Ryanairilla Bremeniin ja vuokra-autolla Hollantiin

Oltiin mieheni kanssa huhtikuun loppupuolella Bremenissä ja Amsterdamissa 4 päivän minilomalla.

Olen useana vuonna miettinyt, että haluaisin lähteä keväällä Hollantiin ihailemaan tuhansia tulppaaneja. Maaliskuun alussa yritin etsiä huhti- toukokuulle edullisia lentoja Amsterdamiin, mutta tuloksetta. Sain idean etsiä myös Ryanairin lentoja Tampereelta Bremeniin, josta olisi vuokra-autolla helppo siirtyä Hollantiin. Löysin huhtikuun viimeiselle loppuviikolle todella edulliset lennot, 55 €/hlö ja varasin tietysti nämä saman tien.

Lento lähti keskiviikon iltana Tampereelta. Lähdettiin ajamaan klo 17 kotoa ja oltiin Tampereen kentällä klo 19 jälkeen eli noin 1,5 h ennen koneen lähtöä. Laitettiin auto parkkiin ja siirryttiin terminaaliin.

Ryanairin lähtöselvitys pitää  tehdä etukäteen netissä. Jos ei halua maksaa istumapaikoista, silloin lähtöselvityksen voi tehdä 7 pv ennen koneen lähtöä. Maksullisille istumapaikoille lähtöselvitys on auki jopa 30 pv ennen lähtöä. Me tehtiin lähtöselvitys viikkoa ennen ja hyvin oli vielä vapaana ikkunapaikkoja. Kun lähtöselvitys on tehty netissä ja laukkuja ei tarvitse laittaa ruumaan, silloin pääsee nopeasti siirtymään kahvilaan odottamaan koneeseen siirtymistä. Ryanairin Tampereen terminaali on todella pieni ja käytännössä siellä on vain kahvila ja pieni odotustila.

image
Onneksi meidän ei tarvinnut kovin kauan odottaa kun päästiin koneeseen ja kohtapuolin oltiinkin jo ilmassa lentämässä kohti Bremeniä. Oltiin just syöty eli meidän ei ollut tarvetta syödä koneessa, mutta ilokseni huomasin, että Ryanair on todella paljon panostanut erilaisiin ruokiin ja välipaloihin.
image
image
Lento meni todella mukavasti ja reilun 2 h päästä oltiin Bremenissä. Siirryttiin heti autovuokraustiskille. Olimme varanneet etukäteen holidayautos.fi kautta A-luokan Mersun ja maksaneet autovuokrauksesta etukäteen 35 €/pv. Varsinainen vuokrausfirma oli Avis. Vuokraustiskillä meille ilmoitettiin, että A-luokan Mersua ei olekaan tarjolla, mutta saadaan WW Touran. Tiskiltä myös kerrottiin, että heillä olisi tarjolla upouusi automaattivaihteinen C-luokan Mersu, josta pitäisi maksaa 13 €/ pv lisämaksua. Mieheni tarttui heti tilaisuuteen ja kohtapuolin oltiin hienossa Mersussa ajamassa kohti Hollantia.

DSCN1814

DSCN1940

DSCN1939

Oltiin etukäteen varattu hotelli Emmeloordista, joka on Bremenistä noin 250 km ajomatkan päässä. Amsterdamiin Emmeloordista on vielä matkaa noin 90 km. Varattiin hotelli Emmeloordiin sen takia, että sinne oli sopiva ajomatka Bremenistä iltamyöhään.

Saavuttiin Hotel Restaurant Grandcafe’t Voorhuys hotelliin noin klo 1 yöllä. Huone oli pieni, mutta viihtyisä.

DSCN1694

DSCN1696

Oltiin rättiväsyneitä ja mentiin heti nukkumaan. Aamulla olisi aikainen herätys, koska tarkoitus oli mennä Keukenhoffiin ihailemaan tuhansia ja tuhansia tulppaaneja ja muita kevätkukkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *