Saapuminen Krabiin ja Thai Village hotelliin

Kuala Lumpurin jälkeen siirryttiin Krabiin. Kuala Lumpurissa ollessamme emme olleet kertakaan käyttäneet taksia ja lähtöpäivän aamuna mietittiin, että voisimmeko siirtyä lentokentälle taksilla. Respasta meille ilmoitettiin, että taksi lentokentälle maksaa 100 MYRiä. Otettiin sitten taksi kun se tuntui sillä hetkellä helpolta vaihtoehdolta, koska meillä ei tarvitsisi silloin raahata matkalaukkuja. Taksimatka kentälle oli elämäni kauhein automatka ja se kesti ikuisuuden. Taksi oli todella vanha ja turvallisuudessa oli toivomisen varaa, esim. takapenkkien turvavyöt eivät toimineet ja jousitus oli olematon. Kaiken huipuksi taksikuski kaahasi kuin viimeistä päivää. Sanottiin taksikuskille, että voisiko hän hiljentää vauhtia, koska minä voin erittäin pahoin ja pelättiin, että auto sinkoutuu moottoritieltä betonireunukseen. Muutaman minuutin kuski ajoi normaalisti, mutta kohtapuolin lähti taas kaahaamaan. Sanottiin uudelleen, mutta kuski ei mitenkään kuunnellut pyyntöämme. Matka lentokentälle oli siis pahin mahdollinen taksimatka, joka olen eläessään kokenut. Onneksi saavuttiin ehjänä Kuala Lumpurin kansainväliselle lentokentälle, josta lennettiin Air Asian lentoyhtiön koneella Krabille. Lento meni hyvin ja saavuttiin iltapäivällä Krabiin.

Krabin alue on todella monelle suomalaisille tuttu, koska aika moni sen alueella oleva lomakylä kuuluu valmismatkojen valikoimaan. Kaikista tunnetuin on varmasti Ao nang, johon mekin suunnattiin. Krabin provinssi on kuuluisa, hienoista rannoista, hyvistä sukellus- ja snorklausmahdollisuuksista,  jylhistä karstinkallioista, luolistaan ja mangrovemetsiköistään. Krabi alueeseen kuuluvat esim. lomakylät Ao nang , Raily beach ja Krabi town sekä saaria, esim Phi Phi ja Koh Lanta. Krabin alueella on myös lukuisia pikkusaaria, johon voi tehdä päiväretkiä lomakylistä. Rantaviivaa alueella on 160 km.

Krabin lentokenttä sijaitsee noin 25 km Ao nangin lomakylästä. Lentokentältä pääsee Ao nangiin joko taksilla tai bussilla. Me ajateltiin mennä bussilla, koska taksimatka Kuala Lunpurissa oli vielä tuoreessa muistissa. Bussilippu maksoi 150 THB/hlö (4,70 eur) ja se ostettiin jo valmiiksi lentokentän aulasta. Bussi oli tupaten täynnä, minä sain viimeisen paikan ja mieheni joutui istumaan bussin etuosaan laukkujen viereen korotetulle tasolle. Matkan puolessavälissä bussi pysähtyi ja meille ilmoitettiin, että tiettyjen hotellien asiakkaat jäävät tässä pois. Heidät kuljetettaisiin hotellille autolla. Me oltiin niiden asiakkaiden joukossa, joilla piti poistua bussista. Paikka oli jonkun retkijärjestäjän toimisto, siellä yritettiin meille kaupata retkiä ja paluumatkan kyytiä lentokentälle. Kyyti lentokentälle maksoin 150 THB/hlö eli se päätettiin jo varata valmiiksi, koska silloin ei tarvitsi huolehtia paluumatkan kyydistä. Odotettiin siellä jonkin aikaa ja vihdoin lava-auto tuli ja vei meidät hotellille.

Ao nangissa oltiin kolme vuotta sitten, eli paikka oli meille ennestään tuttu. Tultiin Krabiin uudelleen, koska täällä on hyvää ruokaa, todella kauniita pikkusaaria, jossa on hyvät snorklausmahdollisuudet. Myös vedestä nousevat karstinkalliot ovat upeat.  Hotelli, jossa vietimme 6 yötä oli Krabi Thai Village Resort. Hotelli on hinta-laatusuhteeltaan todella hyvä, 6 yötä maksoi 421 eur ja aamupala sisältyi hintaan.

Hotellin pääaula on todella kauniisti sisustettu ja muistuttaa hieman buddhalaistemppelin tyyliä.

DSCN1528

Hotellialue on viihtyisä ja erittäin rauhallisella alueella. Siellä on 2 allasta, toinen niistä rauhallinen ja pienemmiltä lapsilta kielletty. Hotellihuoneita on aika paljon ja ne sijaitsevat kolmikerroksissa taloissa, Kaikkiin huoneisiin on kuitenkin oma sisäänkäynti, mikä on todella hyvä.

DSCN1531

DSCN1533

DSCN1536

Hotellihuone on viihtyisä ja thaityylisesti sisustettu. Huoneessa on kylpyhuonetarvikkeita, aamutossut ja takki. Jokaiseen asuntoon kuuluu myös parveke tai terassi. Joka päivä siivoja oli ripotellut sängylle tuoreita kukkia ja ystävänpäivänä yllätyksenä oli myös suklaata.

DSCN1353

DSCN1356

DSCN1355

DSCN1354

DSCN1357

Hotelliin kuuluu myös spa. Hotellin spa-hoidot ovat hieman arvokkaampia kuin kadulla tarjottavat hoidot, mutta itse tykkään käyttää Thaimaassa hotellien spata, koska hoidot ovat huomattavasti laadukkaampia ja tilat viihtyisämpiä. Kävin siellä kerran hieronnassa, jalkahoidossa ja otin manikyyrin. Olin hoitoihin erittäin tyytyväinen ja maksoin niistä yhteensä 1100 THB (35 eur).

Viihdyttiin hotellialueella oikein hyvin, mutta kolmena päivänä käytiin lähirannoilla ja saarihyppelyllä, josta tulen kertomaan seuraavissa postaukissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *