Dubrovnikin upea vanha kaupunki

Dubrovnikin vahassa kaupungissa vierailtiin viikon aikana useita kertoja.

Historiallinen vanha kaupunki on muurien ympäröimä. Pääsisäänkäynti on historiallinen Pile-portti, jonka on yksi kolmesta vanhaan kaupunkiin johtavasta portista. Iltapäivällä portille tulevat myös portinvartijat turistien iloksi. Tunnelma on kuin keskiajalta.

DSCN2558

DSCN2556

DSCN2596

Dubrovnikin vanha kaupunki on todella hurmaava sokkoloisilla pikkukaduilla ja punakattoisilla rakennuksilla. Vanhasta kaupungista löytyy runsaasti erilaisia kirkkoja, upeita rakennuksia ja palatseja. Vanha kaupunki kuuluu myös Unescon maailmanperintölistalle.

DSCN2530

DSCN2499

Dubrovninkin pääkatu on Stradun, joka on täynnä historiallisia rakennuksia. Pääkatu on aina täynnä ihmisiä ja sen varrelta löytyy lukuisia kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Kadulla näkee myös paljon paikallisia katutaiteilijoita.

DSCN2628

DSCN2624

Onofrion suihkulähde, joka on rakennettu jo 1400-luvulla.

DSCN2510

Vaikka Dubrovnikin vanhakaupunki on todella ruuhkainen, löytyy sieltä myös sivukatuja, jossa saa aika rauhassa kävellä. Vanhan kaupungin talojen arkkitehtuuria voi ihailla loputtomiin. Talojen tyyli on yllättävän yhtenäinen punaisineen kattoineen ja koko kaupunki muodostaa todella harmonisen kokonaisuuden.

Paras nähtävyys Dubrovnikissa on ehdottomasti muurillakävely. Kesähelteillä kävely on jopa rankka, koska aurinko porottaa armottomasti. Mutta maisemat ovat muurilta katsottuna todella upeat. Me aloitettiin kierros ns, kaupungin laidasta, josta näkyy koko vanha kaupunki merta vasten. Näkymät ovat todellakin uskomattoman kauniit. Muurillakävely maksaa aikuiselta 100 kunaa (n. 14 €) ja lapselta 25 kunaa (n .3,5 €).

DSCN2614

DSCN2604

DSCN2652

DSCN2638

Muurikierroksella näkee myös muurin ulkopuolella sijaitsevia maisemabaareja, joka ovat rakennettu kallion sisälle. Baarit ovat nimeiltään Cafe Bar Buza ja Mala Buza Bar. Jälkimmäisessä baarissa voi katsella kalliolta mereen hyppäviä hurjapäitä. Molemmat baarit ovat erittäin suosittuja eli istumapaikkaa joutuu todennäköisesti odottamaan.

DSCN2650

DSCN2546 DSCN2544

Museotarjonta

Dubrovnikista löytyy yllättävän paljon erilaisia museoita. Me ostettiin museokortti, joka maksoi 100 (n. 14 €) kunaa, lapset vain 25 kunaa (n. 3,50 €). Kaikki lippuun merkatut museot kuuluivat hintaan. Me ehdittiin käymään vain kahdessa museossa.

Untitled

1. Historiallinen museo sijaitsee 1400- luvun goottilaistyylisessä palatsissa Rector’s Palace. Rakennus on todella kaunis ja vaikuttava.

DSCN2514

DSCN2681

DSCN2682

2. Merimuseossa on esillä navigointikarttoja, esineitä uponneista laivoista, asiakirjoja sekä maalauksia laivoista ja kapteeneista. Merimuseoon pääsee kätevästi muurikävelykierroksen yhteydessä.

DSCN2656

Yhteenvetona voin todeta, että Dubrovnik on upea kaupunki. Dubrovnikin lomaan kannattaa kuitenkin yhdistää myös muita lähellä olevia nähtävyyksiä ja ehdottomasti käydä Montenegron puolella Kotorinlahden maisemissa.

DSCN2692

Dubrovinkin vanha kaupunki kuvattuna Cavtatiin vievältä tieltä

2 Replies to “Dubrovnikin upea vanha kaupunki”

  1. Hurmaavan näköistä! Kävin Kroatiassa keväällä ja viihdyin. Voisin mennä toistekin, mutta sitten vielä enemmän luontoon sekä myös Dubrovnikissa käymään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *