Koh Poda, valkohiekkainen saari Ao nangin edustalla

Ao nangin rannat eivät mielestäni ole erityisen hienoja vaan rantaelämää kannattaa lähteä viettämään lähisaarille. Saarille pääsee erittäin helposti pitkähäntäveneellä Ao nangin rannalta. Lomani aikana meillä oli tarkoitus käydä useammalla saarella, ensimmäiseksi ajateltiin mennä Koh Podalle. Lippu pitkähäntäveneelle ostettiin lippupisteestä, joka sijaitsee Ao Nangin rannalla. Kaikki veneenkuljetushinnat ovat kiinteitä. Meno-paluu lippu maksoi 400 THB/hlö (12 eur), joka sisälsi 100 THB luonnonsuojelumaksun.

 
Matka Koh Poda saarelle kestää noin 20 min. Pitkähäntäveneen kuskimme vei meidät pyytämättä saaren rauhalliselle puolelle, mahdollisimman kauas saaren keskustasta, jossa on ruokakioskeja ja pitkähäntäveneen parkki. Aivan uskomaton pitkä paratiisiranta aukeni edessämme. Ranta oli aivan vitivalkoinen ja vesi kirkasta.
DSCN1379

DSCN1374

DSCN1372

Meitä myös ilahdutti, että rannalla ei ollut kovin paljon ihmisiä. Käveltiin vielä hieman eteenpäin, jossa saatiin olla täysin rauhassa. Kaivettiin heti snorkkelit esiin ja lähdettiin tutustumaan vedenalaiseen elämään. Vesi oli kirkasta ja kaloja oli paljon. Suurin osa kaloista olivat kelta-raidalliset. Välillä otettiin aurinkoa, ihailtiin kirkasta vettä ja todella valkoista hiekkaa. Maisemat olivat täydelliset. 

DSCN1376

DSCN1385

DSCN1391

DSCN1389
Vesi on todella kirkasta. Kun ruokaa on tarjolla, silloin kalat tulevat ihan matalaan veteen

Näin vietettiin rentoa rantaelämää reilut 2 tuntia. Sen jälkeen lähdettiin kävelemään saaren keskustaan, koska haluttiin ostaa kylmää juotavaa ja käydä wc:ssä.

DSCN1381

Matkalla saaren toiselle puolelle


Kun saavuttiin saaren keskustaan, meininki oli aivan toisenlainen. Ranta oli täynnä turisteja sekä moottori- ja pitkähäntäveneitä. Ostettiin cocicset, käytiin vessassa ja siirryttiin takaisin saaren keskiosaan, jossa oli huomattavasti rauhallisempaa. Ihan meidän alkuperäiselle paikalle, toiselle puolelle saarta emme enää kävelleet, koska reilun tunnin päästä meidän piti olla takaisin pitkähäntäveneen parkissa. Loppuaika vietettiin snorklatessa. Vietettiin saarella ikimuistoinen päivä. 

Suosittelen ehdottomasti tekemään päiväretkiä lähisaarille, koska rannat ovat todella upeat ja vesi kirkasta. Ja kannattaa kävellä saaren kaukaisempaan nurkkaan, näin välttyy isoilta turistimassoilta.

2 Replies to “Koh Poda, valkohiekkainen saari Ao nangin edustalla”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *