Viihtyisä loma-asunto lähellä Dubrovnikia

Toisen lomaviikon loma-asuntomme sijaitsi Dubrovnikin lähellä olevassa pikkukylässä nimeltään Mlini. Trogirista Mlininiin on matkaa 263 km ja autolla matkan taittaa noin 3,5 h. Pysähdysten kanssa tietysti enemmän. Ajettiin samaa reittiä takaisin, jolla oltiin ajettu viikko aiemmin Dubrovnikista Trogiriin. Postaus siitä löytyy tästä.

Pysähdyttiin paluumatkallakin reitin puolessavälissä ostamaan hedelmiä samalta myyjältä, jolta ostettiin viikko sitten runsaasti erilaisia hedelmiä. Hän muisti meidän hyvin ja oli todella iloinen uudelleenasioinnistamme. Lahjaksi hän antoi meille mandariinihilloa, joka oli käsittämättömän hyvää.

Saavuttuamme Mlininiin huomasimme heti, että siellä oli huomattavasti kuumempi ilma kuin Trogirissa. En ole aiemmin kokenut, että näin lyhyessä välimatkassa voi lämpötilat ja ilmankosteus kohota näin paljon.

Mlini on pieni ja idyllinen kylä Cavtatin ja Dubrovnikin välissä. Cavtatiin on matkaa 9 km ja Dubrovniki on 10 km päässä Mlinista. Mlinin kylä jää alas merenrannalle, mutta loma-asuntomme – Apartments Muller sijaitsi korkealla mäen päällä, josta olivat erinomaiset näkymät merelle. Samalla tontilla asuvat myös asunnon omistajat, todella herttainen ja ystävällinen pariskunta. Koko talossa on vain 4 loma-asuntoa.

DSCN2570

Meillä oli yhden makuuhuoneen asunto, jossa oli myös parveke meri-näköalalla. Asunto oli skandinaavisen tyyliin sisustettu ja se oli erittäin siisti. Loma-asunto oli suhteellisen pieni, mutta kaikki tarvittava löytyi. Asunnon vuokra viikoksi oli 630 euroa.

DSCN2566

Näkymät loma-asuntomme parvekkeelta

DSCN2490

Makuuhuone, pääsy parvekkeelle

DSCN2492

Tupa-keittiö, pääsy parvekkeelle

DSCN2493

Piha uima-allas alueineen oli todella viehättävä ja näkymät merelle upeat. Uima-allasalue oli melkein aina vain meidän käytössämme.

DSCN2568

DSCN2574

Mlinistä pääsee Dubrovnikiin ja Cavtatiin myös paikallisbussilla, mutta ilman vuokra-autoa matkan ovat huomattavasti aikaan vieviä. Asunnon lähellä on myös pieni kauppa ja konditoria. Mäkeä alas Mlininin kylään ei ole pitkä matka, mutta ylös kiipeäminen takaisin asunnolle voi olla todella hikistä puuhaa. Kävimme kylässä vain autolla eli jätettiin raskas kävely väliin.

Illaksi suunnattiin yleensä Cavtatiin, johon ihastuttiin todella paljon. Cavtatissa ei ole niin paljon turisteja kuin Dubrovnikissa, mutta hyviä ruokapaikkoja löytyy useita. Ja erityisesti pitää mainita kauniit auringonlaskut, jota ihailtiin joka ilta. Cavtatista kerron myöhemmin omassa postauksessa.

Kroatiassa on todella paljon tarjolla ykityismajoitusta. Kannattaa lukea aina arvostelut, koska yleensä asiakkaat kertovat arvosteluissa rehellisesti asunnon hyvät ja huonot puolet. Tämä asunto on saanut booking.com arvostelujen mukaan 8,2 pistettä (erittäin hyvä) ja olen muiden asiakkaiden kanssa täysin sama mieltä. Voin suositella kyseistä loma-asuntoa lämpimästi.

DSCN2827

Maisemat Mlinin ja Cavtatin välissä ovat upeat

DSCN2829

Maisemat lähellä Cavtatia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *