Orlando – huvipuistoja ja shoppailua

Karibian risteilyn ja 2,5 h lennon jälkeen ajettiin vuokra-autolla Fort Lauderdalesta Orlandoon. Valittiin maksullinen tie (Turnpike), koska oltiin etukäteen ostettu Sunpass, jolla pääsi ajamaan maksullisia teitä rajattomasti. Fort Lauderdalesta Orlandoon on noin 215 mailia (noin 350 km), meillä meni sen ajamiseen noin 3,5 h. Tietysti välillä pysähdytiin eli kokonaisaika oli varmaan reilut 4 h. Oltiin Orlandossa illalla noin klo 19.30 ja täytyy kyllä sanoa, että siellä oli ilta todella viileä. Tietysti oltiin totuttu Karibian lämpimiin öihin ja myös Miamin yöt olivat todella lämpimiä. Kaivettiin sitten pitkähihaiset puserot laukuista ja toivottiin, että päivällä olisi lämpimämpi.

Seuraavana aamuna aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta eli ilman puolesta näytti todella hyvältä. Orlandossa oli tarkoitus olla 3 päivää eli suunnitelmissa oli käydä huvipuistoissa, outleteissä shoppailemassa ja viimeisenä päivänä sitten Kennedy Space Centerissä. Sen jälkeen oli tarkoitus ajaa takaisin Miamiin, jossa oli suunnitelmissa viettää loppumatka.

Mutta palataan nyt päivään, jossa käytiin huvipuistoissa. Minä olin unelmoinut pääsevänsä Harry Potter puistoon eli näin ollen päätös oli helppo, että mihin puistoon ainakin pitäisi mennä. Harry Potter puisto sijaitsee Islands of Aventure puiston puolella eli ostettiin yhden päivän yhdistelmälippu, jolla pääsi Islands of Aventure ja Universal Studios puistoihin. Lippu maksoi 136 $/hlö eli mielestämme todella arvokas.

Varsinaiseen huvipuistoon pääseminen on sitten aikaanvievää homma eli ensiksi pitää laittaa auto parkkihalliin ja sieltä sitten kävellään siltoja ja tunneleita pitkin huvipuistoon. Parkkihalli on siis aivan valtavan kokoinen. Halliin menee monta kaistaa ja sen koko on todella iso. Jokaisessa kerroksessa on erilaisten hahmojen ja eläimien kuvat eli se kannattaa painaa mieleen, että illalla sitten löytää auton parkkihallista. Ennen kun pääsee huvipuistoalulle on myös turvatarkastus. Me oltiin hotellista ostettu huvipuistoliput etukäteen, koska oltiin kuultu, että lippujonot ovat todella pitkiä. Onneksi toimittiin näin, koska jonot olivat todellakin pitkiä. Vaikka meillä oli ostettu liput etukäteen, jouduimme kuitenkin jonottamaan ryhmälippujonossa, jossa annettiin varsinaiset liput. Onneksi jono oli huomattavasti lyhyempi kuin varsinainen lippujono. Kun saatiin liput, mentiin porteille, jossa otettiin sormenjäljet ja kuvat.  Tämän jälkeen päästiin vihdoin sisälle.

Ensimmäiseksi mentiin siis Island of Aventure huvipuistoon, jossa Harry Potter puisto sijaitsee. Käytiin myös joissakin muissakin laitteissa, mutta kun jokaiseen laitteeseen joutuu jonottamaan noin 1h, siinä ei yhden päivän aikana ehdi käydä kovin monta laitetta. Harry Potter puisto on todella suosittu ja ihmisiä oli alueella aivan valtavasti.  Mieheni lähti yhteen laitteeseen, johon en uskaltanut mennä eli mulla oli hyvin aikaa tutkia Harry Potterin puisto oikein kunnolla. Kävin kaupoissa, jotka ovat kun suoraan leffasta. Eli siellä myytiin taikasauvoja, kyniä, vihkoja, vaatteita, karkkeja, pehmopöllöjä ja kaikkea muuta tavaraa, jotka ovat tulleet tutuksi Harry Potter leffoista. Hintataso tarvaroille on kyllä todella tyyris eli päätin sitten olla ostamatta mitään. Harry Potter puistossa on myös linna, johon jouduttiin jonottamaan 1,5 h. Linna on kuitenkin sisältä todella vaikuttava eli voi sanoa, että tämä on todella hyvä kopio leffoissa nähdystä linnasta.

Kuvia Harry Potter puistosta

 Harry Potter puiston pääkatu

 

 

Sauvojen valikoima kaupassa
 Juna-asema
 Harry Potter linna

Kuvia Harry Potter Linnan sisätiloista

 

 Puhuvat taulut

Island of Aventure puistossa puistossa käynnin jälkeen käytiin syömässä ja käveltiin Universal Studioksen puolelle. Mieheni kävi taas hurjemmissa laitteissa ja yhdessä käytiin rauhallisimmissa, esim. 4D leffa ja muut leffa-aiheiset laitteet ja showt. Mielestäni todella mielenkiinntoinen oli laite, jossa kaikki asiakkaat osallistuivat leffan tekoon. Laitteessa asiakkaat istuivat metrossa ja joutuivat luonnonkatastrofin kouriin. Metrovaunua ravistutti, metrot kolaroivat keskenään, bensiini räjähti, tuli leimahti ja lopuksi vettä pääsi metropysäkille. Se oli todella vaikuttava, ohessa Disaster-laitteen video. Muutenkin suurin osa laitteista oli erilaisilla efekteilla varustettu. Tässä vielä pari esimerkkiä, Poseidon Island of Aventuressa ja Twister Universal Studioksen puolella.

Kuvia Universal Studios

Valtavan kokoinen Hard Rock Cafe
Herkkuja
 Hollywood

 

 Iltapala Drive-Innissä
Illalla Universal Studioksen puistossa oli paraati. Paraati on todella hieno ja tällä kertaa leffahahmot heittelivät koruja. Oltiin paraatia katsomassa aivan tien vieressä eli saatiin aika lailla erivärisiä helmikoruja. Tässä video Mardi Gras paraadista.

 

 

 

Turisti, vanha auto ja helmet

Seuraavana päivänä ajateltiin mennä Orlando Premium Outlettiin. Oltiin jo aiemmin kuultu, että Orlandon outleteissa on vielä edullisemmat hinnat kuin esim. Sawgrass Millsissa. Mielestämme hinnat olivat aika lailla samoja, mutta tietysti valikoima oli jonkun verran erilainen. Esimerkiksi Orlandossa Victoria’s secretsin outlet myymälä oli huomattavasti edullisempi kuin Miamissa.

Kuvia Orlando Premium Outletistä

 Turisti shoppailemassa

Illalla käytiin Orlandon keskustassa ja Disneyn downtownissa, johon on ilmainen sisäänpääsy. Disneyn downtownissa on paljon ravintoiloita, huvituspaikkoja ja kauppoja. Me lähinnä vaan käveltiin siinä alueella ja ihmeteltiin valtavia teemaravintoloiden määrää.

Dinosaurus aiheinen ravintola
Meriaiheinen ravintola
Kaupassa Prinsessalinnan kopio pienoiskoossa
Sademetsän aiheinen ravintola
Leffateatteri, Disney downtown
Orlando keskustassa hieno suihkulähde, jossa vaihtuivat värit
Hotellimme vieressä oli limusiineja
Seuraavana aamuna luovutettiin hotellihuone ja lähdettiin ajamaan kohti Kennedy Space Centeriä. Avaruuskeskus sijaitsee Cape Canaveralissa Merrittin saarella, Orlandosta sinne on noin 50 km suoraan itään. Alue on hyvin soinen ja siellä näkee tien varsilla paljon alligaattoreita.

Kennedy Space Centerin koko alue on todella laaja. Pienemmällä alueella on näyttelyalue, jossa päästiin kävelemään, mutta varsinaisella avaruuskeskuksen alueella kierrettiin bussilla. Näyttelyalueella on erilaisia näyttelytiloja, kolmiulotteinen IMAX teatteri ja vaikuttava Atlantis avaruusaluksen esittelyhalli. Bussikuljetuksella taas päästiin hyvin lähellä laukaisualuetta ja nähtiin myös halli, jossa sukkuloita valmistetaan. Kierroksella nähtiin myös valtavan kokoinen laite, jolla kuljetetaan sukkuloita laukaisupaikalle. Kierroksen yksi pysähdyspaikka oli Apollo/Saturn V keskus, jossa esitellään Apollo avaruusohjelmaa ja aivan valtavaa Saturn V rakettia, jota matkoihin käytettiin. Toinen iso halli on siis näyttelyalueella ja siinä näkee Atlantiksen, jolla tehtiin yli 30 onnistunutta avaruuslentoa. Näyttely on todella hyvin toteutettu ja siinä saa tutustua itse Atlantikseen ja kaikkeen muuhun, joka liittyy avaruuteen ja miten avaruussukkuloita rakennetaan. Erittäin opettavainen paikka. Kennedy Space Center on mielestäni erittäin vaikuttava paikka ja jos Orlandossa olet käymässä, kannattaa tässä ehdottomasti käydä.

 Turistit Kennedy Space Centerissä
 Rakennus, jossa valmistetaan sukkulat
 Laite, jolla kuljetetaan sukkula laukaisupaikalle
 Laukaisupaikka
 Tien varsilla näkee alligaattoreita. Kuvasta näkee vain alligaattorin selkäosan.
Apollo/Saturn V keskuksesta kuvia
 Valvomohuone
 Saturn V raketin moottori
Saturn V raketin moottori
 Saturn V raketti
 Saturn V sukkula
 Avaruussukkula
Kuvia Atlantiksen hallista

 

 

 

 Atlantiksen ohjaamo
 Turisti Nasan nahkatakissa
Rakettipuisto

15 Replies to “Orlando – huvipuistoja ja shoppailua”

 1. Hei! Eksyin blogiisi ettiessä matkoja tuonne Harry Potter teemapuistoon. Osaisitko yhtään sanoa paljon lennot+hotelli+huvipuisto yhteensä olisi? Kaverin kanssa oltaisiin lähdössä varmaan seuraavana vuonna jos rahatilanne sallii 😀

 2. Anteeksi, että vastaukseni kesti. Olen ollut lomalla 🙂 Me lennettiin Miamiin ja lentoliput olivat noin 600 eur/hlö (meno/paluu). Kannattaa vertailla lentolippujen hintoja momondo.fi sivuilta ja katsoa, minkä hintaiset liput olisivat suoraan Orlandoon. Huvipuistolippu oli 136 $/hlö/1 pv, se oli yhdistelmälippu, jolla pääsi Island of Aventure huvipuistoon, jossa Harry Potter puisto sijaitsee. Samalla lipulla pääsi myös Universal Studioon. Jos haluaa olla puistossa pidempään, silloin kannattaa heti ostaa vaikka 2 tai 3 pv lippu, joka on halvempi/pv. Orlandossa on mielestäni aika edullisia hotelleja, hyvän 3-4 tähden hotellin saa keskimäärin 60 eur/yö/2 hlö. Hotelleja kannatta katsoa booking.com. Toivottavasti nämä auttavat matkan suunnittelussa.

 3. Moikka, suunnitelmissa reissu samalle suunnalle (ihana Key West, space center jne.). Tästä blogista sain paljon hyviä vinkkejä reissuja ajatellen. Kiitos paljon hienosta ja informatiivisesta blogista:) Olisi yksi kysymys, onko mitään ideaa, mennä vain toiseen Universal studion huvipuistoon? Tarkoituksena olisi käyttää yksi päivä huvipuistossa.Tyttö on aikamoinen Harry Potter-fani, mutta kävimme kyllä jo Lontossa elokuvastudiolla, joten nälkää on vähän tyydytetty. Mietin tuota aika huimaa lippujen hintaa (4×136$) ja sitä mitä yhden päivän aikana ehtii.

 4. Kiitos kommentista ja todella mukava kuulla, että blogijutuista sait vinkkejä reissuun. Lippujen hinnat ovat hurjia ja yhden päivän aikana ehtii käydä vain murto-osan puiston laitteista. Jos tyttäresi on Harry Potter fani, suosittelen ehdottomasti käymään myös Orlandossa siinä puistossa (Island of Aventure), puistossa on myös muita mielenkiintoisia laitteita. Ja siihen Universal studion yhdistely on järkevä kun ovat ihan vierekkäin. Tietysti, jos valitsee vain yhden puiston, ehtii huomattavasti paremmin tutustua siihen ja yhden puiston lippu on hieman halvempi, 96 $. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan nettivuilla etukäteen laitteisiin, koska silloin saa päivästä eniten irti kun käy niissä laitteissa, jotka erityisesti kiinnostaa. Ja jonotukseen pitää varata noin 1 h/ laite. Hyvää matkaa teille 🙂

 5. Moi!
  Kiitti näistä kirjoituksista, sain hyvin vinkkejä omaa reissua varten.
  Osaatko sanoa, että onko viikonpäivien suhteen mitään eroja shopping malleissta tai Harry Potter -puistossa. Onko esimerkiksi siellä lauantai vilkkain päivä kuten Suomessa kauppakeskuksissa ja vaikka Lintsillä? Vai onko jokainen päivä yhtä vikas?
  Onko shopping malleihin yhtä helppo liikkua bussikuljetuksin kuin omalla autolla?
  Mikä on omasta mielestäsi hyvä hintahaitari hotelleissa Miami Beachilla, Orlandossa tai jopa Key Westissä. Mietitään juuri, että ajaisiko orlandoon edellisenä iltana ja jaksaako sieltä ajaa huvipuistopäivän jälkeen pois. Sama mietintö käynnissä Key Westin suhteen.
  Te ilmeisesti otitte auton jo lentokentältä. Osaatko sanoa onko vuokraaminen yhtä helppoa myös Miami Beachilla?
  Kiitos tosipaljon jos osaat vastata. 🙂

 6. Kiitos kommentista ja kiva kuulla, että sait hyviä vinkkejä reissua varten. Sanoisin, että kyllä on enemmän ruuhkaa viikonloppuisin joka paikassa. Mutta onhan siellä meidän mittapuun mukaan ruuhkaa myös arkisin. Meillä ei ole kokemusta bussikuljetuksista kun vuokrattiin heti lento-asemalla auto. Sanoisin, että Floridassa kyllä paras kulkuväline on auto. Miami Beach ja Key West ovat todella kalliita hotelliyöpymisten suhteen, 2 hlö hotellihuoneesta (vähintään 3 tähteä) saa pullittaa 150 eur/yöltä ja hinnat siitä ylöspäin. Orlandossa taas hinnat huomattavasti halvemmat, 3-4 tähden hotellin saa noin 60 eur/yö. Key westissä pystyy hyvin käymään yhden päivän aikana, jos lähtee aamulla tarpeeksi aikaisin liikkeelle. Tietysti onhan se mukava, jos sinne voi jäädä yöksi, silloin pystyy hiukan enemmän tutkimaan paikkoja. Huvipuistopäivänä en kyllä itse lähtisi ajamaan pois, koska päivä on aika rankka. Uskoisin, että autonvuokraus on jenkeissä yhtä helppoa joka paikassa, se on kuitenkin siellä niin yleistä 🙂

 7. Moikka! Minkä ikäisille suosittelet erityisesti Harry Potter puistoa, minkälaiset ikärajat/pituusrajat laitteisiin yms…? Suunnitteilla reissu 5v (melkein 6) ja 7v poikien kanssa. Mietin onko liian pieniä vielä , kannattaako vuosi pari odottaa vielä..? Kiitos, loistava blogi! ��

 8. Suosittelen Harry Potter puistoa erityisesti Harry Potter faneille. Sillä on paljon tuttuja esineitä, jotka ovat tuttuja leffasta ja myös laitteet on tietysti sen teeman mukaiset. Ikä/pituusrajoitukset voit katsoa tarkemmin puiston nettisivuilta. Mielestäni laitteissa oli yllättävän nuoria lapsia. Kaikkein paras ehdottomasti "Harry Potter linna" https://www.universalorlando.com/Rides/Islands-of-Adventure/Harry-Potter-and-the-Forbidden-Journey.aspx

 9. Moikka
  Ollaan n. Kahden viikon päästä lähdössä Floridaan ja tarkoituksena mennä Orlandoon ma-pe, auto ja hotelli ollaan varattu etukäteen. Nyt kiinnostaa toi sunpass, mistä sellaisen saa ja paljonko maksaa ja miten se siis sitten toimii??
  Toinen kysymys tosta Outletistä Orlandossa, onko se ihan turisteille tarkoitettu vai pitääkö olla joku erillinen kortti jotta pääset liikkeisiin?
  Näistä sinun bloggauksista on ollut suuresti apua, kiitos 🙂

 10. Kiitos kommentista ja mukava kuulla, että blogikirjoituksestani on ollut apua 🙂 Me ostettiin Sunpassi suoraan auton vuokrausfirmalta. Sunpassin hinta riippuu, monenko päivän passit haluat. Katso tarkemmin Sunpassin sivuilta. https://www.sunpass.com/index. Jos on Sunpass ei tarvitse pysähtyä tiemaksun porteilla vaan Sunpassin omistajilla on oma kaista. Mielestäni todella kätevä. Jos ajelet paljon moottoriteillä, Sunpass tulee varmasti halvemmaksi kuin erilliset porteilla maksetut tiemaksut.

  Orlandon Outletit on siis kaikille tarkoitettuja eli ei ole mitään erillistä korttia.

 11. Moikka! Kiitos kivasta matkakertomuksesta! Nämä bloggaajien kertomukset nousevat suureen rooliin omaa matkaa suunnitellessa! Meillä siis maaliskuussa -16 tiedossa viikon reissu Orlandoon.

  Pari kysymystä kysyisin – saiko kaikkialla kuvata? Mitä ruokailuun n. suurin piirtein meni rahaa? Osaatko antaa esimerkkejä Outlettien hintatasosta (uteliaisuuttani kyselen, kun Suomessa esim. outletmyymälöiden hinnat lähes samoja kuin tavallisissa kaupoissa… :D) Paljon etukäteen kiitos vastauksestasi! 🙂

 12. Kiva kuulla, että matkakertomuksestani on hyötyä 🙂 Me ruokailtiin vain pikaruokapaikoissa ja kauppakeskuksien kiinalaisissa ravintoloissa. Hinnat ovat niissa hieman halvempia kuin Suomessa. Huvipuistossa taas ruokailu on huomattavasti kalliimpaa vaikka söisi vain hampurilasaterian. Muistaakseni siellä ateria juomineen maksoi 20 $. Orlandon outleteissa voi tehdä todella hyviä löytöjä ja hinnat ovat huomattavasti halvemmat kuin tavallisissa kauppakeskuksissa. Esim. Guess, Tommy Hilfigren, Gap ja Victoria Secret ovat todella edullisia. Hintataso alennetuilla vaatteilla suurinpiirtein H&M hintatasossa.

 13. Ja vielä vastaus siihen, että saako kaikkialla kuvata. Me ainakin kuvattiin kaikissa paikoissa enkä muista, että olisi tullut vastaan paikkoja, jossa ei olisi saanut kuvata. Mutta Jenkeissä on kyllä kaikissa paikoissa rautalankaohjeet ja jos jossain ei saa kuvata, se on kyllä kerrottu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *