Koristeellinen Linderhofin linna

Füssenin ja Neuschwansteinin linnan vierailun jälkeen yövyttiin Itävallan puolella Reutten kylässä. Aamulla lähdettiin taas ajelemaan Itävallasta Saksaan ja tarkoitus oli vierailla Linderhofin linnassa.

Maisemat siirtyessämme Itävallan puolelta Saksaan olivat huikeat. Maisemareitti mutkitteli kirkkaan järven (Plansee reunaa) rantaa pitkin ja taustalla kohosivat mahtavat Alpit.

Pysähdyttiin parissa kohdassa järven rannalla. Itse matka ei ollut pitkä ja ilman pysähtymisiä sen olisi ajanut tunnissa.

Untitled
Meidän vuokra-auto Audi A6 kauniissa Alppimaisemissa


Oltiin kuitenkin jo aamupäivällä Linderhofin linnan alueella, koska lähdettiin aamulla aikaisin liikkeelle. Iloksemme lippujonoa ei ollut ollenkaan ja meidän linnan sisätilakierroksen alkamisajankohta olisi jo puolen tunnin kuluttua.  Linnan sisätiloihin pääsee tutustumaan vain oppaan kanssa. Yhdessä ryhmässä on noin 40 hlö ja lippu maksaa 8,50 eur/hlö. Tarkemmat aukioloajat löytyy tästä.

Baijerin kuningas Ludvig II rakennutti useita linnoja ja palatseja sen elämän aikana. Kuuluisin niistä on Neuschwanstein, mutta mielestäni Linderhofin ja Herrenchiemseen linna, josta kerron myöhemmin, ovat yhtä upeat. Kaikki ovat tietysti erilaisia.
Untitled
Untitled
Untitled
Linderhofin linnan rakennustyöt alkoivat vuonna 1874 ja palatsi valmistui vuonna 1878. Linna on siis äärimmäisen pramea ja loistokas rokokoo tyyliin rakennettu. Sisustuksessa vallitsee kimalteleva kulta, pintamateriaaleissa marmoria ja kalusteiden ja verhojen materiaaleissa silkki ja sametti. Linnassa on myös paljon upeita tauluja ja paljon kauniita yksityiskohtia. Myös tässä linnassa on ruokahuoneessa hissipöytä, joka lasketaan alas keittiöön ja kun ruoka on valmis, silloin hinataan pöytä ylös ruokasaliin. Sisätiloissa ei saanut kuvata, mutta netistä löytyy kuvia myös sisätiloista hakusanalla ”Lindorf castle”.

Linderhofin linna on Ludvig II palatseista pinta-alaltaan pienin. Lisäksi tämä linna on Ludvig II rakennuttamista linnoista ainoa, joka ehdittiin saamaan täysin valmiiksi. Muut linnat jäivät kesken.
Tässä linnassa myös Ludvig II asui pisimpään.

Palatsin ympärillä avautuu todella kaunis puutarha. Sitä pidetään historiallisista puutarhoista yhtenä maailman kauneimmista.  Puutarhassa on käytetty erilaisia tyylejä, esim. barokin muodot, englantilaisien puutarhan näkymiä ja huvimajoina toimii arabityyliset talot.

Untitled Untitled Untitled Untitled
Linnaan voit tutustua nettisivuilla, jossa on tarkemmin kerrottu linnasta ja sen historiasta. Esillä ovat myös linnan pohjakuvat ja muutenkin voi tarkemmin tutustua mystiseen Baijerin kuninkaan Ludvig II elämään.

Untitled
Untitled

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *