Rentouttava irtiotto arjesta Tallinnassa

Blogimatka Tallinnaan, matka on toteutettu yhteistyössä  Tallink Silja ja Rantapallo.

Marraskuiseen synkkyyden sopii aina pieni irtiotto arjesta ja Tallinna on siihen täydellinen kohde lyhyen laivamatkan päässä. Tällä kertaa reissu oli hieman erilainen, koska tein sen Tallink Siljan ja Rantapallon muiden matkablogaajien kanssa.

Laivamatka Tallink Megastarilla

Megastar on ehdottomasti mun lempparilaiva Helsingin ja Tallinnan väliä kulkevista laivoista. Laiva on avara, sisustus on trendikäs, kaikille matkustajille riittää istumapaikkoja ja laivalta löytyy myös Itämeren suurin ostoskeskus.

Menomatkalla päästiin vierailemaan laivan komentosillalla. Päästiin myös seuraamaan laivan lähtöä aivan kapteenin viereen laivan komentosillalle. Tämä oli todella mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen kokemus.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Meno – ja paluumatka vietettiin laivan loungeissa, näitä löytyy laivalta peräti kaksi – Comfort ja Business Lounge.

Menomatkalla oltiin Comfort Loungessa, josta löytyy pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa, voileipiä ja alkoholittomia juomia. Alkoholi on maksullista. Comfort-luokan lisämaksu on noin 24 €.

Untitled

Untitled

Paluumatka vietettiin taas Business loungessa, jossa on buffet-tarjoilu. Ruokatarjoilut ovat todella runsaat ja myös alkoholijuomat kuuluvat hintaan.  Business-luokan lisämaksu on noin 65 €.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Tämä oli minulle ensimmäinen kerta, kun pääsin kokeilemaan laivan loungea, mutta ei varmasti viimeinen.

Ristorante Flavore – moderni italailainen ravintola

Illallista syötiin italialaisessa ravintolassa. Olin siitä jo etukäteen hyvin innoissaan, koska italialainen ruoka on mun suosikeista aasialaisen ruuan rinnalla. Ristorante Flavore on Tallink Siljan uusin ravintola ja se avattiin kesäkuussa 2019.  Ravintola sijaitsee Tallink Spa and Conference -hotellin vieressä osoitteessa Sadama 7.

Mielestäni ravintola on onnistunut todella hyvin luomaan täydellisen uudenlaisen konseptin, joka on yhdistelmää tyylikästä sisustusta, erinomaista italialaista laadukasta ruokaa ja uutena erikoisuutena viiniseinä.

Untitled

Untitled

Viiniseinää käytetään kortilla, johon ladataan etukäteen rahaa. Sen jälkeen voi sitten hakea juuri sitä viiniä, mitä haluaa. Tarjolla on erilaisi puna- ja valkoviinejä sekä myös väkevämpää alkoholia. Annoskokoja on kolme – 4 cl (noin 2 €), 12 cl (noin 5 €) tai 24 cl (7 €).  Tämän ansiosta voi maistaa monta eri viiniä. Jos ei halua käyttää viiniseinä, silloin on tietysti mahdollisuus tilata viinit myös suoraan pöytään.

Untitled

Menu on mielestäni todella monipuolinen ja mulle tuli jopa valinnanvaikeus, koska niin moni ruoka on maistamisen arvoinen. Valitsin listalta alkupalaksi Capresen, pääruuaksi pizzan Prosciutto Crudon ja jälkiruuaksi Tiramisun. Lisäksi tarjolla oli erilaista pientä alkupalaa – juustoja , salamia, oliiveja ja hilloja. Ristorante Flavore ravintolaa voin suositella vilpittömästi, sen verran hyvä kokemus tämä oli.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Tallink Spa & Conference Hotel

Yövyttiin yhden yön hiljattain uudistetussa Tallink Spa & Conference hotellissa. Uudistetut huoneet ovat raikkaat ja avarat.

Untitled
Katso virtuaaliesittely huoneesta

Huoneessa on myös  muhkea aamutakki- ja tossut, joka helpottavat kylpylässä vierailua. Päätin jo illalla, että haluan ehdottomasti käydä aamulla kylpylässä, koska se näytti aulasta katsottuna todella viihtyisältä. Spa osasto on todella monipuolinen, joka sisältää 5 erilaista saunaa ja erilaisia altaita allasbaareineen.  Hotellin asukkaille kylpyläosasto on maksuton ja käytettävissä koko hotellissa vierailun ajan.

Untitled

Untitled

Untitled

Ehdin piipahtaa aamu-uinnin jälkeen myös Tallinnan vanhassa kaupungissa. Olimme Tallinnassa sopivasti joulutorin avajaispäivänä. Vaikka avajaisia vietettiin illalla, aamulla kojut olivat jo paikoillaan ja asiakkaitakin oli aika paljon tutustumassa joulutorin tarjontaan. Tallinnan joulumarkkinat  ovat auki päivittäin 15.11.2019 – 7.1.2020 klo 10-20 ja paikka tietysti perinteinen Raatihuoneen aukio.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Pieni irtiotto arjesta onnistui täydellisesti. Kiitos siitä Tallink Silja ja Rantapallo, sekä ihanat matkabloggaaja-kollegat: Archie gone Lebanon, Aurinkorasvaa ja aloeveeraa,  Suvin matkassa, Pöndekengissä, Traveldreamer 17 , Matkoilla, Elämänmakuisia matkojaMaa Quzuu ja Lauran tarakalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *