Herkullista ja halpaa thairuokaa Krabilla

Ollaan thairuuan ystäviä ja reissulla haluamme maistaa mahdollisimman paljon erilaisia ruokia. Näin ollen maistetaan thairuokaa niin ravintoiloissa kuin katukeittiöissä. Erinomaista katuruokaa saa Krabi townin iltamarkkinoilta, jotka pidetään aina viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin. Markkinat alkavat yleensä klo 18 ja kestävät puolille öin saakka.

Krabi towniin pääsee Ao nangista taksilla tai erittäin edullisesti paikallisbussilla, joka on käytännössä lava-auto. Paikallisbussin lipun hinta oli 120 bath/hlö (3,60 eur) meno-paluu. Matka kestää noin puoli tuntia yhteen suuntaan. Bussit ovat erittäin suosittuja ja sen takia Krabi townissa joutuu aina jonottamaan paluukyytiä.

Markkinat keskittyvät pääosin ruokaan, mutta tarjolla on myös käsitöitä, vaatteita, koruja ja muuta tavaraa. Markkinoille kannattaa suunnata tyhjällä vatsalla, koska erilaisia ruokia on todella paljon tarjolla ja kaikki on erittäin herkullista.  Meidän lemppariruuat ovat pad thai, satay-kanavartaat, kookosleivokset ja mangosmoothie. Vietettiin markkinoilla muutama tunti ja maistettiin erilaisia ruokia, ruokaelämys oli täydellinen.

DSCN1440

DSCN1443
Krabi townin ruokamarkkinoilla, Pad thai valmistettu munakkaan sisälle

Ao nangin länsipuolella on myös joka päivä ruokakärryjä, josta saa erittäin edullisesti thaimaalaista ruokaa, tuoreita hedelmiä, smoothieta ja täytettyjä lettuja nutellalla. Me käytiin joka päivä ostamassa sieltä mangosmoothieta, joka on taivaallisen hyvää. Ollaan myös todella persoja kookosleivoksiin, mutta harmiksemme parina päivänä nämä loppuivat kesken. Näköjään nämä ovat muidenkin suosiossa.

DSCN1524
Mangosmoothie
DSCN1522
Banaanilla täytetty lettu ja reilusti nutellaa
DSCN1455
Kookosleivokset kypsennetään kuumassa pannussa.
DSCN1456
Valmiit kookosleivokset ovat suussasulavia
Iltaisin käytiin Ao nangin merenrannalla sijaitsevissa ravintoloissa. Siellä ruuan hinta on tietysti hieman kalliimpaa kun paikallismarkkinoilla. Maksettiin kuitenkin mielellämme hieman enemmän, koska palvelu oli loistava, ruoka erinomainen ja maisemat tunnelmallisia.

DSCN1361

DSCN1362

Kuuma pannu, jossa ruoka liekitetään ennen pöytään tarjoilua.

Yksi ilta järjestettiin myös Thai Village hotelilla thairuuan buffetti, jossa oli myös sushia tarjolla. Ruoka oli todella erinomaista ja valikoima laaja. Siellä maistettiin myös monta uutta thairuokaa.

DSCN1364

DSCN1370

DSCN1371

DSCN1367

DSCN1369

Tässä hieman hintatietoja ruuista ja juomista:

Katukeittiössä
Pad thai 60 THB (1,80 eur)
Mangosmoothie 40 THB (1,20 eur)
Letut banaanilla ja nutellalla 40 THB (1,20 eur)
Kookosleivokset (iso annos) 40 THB (1,20 eur)

Ravintolassa:
Thairuuan annos 80-200 THB (2,40- 6 eur), hot pan (kuuma pannu) oli siitä kalliimmasta päästä
Grillatut isot katkaravut (8-10 kpl) 300 THB (9 eur)
Singha olut (pieni) 80 THB (2,40 eur)
Virvotusjuomat 30 THB (90 senttiä)

Jos olet thairuuan ystävä, kannattaa maistaa rohkeasti erilaisia ruokia, myös katuruokaa. Meidän ei ole kertakaan tarvinnut pettyä thairuokaan.

 

4 Replies to “Herkullista ja halpaa thairuokaa Krabilla”

 1. Moro
  Me kans tykätää syödä Ao Nangin ja Krabi Townin katukeittiöissä ja toreilla
  näitä thai ruokia. Praa Nangi ja saarien rannoilla syödään venekioskeista.
  Harvoin ravintoloissa.
  Ja kylmää vettä menee runsaasti.
  terv. Eeva ja Taisto Tampereelta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *