Railay ja Phra nang – hienot rannat ja upea luonto

Yksi aamu päätettiin lähteä Railay beachille. Käytiin siellä kolme vuotta sitten ja ihastuttiin erityisesti Phra Nang rantaan ja sen ympäristöön. Lippu Railaylle ostettiin samasta lippupisteestä kuin Koh Podalle ja hinta oli puolet halvempi, 200 THB/hlö (6 eur) meno-paluu. Railay on niemenkärki mantereella, mutta sinne ei pääse teitä pitkin. Vaikka sinne ei ole teitä, pitkähäntäveneellä matka taittuu todella helposti ja nopeasti, noin kymmenessä minuutissa.

Railay on jakautunut neljään toisistaan erilliseen rantaan: West Railay, East Railay, Phra nang ja Tonsai beach. Suurin osa pitkähäntäveneistä saapuu West Railaylle, joka on varmasti ruuhkaisin ranta. Alueella on myös aika paljon hotelleja, luksuksesta aivan tavallisiin majapaikkoihin.

DSCN1417

Me mentiin heti aamulla Phra nang rannalle, jossa aamutuimaan oli huomattavasti vähemmän ihmisiä kun keskipäivän jälkeen.

DSCN1401

DSCN1399

Alue on täynnä uskomattoman upeita karstinkallioita, jotka nousevat pystysuoraan ylös merestä ja rannalta. Näitä voi ihailla ihan loputtomiin. Phra nang ranta on myös äänestetty maailman parhaimpien rantojen joukkoon.

DSCN1396

DSCN1394

Phra Nangin rannalla vietettiin pari tuntia, suurimman osan vedestä. Snorklaukseen tämä ei kuitenkaan ole ihan paras paikka, koska vilkas pitkähäntäveneen liikenne on tuhonnut jonkun verran koralleja ja näkyvyys kaikissa paikoissa ei ollut paras mahdollinen, koska ilmeisesti runsas veneliikenne vaikuttaa myös siihen. Kallioiden lähellä oli kuitenkin erilaisia kaloja, joita ihailtiin snorklatessamme.

Rannalla ei ole varsinaisia ravintoloita, mutta joka päivä sinne tulee pitkähäntäveneitä, josta saa ostaa todella edullisesti ruokaa ja ihania hedelmäsmoothieita.

DSCN1402

DSCN1406

DSCN1409

Phra Nangilta pääsee kävelemään East Railylle ja siitä taas West Railylle, josta lähtevät pitkähäntäveneet takaisin Ao Nangiin. Reitin alkupäässä on luola ja alttari, joka on todella erikoinen nähtävyys. Nimittäin luolassa on lukuisia puisia falloksia.

DSCN1413

East Railyn ranta on mangroven peitossa ja mutainen eli poikkea aika lailla muista rannoista. Reitin varrella on muutama kiipeilypaikka, myös aloittelijat pääsevät kokeilemaan kiipeilyä. Polun varrella näkee myös paljon apinoita ja upeita tippukivikallioita.

DSCN1419

DSCN1424

DSCN1431

DSCN1426

Käveltiin Phra nangin rannalta Railay West rannalle varmaan puoli tuntia. Railay beachilla syötiin banaaniletut nutellalla ja mentiin rannalle siirtyäksemme pitkähäntäveneelle. Vaikka paikka on ruuhkainen, suosittelen ehdottomasti käymään Railaylla kun olet Ao nangissa viettämässä lomaa.

DSCN1435

Railay West

2 Replies to “Railay ja Phra nang – hienot rannat ja upea luonto”

  1. Elina, pikaista paranemista. Nyt on kyllä ollut Suomessa niin kylmä, että kieltämättä lämmintä kaipaa todella paljon. Ja Thaimaa sopisi siihen oikein hyvin, ihanat rannat ja kirkasta vettä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *