Vertailussa Silja Serenaden & Viking Gabriellan joulubuffat ja vinkit Tukholmaan

Kaupallinen yhteistyö Silja Line Suomi & Viking Line Suomi

Uskomaton miten nopeasti aika rientää. Joulu on jo käytännössä ovella, mutta en ole vielä ehtinyt tehdä mitään jouluvalmisteluja kuten koristeluja tai korkannut vielä glögikautta. Onneksi pääsin viime viikolla testaamaan Silja Serenaden ja Viking Gabriellan risteilyt ja laivojen joulupöydän antimet. Ihana oli päästä jo hyvissä ajoin maistamaan jouluruokaa ja kaikkea muuta herkkua.

Silja Serenade

Tukholmaan lähdettiin Silja Serenadella, hyttinä oli Delux Promenade. Tähän hyttiluokkaan kuuluu jääkaapissa olevat juomat (skumppaa, olutta ja virvoitusjuomia) ja erikoisaamiainen. Hytti on tilava ja viihtyisä ja sisustuksessa käytetty paljon sinistä, joka kuuluu tietysti Silja Linen brändiin.

Untitled

Untitled

Ja sitten joulupöydän esittelyyn. Silja Serenadella on tänä vuonna todella monipuolinen joulubuffetti. Tykkäsin erityisesti, että oli panostettu lähiruokaan ja tarjolla oli suomalaisten joulun perinneruokien lisäksi myös virolaisten, ruotsalaisten ja venäläisten jouluruokia. Suomalaiset jouluruuat on ilman muuta kaikki edustettuna eli perinteinen harmaasuolattu kinkku ja laatikot.

Untitled
Untitled

Untitled

Virolaisesta keittiöstä oli tarjolla possunlihahyytelöä, verimakkaraa ja hapankaalia. Ruotsalaisten jouluruuista tarjolla oli perinteinen Skagen ruisleivällä, ruotsalainen joulukinkku (Heja), lihapullia ja jälkiruuaksi puolukkarahka piparkakkumurulla. Venäläisten perinneruuista oli tarjolla lohicoulibiac (piirakkaa), punajuurisalaattia sillin kera (shuba), metsäsienisalaattia ja  venäläisiä kurkkuja. Vegaaneilla on tarjolla runsaasti eri vaihtoehtoja ja uutuutena porkkalaa (vegaaninen ”savulohi”)  ja vegaanista joulumakkaraa.  Itse tykkään todella paljon kalapöydästä, jossa on tarjolla erilaisia kaloja, mätejä ja rapuja. Niiden kanssa maistoin erilaisia salaatteja, erityisesti Waldorfin salaatti on mun lemppari.

Untitled

Untitled

Untitled

Jälkiruuaksi tarjolla on erilaisia karkkeja, jätskiä, käpykakkua ja tietysti juustopöytä.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled
Silja Serenadella on muuten iltashow, joka on Dance Factoryn ryhmän esittämä The Roaring Twenties – Epic Party.

Silja Serenaden joulubuffet on tarjolla 17.11.–25.12. ja Tallinnan laivoilla jopa 14.1.2022 asti.  Buffetin hinta (Silja Serenade) on 42 e ennakkoon ostettuna. Hanaviinit, oluet ja virvoitusjuomat kuuluvat hintaan.

Varaa Silja Serenaden risteily ja koe jouluinen Promenade, joulubuffetti ja ihastuttava Tukholma.

Untitled

Untitled

 

Vinkit Tukholmaan

Tukholmassa on todella paljon nähtävää ja yllätyin, miten paljon kaupungissa on paikkoja, jossa en ole vielä vieraillut.

1. Taidemuseo ja veistospuisto Millesgården

Millesgården on ruotsalaisen kuvanveistäjä Carl Millesin (23.6.1875-19.9.1955) ja hänen vaimonsa Olgan rakennuttama taitelija-ateljee. Nykyään siellä on taidemuseo, veistospuisto ja myymälä. Rakennuksen ja pihan rakennustyylin esikuvana on ollut Italian puutarhat, renessanssin ja antiikin ajan tyylit. Puutarha ja veistospuisto on todella viehättävä. Myös sisätilat ovat täynnä vaikuttavaa taidetta.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Veistospuistossa on esillä paljon suihkulähdeveistoksia ja todella näyttäviä hahmoja korkeiden pylväiden päälle kurkottamassa kohti taivasta. Meille sattui hyvä aurinkoinen keli, mutta voin kuvitella, että kesällä tämä paikka on vielä viehättävämpi kun altaissa on vesi ja suihkulähteet ovat toiminnassa. Haluan ehdottomasti tänne palata vielä kesäaikaan.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Millesgården sijaitsee hyvin lähellä Silja Linen satamaa eli vierailun voi yhdistää hyvin näin, että kävelee satamasta Ropstenin metroasemalle ja nousee siitä bussin kyytiin. Jos tulee keskusta, silloin pitää jäädä Ropstenin asemalla pois. Lähes kaikki bussit metroaasemalta menee eli 201, 204, 205, 211, 212 ja 221 Torsvikstorgetille. Siitä on vain muutama minuutti kävelymatka Millesgårdeniin.

2. Nordens Paris näyttely

Paris of the Nord -näyttely on nähtävillä Nordiska museossa. Näyttelyssä esitellään NK-tavaratalon muotia vuosilta 1902-1966.

Näyttely on mielenkiintoinen, koska esillä on todella upeita ja taidokkaasti tehtyjä pukuja. Puvut ovat naisellisia ja suhteellisen yksinkertaisia, mutta pienet yksityskohdat tekevät niistä mielenkiintoisia. Myös kankaat ovat silloin olleet laadukkaita.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

3. Villagodthem ravintola

Lounasta söimme Villagodthem ravintolassa, joka on jo koristeltu jouluun. Lounaaksi meillä oli Toast Skagen, joka oli paras skagen, jota olen eläessäni syönyt. Vahva suositus tähän ravintolaan.

Untitled

Untitled

4. Östermalmin kauppahalli

Vierailtiin myös reilu vuosi sitten uudistetussa  Östermalmin kauppahallissa, jossa on myynnissä kaikkea mahdollista kaloista hedelmiin. Kauppahallissa on myös trendikkäitä ravintoloita, kahviloita ja erilaisia herkkuja myyviä kauppoja. Kauppahallin edessä myydään myös kukkia ja muita kasveja. Tykkään todella paljon ulkomailla käydä kauppahallissa ja kurkistaa, mitä kaikkea on tarjolla. Valikoima ja esillepano on hyvin erilaista, kun esim. Suomen kauppahalleissa.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

5. Nobel Prize Museum

Viimeinen kohde oli  Nobel Prize museo, jossa kuvataan esineiden ja videoiden avulla Nobel-voittajien elämää ja saavutuksia. Museosta saa tietoa Nobel-palkinnosta, Alfred Nobelista sekä palkinnonsaajista vuodesta 1901 tähän päivään. Nobel-voittajien joukkoon kuuluu maailman merkittävimpiä ihmisiä. Siellä on erilaisia tapahtumia, pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä, ohjelmaa lapsille, Bistro Nobel -ravintola, monipuolinen kauppa sekä tieteellinen kirjasto.

Untitled
Nobel-juhlien kattaus
Untitled
Tässä Nina Riccin suunnittelema puku, jota kruununprinsessa Victoria käytti vuonna 2015 Nobel-juhlissa. Se aiheutti silloin kohuan, koska kuningatar Silvia käytti pukua vuonna 1995 vastaavassa tilaisuudessa.
Untitled
Tätä upeaa valkoista pukua on käyttänyt Allice Bah Kuhnken vuonna 2017.

M/S Viking Gabriella

Takaisin Suomeen palattiin Viking Gabriellalla. Hyttinä oli ikkunallinen LYX Seaside Premium hytti, joka oli todella viihtyisä. Hyttiin kuuluu jääkaapissa olevat juomat (iso skumppapullo, olutta ja virvoitusjuomia) ja a la carte aamiainen.

Untitled

Nyt oli vuorossa sitten testata Viking Gabriellan buffetin antimet. Ensimmäiseksi juotiin glögit, jonka jälkeen päästiin tutustumaan tarkemmin itse joulupöydän valikoimaan. Viking Gabriellan joulupöydän esillepanoon on todella paljon panostettu ja tunnelma on jouluinen. Joka paikassa oli piparkakkutaloja, jouluisia koristeita ja havukransseja.

Untitled

Untitled

Viking Gabriellan joulubuffassa on tarjolla paljon perinteisiä suomalaisia ja ruotsalaisia jouluherkkuja kalapöydästä kinkkuun ja laatikoihin. Joulukinkku tulee kaikille Vikingin laivoilla Ruotsista, kinkun maku oli mielestäni erinomainen.  Lisäksi on tarjolla punaista hapankaalia, joka on mun suosikki. Perinteisten jouluruokien rinnalle on tullut modernit kasvis- ja vegaaniruuat. Gabriellalla käytetään paljon annoskippoja, joka vähentävät automaattisesti ruokahävikkiä. Viking Linen ravintoloissa on jo useita vuosia tehty menestyksekästä työtä ruokahävikin vähentämiseksi. Tänä vuonna noin viidennes joulubuffan ruoista tarjotaan valmiina annospaloina esimerkiksi pieniin puuveneisiin tai pieniin annoskippoihin rakennettuina. Niistä asiakkaalla on sitten helppo koota sopiva annos erilaisia ruokia eikä ruokahävikkiä synny. Myös suurin osa jälkiruuista oli tarjolla annoskipoista, jotka tekivät muutenkin esillepanosta näyttävän.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Vikingin Gabriellan joulubuffet maksaa 39 euroa ennakkoon ostettuna. Joulubuffet on tarjolla 18.11.-26.12.2021. Hanaviinit, oluet ja virvoitusjuomat kuuluvat hintaan.

Varaa Viking Gabriellan risteily ja koe maukas joulupöytä ja monipuolinen Tukholma samalla reissulla.

Untitled
Viking Sling drinkki oli todella hyvä

Joulumarkkinat on jo avattu, tästä voit tutustua Tukholman joulumarkkinoihin.

Matkaunelmien instagramin storyjen kohokohdista voit katsoa lisää videoida ja kuvia matkani, osio ”Lehdistömatka”.

Untitled
Aamun auringonnousu

2 Replies to “Vertailussa Silja Serenaden & Viking Gabriellan joulubuffat ja vinkit Tukholmaan”

  1. Olipa todella informatiiviset kuvaukset kummastakin buffasta, mutta täytyy todeta, että en kyllä osaisi päättää kumpi kiinnostaisi enemmän, kun molemmat kuulostivat niin herkullisilta! Jouluinen risteily Tukholmaan olisi muutenkenkin mukava joulutunnelmaan virittäytymisessä, joskaan tänä vuonna siihen ei meillä taida valitettavasti olla aikaa.

    1. Täytyy sanoa, että molemmilla laivayhtiöillä on aivan loistava joulubuffetti. Ja Tukholma on kyllä niin tunnelmallinen, täynnä joulun koristeluja ja kiva oli huomata, että Tukholmassa on vielä niin paljon nähtävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *