Doha – moderni ja kehittynyt kaupunki

Doha oli risteilyn kohdesatamista odotetuin kohde, koska olin jo aiemmin katsonut lentoja Qatar Airways siivillä, johon sisältyisi ilmainen stopover. Nyt kuitenkin päästiin tähän moderniin kaupunkiin risteilyn yhteydessä.

Päivässä ehtii Dohassa nähdä muutaman kohteen, koska välimatkat ovat pitkiä. Tässä modernissa pilvenpiirtäjäkaupungissa riittäisi nähtävää muutamaksi päiväksi. Nämä kohteet ehdittiin näkemään noin kuudessa tunnissa.

1. Islamilaisen taiteen museo ja Doha Skyline view point

Dohan nähtävyyksistä tunnetuin on varmasti Museum of Islamic Arts (MIA). Rakennus on todella upea niin sisältä kuin ulkoa. Museon keskiosa on ylös asti auki, rappuset ja kävelysillat ovat osa upeaa arkkitehtuuria. Museossa voi tutustua tuhansia vuosia vanhoihin islamilaisen kulttuurin esineisiin, koruihin, mattoihin ja mosaiikkeihin. Esillepano on upea valaistuksineen. Kaiken lisäksi museoon ei ole pääsymaksua ollenkaan.

DSCN5314 - Copy DSCN5322 - Copy DSCN5318 - Copy

Untitled

Museon takana on Skyline view point-alue, josta on todellakin hienot näkymät Dohan kaupungin siluettiin.

DSCN5326
Untitled Untitled
2. Dhow-laivat

Islamilaisen taiteen museon vieressä on satama, jossa näkee perinteisiä dhow-laivoja. Isommat laivat tekevät lounas- ja illallisristeilyjä, mutta pienimmillä on mahdollista siirtyä lahden yli West Bayn pilvenpiirtäjien kaupunginosaan. Me käveltiin islamilaisen museosta Al Cornische rantabulevardi varmaan noin tunnin verran kunnes päätettiin dhow-veneellä siirtyä West Bayn alueelle.

DSCN5328 - Copy DSCN5330 - Copy DSCN5338 - Copy DSCN5336 - Copy

3.  Al Corniche ja pilvenpiirtäjät

Al Corniche on pitkä rantabulevardi, joka kulkee Islamilaisen museon luota West Bayn pilvenpiirtäjiä täynnä olevalle alueelle. Alue on todella mielenkiintoinen, jossa meri, palmut ja modernit pilvenpiirtäjät ovat sulassa sovussa. Tässä näkee myös paikallisia viettämässä aikaa.

DSCN5343 - Copy DSCN5347 - Copy DSCN5348 - Copy DSCN5345 - Copy

4. The Pearl Qatar -tekosaari

Myös Dohasta löytyy hulppea tekosaari kuten Dubaista palmusaari. Tekosaarelta löytyy erilaisia alueita kuten esim. Venetsiaa, arabityyliä ja muita eurooppalaista rakennustyyliä jäljitteleviä alueita. Alueelta löytyy myös hulppeita asuntorakennuksia, ostoskeskuksia ja ravintoloita. Me ehdittiin käymään tekosaaren keskustassa ja sieltä käveltiin Venetsian alueelle, josta löytyy Rialto sillan kopio ja venetsialaiset kanaalit. Ehdittiin istahtamaan hetkeksi kahvilaan ennen, kun piti lähteä taas takaisin laivaan. Kadut olivat todella hiljaisia ja kahvilat ammottivat tyhjyyttä.

DSCN5351 - Copy DSCN5350 - Copy

Rakennustyyli on todella eurooppalainen, mutta rosoisuus puuttuu kokonaan, koska kaikki on uutta. Välillä osa paikoista muistuttaa Disneylandia, mutta iso ero on siinä, että kaduilla ei näy ihmisiä. Harmittaa, että tähän on panostettu näin paljon, mutta ihmisiä ei ole nimeksikään, jotka tästä voisivat nauttia. Tässä voi todellakin ihmetellä, mitä rahalla saa aikaiseksi.

Untitled Untitled

Tarkoitus oli ehtiä vielä käymään Dohan korkeimmassa pilvenpiirtäjässä (The Torch Doha) ja sen vieressä olevassa Villagio Mall kauppakeskuksessa, jossa on kanaali kondoliajeluineen, ja muita huvituksia kuten huvipuisto ja luistelurata. Aika loppui kuitenkin kesken ja nämä jäävät seuraavaan kertaan. Dohaan rakennetaan koko ajan uutta eli nähtävää tulee joka vuosi lisää. Doha on mielenkiintoinen kaupunki ja Qatar Airwaysin ansiosta tulen varmasti joskus hyödyntämään Qatar Airwaysin stopoverin ja palaamaan tähän kaupunkiin.

3 Replies to “Doha – moderni ja kehittynyt kaupunki”

 1. Kerro lisää. Luin nuo stop over säännöt ja minimi transfer aika on 12h.

  Hinta 4* 28€, 5* 30€.

  Pelkkä huone, ei aamiaista ja kuljetus hoidettava itse.

  Check in milloin vain.

  Näyttää olevan myös alkon maahanvientikielto. Ei yö myssyä?

  1. En ole vielä ollut Dohassa stopoverina vaan ainoastaan tässä risteilyn yhteydessä. Olen kuitenkin lukenut, että stopover Dohassa on järkevä ja hyvinkin edullinen ja haluaisin sen vielä joskus hyödyntää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *