Risteily Tukholmaan

Viime viikonloppuna oltiin mieheni kanssa Tukholman risteilyllä. Siitä on varmaan 10 vuotta kun ollaan Helsingistä lähdetty Tukholman risteilylle. Turusta ollaan kyllä menty reittimatkalla ja jatkettu sitten autolla Eurooppaan, mutta nyt siis tuli mahdollisuus lähteä Helsingistä risteilemään ja tehdä pieni irtiotto arjesta. Saatiin ilmainen Helsinki-Tukholma risteily Viking Gabriellalle luksushytissä. Meille kävi hyvä tuuri kun viime viikonloppuna oli aivan mahtavat kelit ja merellä oli todella lämmin. Odotettiin risteilyltä rentoutumista ja hyvää ruokaa. Kaikki odotukset täyttyivät täysin.

Laivaan saavuttuamme lähdimme hyttiin ja iloksemme hytissä olivat kuohuviinit valmiina. Eli täydellinen alku lomallemme. Joimme lasit kuohuviiniä ja suuntasimme laivat kannelle katsomaan laivan lähtöä Helsingin satamasta. Ilma oli todella lämmin ja edes merituuli ei ollut kylmä. Täydellinen lomasää Suomessa.

Hytin jääkaapissa oli 2 pientä pulloa kuohuviiniä
Viking Gabriellan luksushytti
Luksushytiin kuulu myös kosmetiikkalaukku, jossa on kaikki tarvittava hammasharjasta ihovoiteeseen.
Meillä oli ensimmäiseksi illaksi varattu pöytä a la carten ravintolasta. Näin ollen pian laivan lähdön jälkeen lähdimme nauttimaan illallisesta. Ruoka ravintolassa oli todella erinomainen. Tilattiin pullo punaviiniä ja pääruuaksi otettiin maitovasikkaa. Alku- ja jälkiruuat päätimme itse noutaa seisovasta pöydästä. Vaihtoehtona olisi ollut tilata myös alku- ja jälkiruuat suoraan pöytään.
Alkupalat
Pääruoka
Jälkiruoka
Ruuat a la carten ravintolassa olivat todella kauniisti esillä, tässä muutama kuva.
A la Carte ravintolan jälkiruokia
A la Carte ravintolan alkupaloja

 

Punaviinejä ja kuohuviinejä a la carte ravintolassa
Illallisen jälkeen käytiin vielä katsomassa illan tanssishow ja käytiin kannella ihailemassa auringonlaskua. Se oli todella kaunis. Pian sen jälkeen siirryttiinkin hyttiin ja nukkumaan, koska haluttiin heti aamulla lähteä tutustumaan Tukholmaan.
Aamu Tukholman saaristossa valkeni todella kauniisti ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Ennen aamupalalle lähtöä ihailtiin hytin ikkunasta hienoja taloja.
Kello 10 laiva oli satamassa ja päästiin maihin. Heti satamaan saavuttuamme huomasimme, että meidän laivan vieressä oli valtavankokoinen Celebrity Cruisesin varustamon risteilyalus. Kun lähdettiin kävelemään vanhaa kaupunkia kohti, meitä turisteja olikin sitten aika paljon. Vikingin satama Tukholmassa on todella hyvällä paikalla eli kaupunkiin pääsee todella kätevästi kävelleen. Vanhassa kaupungissa olivatkin kaikki kaupat ja kahvilat auki. Me vaan käveltiin rauhassa ja nautittiin kiireettömästä menosta ja todella lämpimästä säästä.

 

Tukholman vanhakaupunki
 Kuninkaanlinna Tukholmassa
Käytiin myös hieman shoppailemassa ja minä löysin H&M Home mallistosta aivan ihania sisustustuotteita.
Tunti ennen laivan lähtöä Tukholman satamasta lähdettiin takaisin laivaan. Vaihdettiin vaatteet ja ennen kun lähdettiin syömään käytiin vielä kannella ihailemassa Tukholman saaristoa. Meidän laivan edessä lähti 2 laivaa, Celebrity Cruises ja Silja Line.
Toisena iltana ajateltiin lähteä syömään seisovaan pöytään. Myös seisovan pöydän ruuat olivat todella erinomaiset ja jopa hanaviini oli huomattavasti parempilaatuinen mitä aikaisimmilla Tukholman risteilyillä on ollut.
 
Alkupalat buffetissa
 
Pääruoka buffetissa
 Jälkiruoka buffetissa
Illallisen jälkeen käytiin vielä ostamassa tuliaiset. Tämän jälkeen ihailtiin kannella auringonlaskua ja kaunista saaristoa. Näin leppoisasti meni meidän viime viikonloppu. Olimme risteilymatkaan oikein tyytyväisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *