Matkavalmistelut, osa 1 – mitä pakkaan mukaan matkalle?

Matkavalmistelut alkoivat mulla jo viime vuoden puolella. Päätin viimein, että otan A ja B hepatiitti yhdistelmärokotteen ja samalla jäykkäkouristusrokotteen, joka mun osalta oli mennyt vanhaksi 10 vuotta sitten. Eli hiukan huonosti olen hoitanut nämä rokotusasiat, onneksi en ole matkalla saanut mitään tauteja. Soitin terveyskeskukseen ja sieltä lähetettiin sähköinen resepti apteekkiin, koska rokote pitää käydä ostamassa apteekista. Ensimmäinen hepatiittirokote pitää ottaa vähintään 4 viikkoa ennen matkaa ja toinen rokote sitten 4 viikon päästä eli juuri ennen matkaa. Kolmas piikki pitää ottaa sitten 6 kk kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Tämän jälkeen B-hepatiitin suoja on elinikäinen ja A-hepatiitin osalta 30 vuotta. A ja B yhdistelmärokote maksaa yhteensä 160 euroa (3 piikkiä).

Yleensä muutama viikko ennen matkaa alan tarkistamaan, että onhan kaikki hotelli- ja lentovaraukset tulostettu ja kaikki muukin tarpeellinen hankittu. Tulostan myös tärkeimmistä nähtävyyksistä ja shoppailupaikoista kartat, että osaan suunnistaa niihin helposti.

Minulla on käytössä pakkauslista, jonka pohjan sain joskus kaveriltani. Olen sitä muokannut itselleni ja matkakumppanille sopivaksi. Tulostan aina ennen matkaa pakkauslistan, jossa on omat sarakkeet minun ja mieheni tavaroille. Kuitataan aina sitten listasta kun kyseinen tavara on matkalaukussa. Listaan en ole laittanut kaikkia mun meikkilaukussa olevia tavaroita, koska ne ovat kaapissa samassa paikassa ja ne on helppo vaan laittaa laukkuun. Tarkistan kuitenkin reilusti ennen matkaa, että kaikista tuotteista löytyvät matkakoot (esim. hiuslakka-, vaahto- ja kuivashampoo). Shampoo- ja hoitoaineet kaadan itse isommasta pullosta pienempiin pulloihin. Yleensä pakkaan kaikki nesteet 1 litran pussiin ja otan mukaan käsimatkatavaroihin, koska jos laukku häviää, tärkeimmät tuotteet ovat kuitenkin heti käytettävissä. Myös meikit otan aina mukaan käsimatkatavaroihin.

Pakkauslistoja on saatavana netistä erilaisia, tässä esimerkiksi Aurinkomatkojen pakkauslista naisvinkkelistä.

Mun pakkauslista:

Käsimatkatavara Lääkepussin sisältö
Passi, passitasku Laastarit, combit
Kopio passista Särkylääke
Lentolippu + muut varaukset Finrex
Mustekynä Korvatulpat
Ipad + laturi Silmälaput
Kamera + laturi Kortsoonivoide
Lompakko + luottokortit Bepanten
Puhelin+laturi Matkapahoinvointilääke
Kotiavain Kurkkulääke
Valuuttaa, jos ei eurot  Imodium
Matkavakuutuskortti Neula ja lanka
Pakolliset lääkkeet Muut sekalaiset
Aurinkolasit Englannin matkasanakirja
Bikinit/uimahousut Navigaattori (jos vuokra-auto)
Meikkilaukku (kaikki meikit) Kirjat, lehdet 
1 litran pussi (käsidesi, voiteet, puhdistus, hajuvesi, hiuslakka yms.) Välipaloja (patukka, pähkinöitä)
Matkalaukkuun Pikkupusseihin (isoon laukkuun)
Yöpaita Pieni saippua 
T-paitoja/toppeja  Pieni shampoo/hoitoaine
Caprit ja shortsit Kuorinta-aine
Hameet Pesusieni
Mekkoja Dödö
Pitkähihainen neule/huppari Höylä ja geeli 
Jakku Sähköhammasharja
Alusvaatteet Hammastahna
Lenkkarit + sukat Vanulaput/korvapuikot
Sandaaleja + läpsyt Aurinkovoide+aftersun
Hattu/lippis Vartalovoide
Urheiluvaatteet Kynsisakset + viila
Pienempi laukku (juhla) Teippi 
Rantapyyhkeet Ranne- ja kaulakorut
Huivi Hiusharja
Koottava kassi Fööni

Lento- ja hotellivaraukset + muut tarpeelliset ohjeet/kartat tulostettuna:

Tässä meikkipussin sisältö:

Tässä kosmetiikkalaukun sisältö:

Vaatteiden pakkaaminen on minulle ollut aina vaikea, koska otan aivan liikaa vaatetta mukaan. Tärkein asia pakkaamisessa, jotka olen oppinut vuosien varrella on, että kaikki vaatteet rullataan matkalaukkuun, näin mahtuu huomattavasti enemmän tavaraa laukkuun. Kun aloitan pakkaamisen, otan vaatekaapista kaikki ne vaatteet, jotka haluaisin ottaa mukaan. Sitten lasken matkapäivät eli jos ollaan 14 pv lomalla pitäisi olla esim. 7 mekkoa, 3 hametta, 4 housut ja 7 paitaa/toppia mukaan + sitten vielä urheiluvaatteet/rennot vaatteet, jolla mennään esim. aamupalalle. Olen kuitenkin oppinut, että jokaiselle päivälle ei tarvitse ottaa omaa vaatekertaa mukaan eli yritän vähentää 1/4 vaatteista, joka alun perin oli tarkoitus ottaa mukaan. Joskus se onnistuu helposti, mutta joskus tulee silti liikaa vaatetta mukaan.  Aurinkolomalla ollaan kuitenkin melkein joka päivä rannalla tai altaalla eli vaatteita tarvitsee käytännössä vasta iltapäivällä. Ostan myös matkakohteesta melkein aina jonkun vaatteen eli se pitää ottaa jo pakkausvaiheessa huomioon. Vaikka mielestäni jätän laukkuun shoppailuvara, taistelen paluupäivänä lentokentällä matkalaukkujen ylipainon kanssa. Onneksi ei ole ikinä tarvinnut maksaa lisäkiloista, mutta melkoista neuvottelemista on kyllä ollut.

Onko muilla hyviä pakkausvinkkejä?

4 Replies to “Matkavalmistelut, osa 1 – mitä pakkaan mukaan matkalle?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *