Karibian risteily ja Miami – matkan yhteenveto ja budjetti

Tästä yhteenvedosta löytyvät kaikki Karibian risteilymme ja Miamin matkan reissujutut.

Oltiin mieheni kanssa matkalla tammikuussa 2016 ja matka kesti 2 viikkoa. Miamissa ja sen lähialueella oltiin 4 pv, 2 pv ennen risteilyä ja 2 pv risteilyn jälkeen.

Miami: auton vuokraus, hotellin valinta ja lähialueen nähtävyydet

DSCN3102

Karibian risteily kesti 10 pv ja meillä oli seuraava reitti:

Fort Lauderdale (Florida)  Freeport (Bahama)  Amber Cove (Dominikaaninen tasavalta) – Ocho Rios (Jamaika) – George Town (Caymansaaret)  Roatan (Honduras) – Cozumel (Meksiko). 

Risteily varattiin Logitravelilta.

Karibian risteily Costa Deliziosalla (tammikuu 2016)

DSCN3162

Kohdesatamien postaukset:

Bahama
Bahama – Freeport

DSCN3131

Dominikaaninen tasavalta
Puerto Plata – Dominikaaninen tasavalta

DSCN3182

Jamaika
Ocho Rios – Jamaika

IMG_0127

Caymansaaret
Caymansaaret – George Town

IMG_0169

Honduras
Roatan – Honduras

DSCN3392

Meksiko
Cozumel – Meksiko

IMG_0245


Tässä matkan kustannukset:

 • Lennot:  575 €/hlö eli yhteensä: 1150 €/2 hlö. Lennettiin Finnairilla, menomatkalla olivat suorat lennot Miamiin ja paluumatka New Yorkin kautta.
 • Autonvuokraus: 335 €/4 pv. Autot: Ford Mustang – 160 $/2 pv ja Cadillac – 200 $/2 pv. Tämän lisäksi meni noin 80 € bensaan. 
 • Muut menot Miamissa 4 pv (ruoka, juomat, välipalat ja nähtävyydet): 300 €/2 hlö. Käytännössä syötiin vain kerran päivässä edullisissa ketjuravintoloissa ja ostettiin välipaloja ja salaatteja ruokakaupasta mukaan hotelliin.
 • Karibian risteily (10 pv) Costa Deliziosalla parvekkeellisessa hytissä: kaikki kustannukset yhteensä 2597 €/2 hlö. 
  • risteily: 1113 €/hlö eli 2126 €/2 hlö 
  • tipit/palvelumaksut, jotka maksettiin laivalla 12 $/hlö/pv (240 $/2 hlö), 223 €/2hlö
  • viinipaketti (7 pl vissyä ja 6 pl viiniä) 159 $, 148 €. Jos ei jaksa juoda koko viinipulloa illallisen aikana, se suljetaan ja säilytetään seuraavaan illalliseen.
  • drinkit + 1 pl viiniä erikseen ostettuna 100 €
 • Kohdesatamien kustannukset (retket ja auton vuokraus), yhteensä 395 €/2 hlö
  • Kuljetukset ja sisäänpääsyt nähtävyyksille 348 $/2 hlö
  • Autonvuokraus ja bensiini (Cozumel) 75 $

2 vk Miamin ja Karibian risteilyn kaikki kustannukset olivat 2680 €/hlö eli 5360 €/2 hlö.

Jos vertaa Karibian matkan kustannuksia Kaakkois-Aasiaan matkailuun, ne ovat huomattavasti korkeammat Karibialla ja Floridassa. Kuitenkin tykkään todella paljon risteilystä eli mielestäni Karibian risteilyllä kyllä saa rahoilleen vastinetta. Kustannuksia myös säästyy, jos varaa risteilyn omatoimisesti ja ottaa vaikka edullisemman hytin (sisä- ja ikkunallinen hytti).

Toivottavasti koosteesta on apua Karibian risteilyn ja Miamin matkaa suunnitteleville.

 

6 Replies to “Karibian risteily ja Miami – matkan yhteenveto ja budjetti”

 1. Yllättävän halvalla loppujen lopuksi olette päässeet. Itse haaveilen Intian valtameriristeilystä. Siellä jo pelkän matkan (lennot+risteily ja pari yötä Mauritiukselle) hinta tullee olemaan yhdeltä noin 3 000 €, siihen ajankohtaan kun me sitä kaavailemme. Matkapäiviä tuossa matkassa on 18.

 2. Karibian risteilyn hinnat ovat todellakin edullisemmat kuin Intian valtameren risteilyt. Ainakin Karibian risteilyt ovat noin 100 eur/hlö/yö, jos haluaa parvekkeellisen hytin. Joillakin laivoilla hinnat ovat hieman korkeammat. Haaveilen itsekin Intian valtamerenristeilystä ja olen katsonut näitä reittejä/hintoja. Ne ovat todellakin suhteelliset arvokkaat + lennot ovat huomattavasti kalliimmat kuin Miami lennot.

 3. Mielenkiinnolla lueskelen aina, mitä muut ovat Karibian risteilyistään maksaneet. Tein yhdestä risteilystämme koostepostauksen kustannuksista, ja meidän reissu oli aika lailla puolet teidän maksamasta. Viikon risteilystä maksoimme 420 euroa hengeltä. Meillä yhtiönä oli tosin Carnival, ja varasimme risteilyn suoraan yhtiöltä. Pari vuotta sitten dollarin kurssikin oli armollisempi kuin nyt.

  http://lahdetaantaas.blogspot.fi/2014/01/karibian-risteilyloma-paketoituna.html

 4. Olen aika paljon vertaillut Karibian risteilyn hintoja ja Carnival taitaa olla kaikista laivayhtiöistä halvin. 420 eur taitaa saada sisähytin, ainakin mitä minä olen näitä hintoja katsonut 🙂 Parvekkeellinen hytti lisää aika lailla lisää hintaa. Ja tietysti pitempi risteily on suhteessa kalliimpi eli meillä 10 yötä ja 6 kohdesatamaa. 2 vuotta sitten oltiin 7 pv Karibian risteilyllä San Juanista Royal Caribialla ja maksettiin siitä 600 eur/hlö (parvekkeellinen hytti) ja siihen kuuluivat myös tipit mukaan 🙂 10 pv risteilyjä on huomattavasti vähemmän tarjolla eli ovat suhteessa myös hieman kalliimmat.

 5. Uskomaton artikkeli! Todella hyviä ja mielenkiintoisia ideoita, kiitos kun jaoitte kokemuksenne. Hei, hieno kuva ja maisema. Toivottavasti pääsen itsekin joskus sinne. Juttu on muuten tosi hyvä ja hyödyllinen. Mukavaa päivää ja hyviä reissuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *