Keukenhof – upea kukkapuutarha Hollannissa

Herättiin aamulla aikaisin, käytiin aamupalalla ja lähdettiin ajamaan kohti Keukenhofia. Aamu oli suhteellisen kylmä, mutta päivästä näytti tulevan todella aurinkoinen. Emmeloordista Keukenhofiin on matkaa reilu 120 km ja se kesti noin 1,5 h.

Matkalla nähtiin lukuisia tulppaanipeltoja, jotka olivat todella upeat. Erityisesti sellaiset tulppaanipellot, jossa oli erivärisiä tulppaaneja muodostaen värikkään ”tulppaanimaton”. Värit erottuvat toisistaan selvästi ja istutukset ovat kuin viivoittimella vedetty. Kaukaa katsottuna pellot ovat todella upeat.

DSCN1702

kuva 3

Me oltiin ostettu liput Kekenhofiin etukäteen nettisivuilta  Aikuisen lippu oli 16 € ja auton parkki maksoi 6 €. Kukkatarha avataan jo klo 8.00 aamulla ja jos haluaa päästä ennen ruuhkia, kannatta saapua heti aamulla. Me oltiin puistossa noin klo 11 ja silloin parkkipaikoilla oli jo valtavasti autoja. Kuitenkin järjestelyt olivat todella hyvät, pian saatiin auto parkkiin ja käveltiin sisäänpääsylle.

DSCN1785

Keukenhofin kukkapuutarha sijaitsee Lissen kunnassa, noin 40 km Amsterdamista. Puutarha on auki joka vuosi noin 2 kk, maaliskuusta toukokuuhun. Tarkat päivämäärät voit katsoa Keukenhofin nettisivuilta. Siellä on myös hyvät ohjeet, jos haluaa tulla puistoon Amsterdamista bussilla.

DSCN1710

Keukenhofin puutarha avasi ovet yleisölle vuonna 1949, sen jälkeen kukkanäyttely on järjestetty vuosittain ja se on laajentunut merkittävästi vuosien varrella. Nykyisin puutarha on 32 hehtaaria ja sinne istutetaan 7 miljoonaa kukkasipulia joka vuosi. Nykyisin Keukenhofissa käy vuosittain yli 800 000 vierailijaa kahden kuukauden aikana.

Me vierailtiin Keukonhofissa huhtikuun loppupuolella ja silloin kukkaistutukset olivat todella upeat. Osa kukista olikin jo kukkinut, mutta istutukset on suunniteltu näin, että kun edelliset kukat ovat kukkineet, tulee vierestä aina uutta kukkaa.

DSCN1774

DSCN1764

DSCN1729

DSCN1718

DSCN1722

Erilaisia sipulikukkia oli todella paljon, eniten kuitenkin tulppaaneja, mutta hyasintit, narsissit, liljat ja muut kevätkukat olivat myös hyvin edustettuna.

DSCN1717

Kukkaistutukset on tarkkaan suunniteltu ja ne ovat erimuotoisia. Kaikki ne muodostavat todella hienon kokonaisuuden. Puistossa on yhteensä 15 km kävelypolkuja, useita siltoja ja suihkulähteitä. Kukkien tuoksu puistossa on käsittämättömän voimakas kun miljoonien kukkien tuoksut sekoittuvat keskenään.

DSCN1759

DSCN1709

DSCN1779

Jokaisena vuonna Keukenhofin kukkaistutuksilla on jokin teema. Tänä vuonna se oli Vincent Van Gogh, hänen kuolemasta tulee tänä vuonna heinäkuussa 125 vuotta. Van Goghin kunniaksi oli tehty kukista hänen kasvokuva ja sisätiloissa oli upea näyttely.

DSCN1746

DSCN1748

DSCN1757

DSCN1756

DSCN1755

Puistossa on myös useita ravintoloita ja pikkukioskeja, josta voi ostaa vohveleita ja mansikoita. Alueella on myös katettuja paviljonkeja, jossa on kukkanäyttelyitä.

DSCN1766

Puisto on todella upea ja suosittelen Keukenhofin kukkapuutarhaa kukkien ystäville. Puistossa aika vierähtää todella nopeasti ja me saatiin siellä kulumaan yli 3 h. Jotkut viettävät puistossa kokonaisen päivän.

PicMonkey Collage1

Me siirrytiin Keukenhofista Amsterdamiin, siitä seuraavassa postauksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *