Kalifornia: Point Lobosin luonnonsuojelualue ja 17-Mile Drive

Yövyttiin 2 yötä Montereyssä ja olin etukäteen selvittänyt, että haluan ehdottomasti vierailla Point Lobosin luonnonsuojelualueella, jossa näkee melko varmasti hylkeitä, lintuja ja merileijonia. Myös maisemat kuvien mukaan olivat huikaisevat.

Lähdettiin hotellista noin klo 10 liikkeelle ja luultiin, että ollaan aikaisin liikkeellä, mutta koko luonnonpuisto oli jo autojen parkkipaikkojen osalta täynnä. Näin ollen auto piti jättää alueen ulkopuolelle. Myös ulkopaikat Highway 1 varrella olivat täynnä ja me jouduttiin jättämään auto noin 2 km etäisyydelle luonnonsuojelualueen portista.

Meillä oli tarkoitus kävellä luonnonsuojelualueen merenpuoliset patikointipolut. Aloitettiin pohjoispuolelta ja siirryttiin sypressimetsän ja niityn läpi alueen kärkeen.

Untitled DSCN4614 DSCN4615

Kärjessä on myös alueen korkein kohta, jossa mahtavat kalliot kohtaavat valtameren. Maisemat koko reitillä ovat todella huikeat ja meren pauhu on koko ajan läsnä.


Kun siirryttiin kärjestä alueen eteläpuolelle, silloin alkoi nähdä enemmän eläimiä ja lintuja.

DSCN4618 DSCN4633 DSCN4638

Hylkeitä pääsimme näkemään monessa paikassa. Emot poikineen olivat todella suloisia.

DSCN4627 Untitled DSCN4630

Merileijonat viihtyvät luonnonpuistossa hieman kauempana rannikosta, joten kovin hyvin heidän touhuja ei pysty seuraamaan. Mutta niiden ääntelyn kyllä kuulee aika selvästi.

DSCN4624 DSCN4626

Talvella ja keväällä voi nähdä myös valaita eli jos vierailet silloin tällä, kannattaa ehdottomasti katsoa tarkkaan merelle päin.

Vietettiin luonnonsuojelualueella useampi tunti ja ehdittiin kävelemään puistossa noin 10 km. Point Lobos on kokonaisuudessa todella upea ja huikea eli puistossa vierailu kannattaa ehdottomasti mahduttaa matkasuunnitelmaan, jos olet ajamassa Highway 1 maisemareittiä.


point-lobos-map
Point Lobosin kartta

Carmel-by-the-Sea

Seuraavaksi oli tarkoitus käydä  syömässä Carmel-by-the-Sea pikkukaupungissa. Nälkä oli kova, koska oltiin naposteltu päivällä vain pieniä välipaloja. Ruokailtiin aasilaisessa ravintolassa, josta saatiin erinomaista ruokaa.
Untitled

Ruokailun jälkeen käveltiin myös kaupungissa, joka osoittautui todella suloiseksi pikkukaupungiksi. Kaupunki on täynnä pikkuputiikkeja, kahviloita ja ravintoiloita. Myös viininmaistelun paikkoja oli useita.

UntitledUntitled

Carmel-by-the-Sean ranta on myös poikkeuksellisen kaunis ja hiekka on aivan valkoista, joka on täälläpäin todella poikkeuksellinen. Suurin osa Kalifornian rannoista on huomattavasti tummemmalla/keltaisemmalla hiekalla.

Untitled Untitled

17-Mile Drive maisemareitti

Montreyn niemeltä löytyy myös Bebble beachin yksityinen alue, joka tunnetaan hienoista golfkentistä ja 17-Mile Drive maisemareitistä. Koska alue on yksityisomistuksessa, vierailijat maksavat siitä 10$/auto sisäänpääsymaksun ja saavat samalla myös kartan, jossa on merkattu mielenkiintoisia paikkoja.

7c716cd94d9b85b038f1624542dadbb6
Kartta 17-Mile Drive maisemareitistä

Reitin voi aloittaa usealta eri porteilta, me aloitettiin reitti etelästä Carmel-by-the-Sea portilta. Portilta saatu kartta oli todella hyvä ja pysähdyttiin usealla eri paikalla kartan mukaan. Untitled DSCN4662 DSCN4650

Alueella liikkuu myös paljon peuroja, joita näkee ihmisten pihoilla ja niitä liikkuu myös teillä. Kannattaa olla siis koko ajan hyvin tarkkana.

DSCN4674 Untitled

Alueen symbolina toimii yksinäinen kalliolla kököttävä sypressi Lone Cypress , joka löytyy myös reitin varrelta.  Siellä se sypressi kasvaa kalliojyrkänteellä hieman yksinäisenä.  Sypressi on jopa selvinnyt metsäpaloista, vaikka kaikki muu on palannut ympäriltä.

DSCN4651
DSCN4652

Me kierrettiin vain merenrantareitti ja jatkettiin Montereyn kaupunkiin. Montereyssä näytti myös olevan paljon ravintoiloita meren rannalla. Käveltiin pikaisesti Fisherman’s Warf alueella ja lähdettiin hotellille.

Untitled Untitled Untitled

Oltiin päivästä aika väsyneitä, koska oltiin koko päivä kävelty ja nähty todella paljon. Seuraavana päivänä oli taas aikainen herätys, koska tarkoitus oli ajaa maailman kauneimpien reittien joukkoon kuuluva Pacific Coast Highway 1. Siitä seuraavassa postauksessa.

2 Replies to “Kalifornia: Point Lobosin luonnonsuojelualue ja 17-Mile Drive”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *