Matkavuosi 2014 ja matkasuunnitelmat vuodelle 2015

Nyt kun tämä vuosi on lopuillaan, halusin koota kaikki matkat yhteen postaukseen. Ihana on muistella menneitä matkoja ja haaveilla tulevista.

Tässä siis vuoden 2014 matkat:

1.  Karibian risteily ja Florida (helmikuu)

Helmikuussa toteutui mun yksi pitkäaikaisista reissuhaaveista eli päästä Karibian risteilylle. Risteily täytti kyllä kaikki odotukset ja odotan jo innolla, että pääsisin siihen uudelleen. Täytän tammikuussa 2016 pyöreitä eli jospa silloin pääsisin uudelleen 🙂

Käytiin samalla matkalla myös Puerto Ricossa, jossa sademetsä teki vaikutuksen. Myös Floridassa oli paljon nähtävää ja erityisesti mieleeni jäi Key West ja Kennedy Space center.

 Jewel of the Seas
Laivalla, formal night
Laivalla
 St Maarten
 Barbados
Miami beach

2. Titanic-näyttely Tallinnassa (huhtikuu)

Kävin tyttäreni kanssa Tallinnassa risteilyllä ja vierailimme Titanic-näyttelyssä, joka oli pystytetty Tallinnan merimuseoon. Näyttely oli todella vaikuttava ja erinomaisesti toteutettu.

 

 

3. Risteily Tukholmaan (toukokuu)

Toukokuussa oltiin mieheni kanssa Tukholman risteilyllä. Meillä oli Viking Cabriellalla luksushytti, joka oli todella mukava. Meillä kävi myös todella hyvä säkä ilmojen suhteen eli koko risteilyn ajan oli hellettä ja keskellä yötä päästiin ihailemaan kannella auringonlaskua. A la carten ruoka oli myös erinomainen.

 

4. Kesäloma Kreikassa – Ateena ja Kreeta (heinäkuu)

Heinäkuussa lomailtiin Kreikassa. Loman alussa oltiin muutama päivä Ateenassa ja tämän jälkeen 2 viikkoa Kreetalla. Kreetalla oli todella paljon tekemistä ja siellä myöskin erinomaiset rannat. Kreetalla käytiin myös Samarian vaelluksella, joka oli niin antoisa kokemus. Kreikkalaiseen ruoka on myös erinomainen ja siihen ei oikeastaan ikinä tarvitse pettyä.  Reissu oli todella onnistunut.

 

 

 

 

5. Joulutorilla Tallinnassa (joulukuu)

Joulukuussa käytiin Tallinnassa joulutorilla ja syötiin erinomaisessa ravintolassa. Tallinnan vanhakaupunki oli todella tunnelmallinen.

 

 

Matkasuunnitelmat vuodelle 2015

Blogilukijat tietävätkin jo, että seuraava matka on varattu ja helmikuussa ollaan suuntamassa kohti Kaakkois-Aasiaa (Singapore- Langkawi – Kuala Lumpur- Krabi-Singapore).

Olen aloittanut myös pikkuhiljaa kesän matkan suunnittelun. Itse asiassa minulla on 3 vaihtoehtoa, josta pitäisi sitten valita. Matkalla oltaisiin noin 2 viikkoa. Tässä matkan varrella vaihtoehtoja voi tulla tietysti vielä lisää 🙂

Ensimmäinen vaihtoehto:

Road-trip Kroatiassa. Kroatiasta poikettaisiin välillä myös Bosnia ja Hertsegovinan ja Montenegron puolelle. Tukikohtana olisi Split ja Dubrovnik ja niistä tehtäisiin päivän retkiä eri paikkoihin.

Reitti näytäisi suunnilleen tältä: Kroatia (Split-Trogir-Kraka National Park-Dubrovnik), Mostar (Bosnia ja Hertsegovina) ja Kotor (Montenegro).

Toinen vaihtoehto:

Yhdistelmäloma Sisilia-Malta. Sisiliassa tukikohtana toimisi Taormina, joka näyttää todella viehättävältä kaupungilta. Sieltä tehtäisiin sitten päiväretkiä eri paikkoihin, esim. Etnan tulivuoren haluaisin nähdä mahdollisimman läheltä. Sisiliasta lähtisimme laivalla Maltan puolelle. Vallettan vanhakaupunki ja Sininen laguuni Maltalla olisi ehdottomasti koettava.

Kolmas vaihtoehto:

Italia – Sardinia ja Marchen alue. Tässä matkassa haluaisin yhdistää Italian Sardinian saaren ja Marchen alueen. Sardinian kirkkaat vedet houkuttelevat ja Marchen alueesta olen kuullut paljon hyvää. Tällä matkalla olisi mahdollista poiketa myös San Marinon puolelle.

Kesän suunnitelmista sitten tarkemmin ensi vuoden puolella.

Toivotan kaikille Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2015!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *