Haavekohteita – Australia

Olen haaveillut matkasta Australiaan todella pitkään, mutta aina muut kohteet ovat kiilannut edelle. Ja tietysti syynä on myös kalliit lennot ja se, että Australiaan ei kannata mennä kovin lyhyeksi aikaa eli mielestäni vähintään 3 viikkoa pitäisi paikan päällä viettää. Paras aika matkustaa Australiaan on mielestäni silloin, kun Suomessa on talvi eli joulukuusta helmikuuhun.

Yleistä tietoa

Australiaan matkaavan täytyy etukäteen hankkia viisumi. Viisumi on maksuton, ja sen voi hankkia kätevästi netistä osoitteesta http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm. eVisitor -viisumilla voi oleskella Australiassa korkeintaan 90 päivää.

Australian valtavan koon vuoksi maan sisäisiä lentoja on tarjolla reilusti, esim. JetStar, Tiger Airways ja Virgin Australia. Myös junamatkailu on helppoa. Itse vuokrasin varmasti auton, koska silloin voi ajaa mihin haluaa ja pääsee lähellä sellaisia paikkoja, johon muilla kulkuvälineillä on vaikeampi päästä.

Eniten minua kiinnostavat Australiassa Queenslandin, New South Wales ja Victoria alueet. Kaupungeista Sydney, Melborne ja Brisbane. Aloittaisin Australia matkani varmaan Sydneystä, koska siihen saa mielestäni edullisimmat lentoliput. Edulliset lentoliput eivät todellakaan ole vaan siitä joutuu maksamaan vähintään 1000 eur (meno-paluu). Itse varmaan lentäisin Singaporeen ja sieltä lentäisin jollakin halpalentoyhtiöllä Sydneyiin tai sitten vaihtoehtoisesti Melborneen. Melbornesta lähtisin ehdottomasti ajamaan myös maisemareittiä (Ocean Road). Kuvien mukaan maisemat ovat siellä mahtavat.

 

Sydney
Melborne
Ocean road from Melborne

 

Kun Sydneyssä, Melbornessa ja ocean roadilla on käyty, sen jälkeen lähtisin Whitesundeys saarille. Queenslandin osavaltiossa sijaitsevat saaret kuuluvat Ison Valliriutan maailmanperintökohteeseen.

Saarille pääsee lentäen tai laivalla. Matkalle lähdetään usein Airlie Beachin kylästä.
Tyypillisin Whitsunday-purjehdus kestää kolme päivää. Matkalla pysähdytään esimerkiksi Haymanin, Hookin tai Whitsundayn saarille. Ruokailu ja yöpyminen aluksessa sisältyvät matkan hintaan, ja usein ohjelmaan kuuluu myös snorklausta tai laitesukellusta. Tai vaihtoehtoisesti Hamilton Islandille voi lentää Brisbanesta ja tehdä retkiä eri saarille kyseiseltä saarelta käsin. Ehdoton käyntikohde on Whitehaven beach, joka on yksi maailman kauneimmista hiekkarannoista. Whitehaven Beach on iso laguuni, jossa lasku- ja nousuveden vaihtelut muuttamat maisemaa nopeasti.

Whitesundey Islands
Hamilton Island

Mielenkiintoisia paikkoja olisi vielä Cairns ja sen lähellä olevat luontokohteet.  Cairnsin ja Port Douglasin välillä kulkeva Captain Cook Highway  tarjoaa Australian ehkä parhaimmat näkymät luontoon ja merelle.  Douglasin ympärillä kasvaa myöskin yksi maailman vanhimmista sademetsistä, jonka lajisto on selvinnyt lähes muuttumattomana 110 miljoonan vuoden ajan.  Port Douglasista saa myös tehtyjä retkiä Suurelle Valliriutalle.

Port Douglas

Tässä käytetyt kuvat ovat eri matkanjärjestäjien nettisivuilta.

Fiilistelin myös erilaisia merenrantahotelleja. Tässä muutama:

Pullman Palm Cove Sea Temple Resort & Spa
Niramaya Villas &Spa
Coconut Crove

Sea Temple Resort&Spa

 

Australia Tourisilla ovat hyvät suomenkieliset sivut, jossa on paljon vinkkejä Australiaan. Näistä unelmista on hyvä lähteä suunnittelemaan matkaa. Mun kohdalla tämä ei taida toteutua ihan lähiaikoina, mutta joskus varmasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *