Matka jatkui kohti Kreetan Hersonissosta

Ateenasta matka jatkui Kreetan pääkaupunkiin Heraklioniin. Meillä oli tarkoitus lentää Hahn Airilla, mutta lento olikin Olympic Airilla. Ei siinä niin väliä kun molemmat ovat kreikkalaiset yhtiöt ja siinä varmaan kävi näin, että kahden yhtiön lento oli kai yhdistetty. Meille kuitenkaan sitä etukäteen ei ilmoitettu. Siitä huolimatta lento meni hyvin ja saavuttiin Kreetalle 45 min päästä. Siinä ajassa ehditään lennolla tarjota juotavat ja pientä naposteltavaa.

Oltiin etukäteen vuorattu auto Athenscarsin kautta. Tämä on paikallinen autovuokrausfirma, joka oli saanut keskustelupalsoilla hyvää palautetta. Hinta oli myös huomattavasti edullisempi kuin isoilla kansainvälisillä autovuokrausyrityksillä. Sen verran pienestä yrityksestä oli kysymys, että kyseisellä firmalla ei ollut lentokentällä varsinaista toimistoa vaan vuokrausfirman työntekijä oli meitä vastassa ison kyltin kanssa. Sopimus tehtiin parkkipaikalla, jossa kyseisellä firmalla autot olivat parkissa. Ja sitten tulee mielenkiintoisin osuus. Autovuokrausfirma haluaisi rahat käteisenä. Oltiin kyllä aivan ihmeissään ja sanottiin, että me kyllä maksetaan luottokortilla. Kyllä se sitten kaivoi maksupäätteen ja kertoi, että siitä otetaan joku lisämaksu. Oltiin jo Ateenassa ihmetelty, että todella vähän oli paikkoja, jossa sai maksaa pankki/luottokortilla, mutta sitä en kyllä ikinä olisi osannut arvata, että 2 viikon autonvuokraus pitäisi maksaa käteisellä.

Lentokentältä lähdettiin siis ajamaan kohti Hersonissosta. Navigaattori ei jostain syystä löytänyt Golden Villas asuntoja, mutta löydettiin se helposti ilman navigaattorin apua, koska olin etukäteen katsonut, että missä päin kaupunkia asunnot suunnilleen sijaitsee. Asunnot ovat rinteessä eli ne näkyvät hyvin alhaalta tieltä. Saatiin nopeasti avaimet asuntoon ja lähdettiin kiipeämään ylös rinnettä. Asunto oli siis ihan kaikkein korkeammalla rinteessä. Huh, huh sitä kiipeämistä. Onneksi saatiin useasti auto ns. välitasanteelle, jonka jälkeen kiivettiin vaan portaat ylös. Olihan siinäkin kiipeämistä kuumuudessa.

Asunto oli kyllä hulpealla paikalla. Meillä oli kaskikerroksinen asunto omalla uima-altaalla. Samassa talossa oli 3 asuntoa eli rivarityyppiset asunnot. Oltiin todella tyytyväisiä asuntoon ja sen sijaintiin, koska emme olisi missään nimessä halunneet olla Hersonissoksen keskustassa isossa hotellissa, jossa näytti olevan paljon brittejä ja venäläisiä. Purettiin laukut ja lähdettiin heti ostamaan ruokaa jääkaappiin.

Tie ylös asunnolle.
Terassi ja uima-allas
 Uima-allas
Näkymät parvekkeelta
 Näkymät parvekkeelta
 Makuuhuone
Olohuone ja ulos terassille
Asunnot rinteessä
Näkymät asunnolta vuorelle
Näkymät asunnolta Hersonissokselle

 

Illalla lähdettiin Hersonissokseen tutustumaan iltaelämään. Kadut olivat täynnä ihmisiä, suurin osaa brittejä ja venäläisiä. Eli kysymyksessä oli aikamoinen turistirysä. Venäläisille oli myös paljon turkiskauppoja, kyltit olivat kaikki venäjäksi ja myyjätkin taisivat puhua venäjä. Koko kaupunki oli täynnä piraattituotteita myyviä kauppoja. Onneksi joukkoon mahtui myös Kreetan oliiviöljyä, mausteita, keramiikka, nahkatuotteita ja luonnonkosmetiikkaa myyviä kauppoja. Rannalla oli paljon ravintoloita ja sisäänheittäjät olivat aika ärsyttäviä. Melkein joka ilta oli keskustassa disco ja joku konsertti. Oltiin niin onnekkaita, että meidän asunto ei ollut keskustassa vaan saatiin paettua tätä hälinää rauhalliseen asuntoomme. Kuultiin kyllä musiikkia meidän asunnolle asti, mutta se oli ihan kiva.

 Ravintola rannalla, Hersonissos
 Hersonissoksen ranta, ihan ylhäällä meidän asunto
 Hersonissoksen rantakatua
Hersonissoksen ranta ja auringonlasku
Hersonissoksen ranta ja auringonlasku

Ensimmäisinä päivinä emme oikein käyneet missään pidemmällä. Aamulla otettiin asuntomme pihalla aurinkoa ja käytiin uimassa. Iltapäivällä lähdettiin yleensä tutkimaan lähiympäristöä ja käytiin muutamana iltana Heraklionissa ja yhtenä iltana käytiin syömässä Agios Nikolaoksessa.

 

 Agios Nikolaos, rantaravintolat
 Greek plate (4 erilaista kreikkalista ruokaa)
Pasta Carbonara, oli muuten suussasulavaa, melkein kuin Italiassa

 

Tässä tuli yleiskatsaus Hersonissoksesta ja meidän asunnosta. Seuraavassa postauksessa kerron retkistä, joita tehtiin Kreeta matkamme ensimmäisen viikon aikana. Tyttäreni kävi myös koko päivän ratsastusretkellä, myös siitä seuraavassa postauksessa.

2 Replies to “Matka jatkui kohti Kreetan Hersonissosta”

  1. Kämppä oli kyllä todella hienolla paikalla. Kuumuudessa oli vaan pikkasen haasteellinen kiivetä jyrkkää mäkeä ylös esim. ruokakassien kanssa. Mutta hyvä puoli siinä oli, että joka päivä tuli automaattisesti urheiltu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *