Vinkkejä parhaan hotellin tai loma-asunnon metsästykseen

Hotellien etsiminen ja varaaminen kohteen lukuisien vaihtoehtojen välillä on joskus aika haasteellista. Joka kerta kun alan hotelleja varaamaan, käyn läpi saman rumban. Alussa katson hotelleja booking.com:ista, koska tykkään sen käytettävyydestä huomattavasti enemmän kuin muiden vastaavien hotellien välittävien yritysten sivuista. Käyn kuitenkin aina varmistamassa hotellitarjonnan myös Trivagon ja Momondon hakukoneista ja vertaan hintoja. Minulla on myös tapana katsoa hotellitarjouksia suoraan Accor-hotels sivuilta, koska siinä hotelliketjussa ovat ehdottomasti mielestäni parhaat hotellit. Loppujen lopuksi varaan hotellin sieltä, jossa on paras tarjous mieluiselle hotellille. Minulla on myös Ostohyvitys tili, jonka kautta olen varannut hotelleja. Ostohyvityspalvelu maksaa 2-5 % hotelliyöpymisten hinnasta takaisin. Todella hyödyllinen palvelu.

Tässä tärkeimmät kriteerit, joihin kiinnitän huomiota:

1. Muiden matkustajien kommentit

Itse laitan hakuun vain sellaiset hotellit, jotka ovat saaneet arvosanaksi vähintään ”hyvä”, koska tiedän, että en ikinä uskaltaisi varata hotellia, joka on saanut surkeat arvosanat. Jos vertailussa on hinnaltaan ja sijainniltaan vastaavat hotellit, valitsen aina parhaimmat arvosanat saaneen hotellin. Tähän asti valinnat ovat kyllä onnistuneet.

2. Sijainti

Kaupunkimatkalla ollessa hotellien sijainti on mielestäni tärkeä. Jos löydän hyvän hotellin hieman kauempana, tarkastelen heti metro/bussipysäkin sijainnin. Jos julkinen liikenne kulkee lähellä hotellia, voin hyvinkin varata hotellin hieman keskustan ulkopuolelta. Euroopan rantakohteissa sijainti ei ainakaan mulle ole niin tärkeä, koska yleensä meillä on vuokra-auto käytettävissä. Enemmän arvostan meren läheisyyttä ja hienoja näköaloja.

3. Mitä hotellihinta pitää sisällään?

Mielestäni tärkein, joka pitää sisältyä hotellin yöpymishintaan on aamupala. Joissakin hotelleissa aamupala ei automaattisesti sisältyy vaan pitää varata erikseen. Silloin yleensä tarkastan, että aamupalan lisääminen hotellin hintaan, ei nosta kokonaishintaa liian korkeaksi. Siinäkin kannattaa tarkkaan verrata eri hotellivälittäjiä, koska saman hotellihuoneen voi saada aamupaloineen samaan hintaan kun toisessa huone on ilman aamupalaa. Arvostan myös ilmaista wifiä ja tallelokeroa omassa huoneessa.

4. Rantakohteen huoneistohotellin/loma-asunnon valinta

Euroopan rantakohteisiin varaan yleensä huoneistohotellin/loma-asunnon, jossa on vähintään 2 huonetta ja hyvä keittiö, jossa voi laittaa aamupalaa ja välillä myös lämmintä ruokaa. Asunnon valinnan tärkeimmät kriteerit ovat hyvä uima-allas (oma tai yhteinen), ilmastointi, terassi ja mielellään myös hyvät näköalat. Asunnon vieressä pitää olla myös autopaikka.

Mielstäni paras loma-asuntojen välittäjä on Interhome, jonka asuntoja ollaan vuokrattu lukuisia kertoja. Interhome on sen takia mun suosikki, että heillä on todella iso valikoima laadukkaita loma-asuntoja ja palvelu on erinomainen. He ovat siinäkin poikkeuksellisia, että asiakaspalvelua saa suomeksi. Kerran meille kävi näin, että meidän vuokraama asunto Espanjassa oli laitettu myyntiin ja Interhome joutui meille tarjoamaan vastaavan asunnon tilalle. Kaikki heidän tarjoamat asunnot olivatkin huomattavasti paremmantasoiset, jotka me alunperin vuokrattiin. Oltiin todella tyytyväisiä. Heidän konsepti on hyvin yksinkertainen: kun asuntovuokra on kokonaan maksettu, asiakkaalle lähetetään voucher, jossa kerrotaan asunnon avaimen luovutuspaikka. Yleensä avaimen pitää noutaa klo 16-19 välisenä aikana. Suurimmaksi osaksi avain noudetaan Interhomen toimistolta. Joissakin tapauksessa avain noudetaan asunnon luota eli silloin omistaja asuu itse samalla tontilla.

Huoneistohotelleja löytyy kyllä kaikista hotellien hakukoneista, suosin siinäkin bookingia. Viime kesän huoneistot Kreetalla löytyivät bookingin kautta ja arvostelut asunnon laadusta pitivät täysin paikkaansa.

Talvimatkan hotellit ovat nyt kaikki varattuja, lukuun ottamatta ensimmäistä yötä Singaporessa. Siinä vielä pohditaan, että otetaanko hotelli lentokentän läheltä vai ollaanko kuitenkin keskustassa. Yksi vahva ehdokas on Mercure, josta on lentokentälle 15 min ajomatka.

Tässä varatut hotellit:

1 yö Singapore – ei vielä varattu, mutta vahva ehdokas on Grand Mercure Roxy Singapore. Ollaan kerran aiemmin oltu kyseisessä hotellissa ja sieltä on lyhyt matka lentokentälle.

4 yötä LangkawiBerjaya Langkawi Resort, meillä Seaview chalet, hinta 493 eur (aamupala sisältyy hintaan). Tämän hotellin varasin ehdottomasti kävijöiden kommenttien perusteella. Halusin myös hotellin luonnon keskelle eikä turistirysään.

4 yötä Kuala LumpurHotel Istana Kuala Lumpur City Centre , 295 eur (aamupala sisältyy hintaan).Tässä hotellissa sijainti on aivan huippu, ihan Kuala Lumpurin keskustassa eli kävelymatka tärkeimmille nähtävyyksille, ruokailemaan ja kauppakeskuksiin.
6 yötä KrabiKrabi Thai Village Resort, 421 eur (aamupala sisältyy hintaan). Tässä hotellissa on mielestäni hinta- ja laatu kohdallaan. Hotelli on hieman pidemmällä Ao nangin rantakadusta, joka sopii oikein hyvin.
1 yö SingaporeOrchard Hotel Singapore, 127 eur (aamupala sisältyy hintaan). Tämä hotelli sijaitsee Singaporen pisimmällä ostoskadulla Orchard Roadilla eli shoppailuun ja syömään pääsee todella kätevästi.
Hotellien kuvat lainattu hotellien kotisivuilta.

 

Tässä kootusti sivut, joista hyviä hotelleja ja loma-asuntoja metsästän 🙂

Booking
Momondo
Trivago
Accor-hotels
Interhome

Onko muilla hyväksi koettuja tapoja löytää hyviä hotelleja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *