Kanavaristeily – erinomainen tapa tutustua Amsterdamiin

Kanavaristeilyllä näkee kaupungin eri näkökulmasta kuin kadulla kävellessä. Kauniit kaarisillat, asuntolaivat, viehättävät vanhat talot näyttävät niin kauniilta kanavalaivasta katsottuna. Kanavaristeily on Amsterdamissa erittäin suosittu ja siinä käy vuosittain yli 3 miljoonaa turistia.

DSCN1851

DSCN1859

DSCN1831

Me ostettiin 24 h lippu City Sightseeing tarjoavalta yritykseltä, risteilyn hinta oli 19 eur/hlö. Linkin takaa löytyy risteilyn reitti (sininen reitti) ja siihen olisi pystynyt myös yhdistämään hopp on & hopp off bussin (punainen reitti),  Bussin ja veneen 24 h yhdistelmälippu olisi ollut 26 €/hlö.

DSCN1798

DSCN1800

Kanavilla risteileviä laivoja on todella paljon

Kanavaristeilyllä on sama idea kun hopp on & hopp off bussilla eli voit jäädä eri pysähdyspaikoilla pois ja hypätä taas takaisin laivan kyytiin. Laivan pysähdyspaikkoja on 7 kpl.  Lipunoston yhteydessä saa mukaan myös laivojen aikataulun. Hintaan sisältyvät myös kuulokkeet, jolla risteilyn aikana kuunnellaan paljon hyödyllistä tietoa kanavilta näkyvistä nähtävyyksistä ja yleensäkin kanavahistoriasta.

DSCN1855

Asuntolaivat

Asuntolaivat ovat Amsterdamissa todella suosittu asumismuoto. Kelluvissa asunnoissa on nykyään kaikki mukavuudet sähköistä viemäröintiin. Asuntolaivoja on hyvin erilaisia, on vanhoja rahtilaivoja, joka on muutettu asuntokäyttöön ja muistuttavat laatikkomaista taloa. Osa asuntolaivoista on suunniteltuja alun perinkin asuntokäyttöön. Risteilyalukset lipuvat aivan läheltä asuntolaivoja ja turistit pääsevät tirkistelemään asuntoihin sisälle. Ilmeisesti asuntolaivoissa ei ole tapana käyttää verhoja vaan asukkaat ovat tottuneet turistien tuijotuksiin.

DSCN1825

DSCN1824

DSCN1796

Amsterdamissa pääsee myös tutustumaan asuntolaivaan. Prinsenggrachtin lähelle Westerkerk-kirkkoa on ankkuroitu vanha rahtilaiva, joka on muutettu asuntolaivaksi. Asuntolaivan nimi on Maria Hendrika ja se on 23 m pitkä ja neljä metri leveä. Me emme ehditty tutustumaan kyseiseen asuntolaivaan, mutta se olisi varmasti mielenkiintoinen.

Vanhat talot näyttävät alhaalta kanavasta katsottuna todella hauskalta, moni näyttää hieman nojaavaan viereiseen taloon ja jotkut talot ovat ihan kuin kallistuneet kanavaan päin.

DSCN1823

DSCN1826
DSCN1849

Iso kiinalainen ravintola rakennettu veden päälle.
Amsterdam on todella viehättävä ja rento kaupunki. Me vietettiin kaupungissa vajaa 2 päivää ja se oli todella vähän. Tulen varmasti joskus palaamaan Amsterdamiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *