Comojärvi – postikorttimaisemia ja idyllisiä pikkukyliä

Cinque Terren jälkeen siirrytiin Comojärvelle, jossa yövyttiin 4 yötä. Comojärven alueella on tarjolla paljon pieniä hotelleja/villoja, josta on yleensä näkymät järvelle. Me yövyttiin Hotel Villa Edy:ssä, joka osoittautui erinomaiseksi valinnaksi.

Untitled

Untitled

Yleistä

Comojärvi on Italian kolmanneksi suurin järvi, jonka ympärille kohoavat jylhät vuoret. Järvialue sijaitsee erittäin hyvien kulkuyhteyksien päässä Milanosta (noin 50 km) ja myös autolla on helppo saapua alueelle.

Järvialueen postikorttimaisemat hurmaavat varmasti jokaisen ja vierailua tekevät mielenkiintoiseksi tunnelmalliset pikkukaupungit sekä lukuisat villat, johon pääsee tutustumaan. Comojärven alue on siis täynnä erilaista nähtävää ja muuta mielenkiintoista tekemistä, esim. patikointia, pyöräilyä tai veneellä ajelua järvellä. Näin ollen Comojärvi sopii sekä rennosta lomailusta että aktiivilomasta kiinnostuneille.

Untitled

Koko järvialueen kuuluisin asukas on varmasti George Clooney, joka on vuodesta 2002 omistanut Villa Oleandran. Villa sijaitsee lähellä Laglion kylää. Comojärven alueella on myös kuvattu kuuluisia leffoja, kuten James Bond-elokuva: Casino Royale (2006) ja Tähtien sota: Epidosi II – Kloonien hyökkäys (2002). Kerron seuraavassa postauksessa upeasta Villa Balbianellosta, jossa osa elokuvan kohtauksista on kuvattu.

Liikuminen alueella

Mielestäni paras tapa liikkua Comojärven alueella on paikallinen lautta, joka vie melkein jokaiseen pikkukylään- ja kapunkiin. Liikkumien autolla Comojärven alueella on hidasta. Me liikuttiin autolla suhteellisen paljon ja kerran ajettiin järven länsipuoleinen maisematie, joka kulki aivan järven rannalla. Maisemat ovat todella huikeat ja tie on välillä niin kapea, että vastaantuleva auto joutuu odottamaan vuoroaan.  Kun vierailtiin Bellagiossa ja Varennassa, silloin käytettiin paikallista lauttaa. Lauttojen reitit ja hinnat ovat nähtävillä tällä sivulla. Alueella voi liikkua myös bussilla. Milanosta pääsee junalla esim. Comon kaupunkiin.

Bellagio

Bellagio on pieni, kuvauksellinen ja erittäin suosittu kylä turistien keskuudessa Comojärven etelärannalla. Se on rakennettu niemen kärkeen, joka sijaitsee Comon ja Leccon välissä. Asukkaita Bellagin alueella on vain noin 4000, mutta kesällä turistit nostavat määrää moninkertaiseksi.

DSCN5511

Untitled

Bellagio kutsutaan Comojärven helmeksi ja paljon siihen vaikuttaa sen sijainti, joka on järven risteyskohdassa. Kylä on siis rakennettu järven ja vuorten väliin ja sen ansiosta näkymät vuorille sekä järvelle ovat upeat . Satama ja rantabulevardi on järven rannassa, mutta varsainainen vanhakaupunki nousee aika jyrkästi mäkea pitkin ylöspäin. Talojen välissä siintää vuoret ja järvi vuorotelleen. Romanttinen Bellagio on tietysti suosittu häämatkalaisten keskuudessa ja siellä toimiikin useita luksushotelleja sekä hyviä ravintoloita.

Heti sataman vieressä on rantabulevardi, josta ovat upeat näkymät järvelle ja vuorille. Rantatie on hyvin hoidettu ja kukkien loisto on upea.

DSCN5514

Untitled

Untitled

Bulevardilta siirryttiin vanhaan kaupunkiin ja aloitettiin kiipeäminen mäkeä ylös. Vanhassa kaupungissa on useita kapeita katuja, josta voi kiivetä ylös. Kaunein oli mielestäni ensimmäinen katu satamasta päin, josta avautuivat ylhäältä todelliset postikorttimaisemat. Ylhäällä vanhassa kaupungissa on lukuisia ravintoloita ja jäätelökahviloita. Myös pieniä putiikkeja löytyy.

Untitled

Untitled

Untitled

Bellagio on yksinkertaisesti todella mielenkiintoisesti rakennettu ja ihailtavaa riittää niin taloissa kuin näkymissä järvelle.  Me valittiin alastuloon toinen kapea katu, jossa oli pieniä ja viihtyisiä ravintoloita sekä baareja. Kylässä huomasi kuitenkin myös paikallisten elämän ja esim. koiria ja kissoja näkyi portailla.

Untitled

Untitled

Untitled

Varenna

Varenna on pieni ja idyllinen kylä Comojärven itärannalla. Varenna sijaitsee lyhyen laivamatkan päässä Bellagiosta. Asukkaita Varennassa on vain 800, mutta myös tämä kylä on yhtä suosittu turistien keskuudessa kuin Bellagio.

Untitled

Kun saavuttiin Varennaan, huomasin, että tämä kylä on jollakin tapaa vielä viehättävämpi kuin Bellagio. Lähdettiin kävelemään satamasta rakkaudenpolkua pitkin Varennan vanhaan kaupunkiin. Näkymät järvelle ja ympäristölle ovat kuin postikorteista.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Lähdettiin ensimmäiseksi syömään ja sen jälkeen oli tarkoitus vierailla Villa Monasterossa. Ruokailun aikana satoi rankasti ja ukkosti. Luultiin, että emme pääsekään vierailemaan linnassa, mutta onneksi sade lakkasi noin puolen tunnin päästä ja päästiin vierailemaan villassa, jossa oltiin melkein ainoat asiakkaat. Kerron villasta ja sen puutarhasta seuraavassa postauksessa.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Varennassa on yllättävän paljon nähtävää. Siellä sijaitsee vielä toinenkin villa – Villa Cipressi. Emme kuitenkaan ehtineet vierailla siellä. Kukkulan päällä sijaitsee myös 1200-luvulta peräisin oleva linna – Castello di Vezio. Huomattiin vanhasta kaupungista tie linnalle, mutta linna oli jo siltä päivältä suljettu.

Menaggio

Yhtenä iltana käytiin syömässä Menaggiossa, joka näytti myös idylliseltä pikkukaupungilta. Emme kuitenkaan ehtineet tutustua Menaggioon sen enempää. Jos olet käymässä Comojärvellä, kannattaa ehdottomasti piipahtaa myös tässä pikkukaupungissa. Syötiin illallista pikkukaupungin aukiolla, jossa pianonsoittaja soitti pianoo koko illan. Katso lyhyt pätkä oheisesta videosta.

Untitled

Untitled

Seuraavassa postauksessa kerron Comojärven upeista villoista. Ehdittiin vierailemaan jopa kolmessa villassa, jotka kaikki olivat erilaiset, mutta samalla niitä kaikkia yhdisti upeat puutarhat ja näkymät järvelle.

4 Replies to “Comojärvi – postikorttimaisemia ja idyllisiä pikkukyliä”

    1. Kiitos kommentistasi. Täytyy sanoa, että ainakin heinäkuun alussa ei vielä ollut kovin paljon turisteja. Olin itsekin siitä hyvin yllättynyt, koska olin jotenkin henkisesti varautunut, että turisteja on varmaan todella paljon. Comojärven alue pääsi yllättämään kauneudella minut täysin 😍

    1. Kyllä, minäkin olin turisti. Mutta ainahan sitä toivoo, että ei olisi kovin monta turistia samassa paikassa. Mutta selvä on, että ihmiset vaan haluaa nähdä näitä kauniita paikkoja ja joskus syntyy ruuhkia ja tungosta 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *