace
 Lissabonin raitiovaunu
 Lissabonin raitiovaunu
 Lissabonissa ”San Franciscon” silta

11. Toscana-alue Italiassa – viehättävät keskiaikaiset kylät, fantastiset renessanssikaupungit, maaseudun oliivilehdot ja viiniköynnökset.

Tässä suositukseni Toscanaan:

 1. Vuokraa auto ja nauti Toscanan maaseudusta ja hienoista maisemista.
 2. Pysähdy tärkeimmissä kaupungeissa, ainakin Firenzessä, Sienassa, San Gimignanossa ja Pisassa. Keskiaikainen kaupunki San Gimignano teki todella ison vaikutuksen. Käy myös Toscanan merenrantakaupungeissa.
 3. Syö italialaista jäätelöä, pizzaa ja pastaa ja maistele viinejä
 San Gimignano kaupungin portti
 San Gimignanossa viimikauppa
 San Gimignano ja maisemat
 San Gimignano
 Toscanan maaseutumaisemat
 Firenze Duomo katedraali
 Firenze Duomo katedraali
 Firenze Duomo katedraalin kupolin freskot
 Firenze Duomo katedraalin kupolin freskot
 Firenzen Duomo katedraalin kupolin näköalatasanteelta
 Firenzen Duomo katedraalin kupolin näköalatasanteella
 Fireze Ponte Vecchio silta
 Pisa katedraali ja rukouskappeli
 Pisa kalteva torni
 Pisa kalteva torni
Marina Grosseton hiljainen hiekkaranta

12. Lontoo – kaupunki, jossa voi käydä lukuisia kertoja ja aina on tekemistä.

Tässä suositukseni Lontoseen:

 1. Käy British museossa, siellä on erittäin vaikuttavia kokoelmia historiallisista löydöksiä
 2. Käy katsomassa Parlamenttitalo, Big Ben, Westminister Abby ja St Paul katedraali
 3. Kulje Tower sillan yli
 4. Käytä Lontoon metroa, se on erittäin toimiva ja nähtävyys sinänsä
 5. Käy Madame Tussauds vahakabinetissa. Siellä on myös kauhukammio, joka ei ole heikkohermoiselle. Minulle tämä oli liikaa.
 6. Shoppaile Oxford streetillä ja käy katsomassa Piccadilly Circus
 7. Käy shoppailemassa myös Harrodsissa. Kannatta varata shoppailuun hieman enemmän rahaa, koska hinnat ovat todella korkeat.

 

Tower silta
 Piccadilly circus
British museo
  British museo – sisätilat
 British museo – sisätilat
 British museo – sisätilat
 Westminister Abby
 Big Ben ja parlamenttitalo
 Harrods
 Harrods, jäätelöannokset – 4 jäätelöannosta yhteensä 50 £
Buckingham palatsi

Tässä olivat paikat, jotka ovat jääneet minulle erityisen hyvin mieleen ja tehneet ison vaikutuksen. Jatkossa on tarkoitus kirjoittaa matkakertomuksia jokaisesta matkasta, jota tulen tekemään. Otan mielelläni vastaan kommentteja ja vinkkejä.

5 Replies to “Matkaunelmat todeksi”

 1. Kiitos 🙂 hienoa, että mun blogi on löydetty. Annika, olen lukenut blogisi jo pitkään. Se on on todella mielenkiintoinen. Ja sä olet myös todella ahkera kirjoittamaan uusia juttuja. Espanjaan kannattaa todellakin matkustaa, itse olen ihastunut siihen täysin. Pohjois-Espanja on itsellänikin vielä käymättä, ole siitä kuulut myöskin pelkkää hyvää.

 2. Tää blogi on loistava!! Olen kateellinen sinulle, toivottavasti minäkin pystyn joku päivä matkustelemaan noin paljon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *