Ihana Singapore – illanviettoa Sentosan saarella ja Chinatownissa

Matkan lyhyt selostus: omatoimimatka: 1 yö Singapore, 4 yötä Langkawi, 4 yötä Kuala Lumpur, 6 yötä Krabi ja 1 yö Singapore. 
Matkalaiset: kaksin mieheni kanssa 
Lennot: Helsinki-Singapore-Helsinki (Finnair), Singapore-Langkawi (AirAsia), Langkawi-Kuala Lumpur (Firefly), Kuala Lumpur-Krabi (AirAsia), Krabi-Singapore (Tigerair) 

Lennettiin Singaporeen Finnairin suoralla lennolla. Lennettiin Finnairilla ensimmäistä kertaa kaukolentoa ja täytyy kyllä sanoa, että kone näytti todella vanhalta, penkit olivat kuluneet ja henkilökohtainen viihdekeskus oli kuin 90-luvulta. Yleensä lennetään Lufthansalla ja kerran ollaan lennetty Turkish Airlinesillä kaukolentoja. Niiden yhtiöiden koneet ovat kyllä aivan erilaiset eli siis uudet ja modernit. Mun viihdekeskuksen ohjauskapula oli rikki ja kosketusnäyttö ei toiminut kaikilta osin ilman ohjauskapulaa. Viihdekeskuksen tarjonta oli myös aika olematon.  Yritettiin kuitenkin unohtaa nämä pienet vastoinkäymiset ja nautittiin lennosta. Onneksi ruoka oli suhteellisen hyvä. Saavuttiin Singaporeen 1.2 klo 17.30.

Singaporen jälleennäkeminen on aina yhtä ihanaa. Tämä oli meille kolmas kerta kun käytiin Singaporessa ja sinne tullaan palaamaan aina. Singaporessa siis kaikki toimii ja ihmisten viihdyttämiseksi on tehty kaikki. Ihana fiilis tulee jo lentoasemalla, passitarkastus toimii nopeasti ja palautetta saa antaa heti sähköisillä näytöillä.

image
Changi Airportin passitarkastuksessa tarjotaan myös karkkia, jota ei saa mistään muualta. Vessat ovat siistit ja joka paikassa tuoksuu vastapoimituille kukille. Lentoasemalla on lukuisia kukkaistutuksia, kauppoja, ravintoloita, leffateatteri, uima-allas ja ihana ulkobaari, jossa on kaktustarha. Singaporen Changi lentoasema on voittanut lukuisia kertoja parhaan lentoaseman palkinnon ja näin myös vuonna 2014.  Vuonna 2018 valmistuu Changi lentokentän laajennus, silloin viimeistään pitää mennä katsastamaan tämä upea nähtävyys. Tästä voi katsoa jo etukäteen, miltäs uusi Changi Jewel näyttää.

DSCN0816

Aina kun saavun Singaporeen, minusta tuntuu, että tällaista paikka ei vaan yksinkertaisesti voi olla tässä maailmassa, mutta se on. Tykkään Singaporesta siis todella paljon.

Meillä oli kiire hotelliin, koska oli tarkoitus lähteä katsomaan Sentosa saarella pidettävä valoshowta, joka alkaisi klo 20.40. Hotellimme oli Grand Mercure Roxy Singapore, joka sijaitsee itä-Singaporessa. Taksilla hotellille pääsi noin 20 minuutissa ja se maksoi 16 SKD eli noin 11 eur. Taksilla ajelu on Singaporessa todella edullinen. Hotelli oli meille ennestään tuttu eli oltiin siellä 3 vuotta sitten yhden yön.

Hotellihuone ja kylppäri/wc.

DSCN0746

Hotellin edestä otettiin taas taksi ja mentiin Harborfront metroasemalle, josta menee Sentosa Express monoreil. Aseman yhteydessä on myös iso ostoskeskus. Oltiin Sentosa saarella varmaan 5 min ennen esityksen alkua. Onneksi olin jo liput varannut etukäteen hintaan 17,50 SGD (12 eur/hlö), koska viime kerralla kun haluttiin mennä katsomaan vastaavanlaista valoshowta, liput olivat kaikki loppuunmyyty. Esityksen nimi on Wings of Time ja tarina kertoo esihistoriallisesta Shahbaz-linnusta, joka matkaa ystäviensä kanssa kauniiden maisemien ja ajan mysteerin läpi.  Esityksessä käytetään suihkulähteitä, multimediatehosteitta, musiikkia ja vaikka mitä tekniikkaa. Esitys päättyi näyttävään ilotulitukseen, jossa vesielementti oli edelleen mukana. Tästä videosta saa hyvän käsityksen, miltäs esitys näyttää. Tietysti paikan päällä tämä on huomattavasti vaikuttavampi. 

Esityksen jälkeen ajateltiin hiukan kävellä Sentosan saarella ja ihmetellä, mitä kaikkea uutta on rakennettu kolmen vuoden aikana. 10 min kävelyn jälkeen oltiin Universal Studion portilla ja se ympäristö oli todellakin muuttunut paljon. Siihen oli rakennettu valtava kauppakeskus ja paljon ruokapaikkoja, myös suihkulähteet olivat uusia. Siellä on näköjään joka ilta Universal Studion sulkemisen jälkeen musiikin tahtiin tanssivat suihkulähteet + valoheijastukset. Vastaavanlaisia on Singaporessa useita. Kaikki oli todella upeasti toteutettu.

DSCN0778

DSCN0790
DSCN0796
DSCN0792

DSCN0797

Meillä oli kova nälkä ja mietittiin, että mistä oikein saadaan ruokaa, koska kello oli jo 23. Päätettiin lähteä Chinatowniin, koska siellä on katuruokaa tarjolla. Syötiin satay kanavartaita ja munakasta, kahden henkilön ruuat juomineen (cocis) maksoivat 10 eur. Chinatown oli todella koristeellinen, koska kiinalaisten uutta vuotta juhlittiin 18.2. Silloin 1.2 rakennettiin jo juhlalavoja ja kaikkialla näkyi siirrettäviä aitoja, joilla rajataan alueita. Kiinalaiset kyllä osaavat juhlia oikein näyttävästi ja monta viikkoa etukäteen, 19.2.2015 vaihtui hevosen vuosi vuohen vuodeksi. Ruokailun jälkeen käytiin vielä Mustafa centerissa, joka on auki 24 h ja sen jälkeen siirryttiin hotellille nukkumaan. Aamulla oli lähtö Langkawille.

DSCN0801


Chinatownissa on mielenkiinntoista ruokaa tarjolla.
DSCN0807

2 Replies to “Ihana Singapore – illanviettoa Sentosan saarella ja Chinatownissa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *