Langkawin kaapelihissi ja 3d museo

Hotellimme (Berjaya Resort) lähellä (alle 10 min kävelymatkaa) sijaitsi Oriental Village, jossa on kauppoja ja ravintoloita. Siellä sijaitsee myös Langkawin kaapelihissi ja 3d museo.  Kylän keskellä on myös pieni lampi, jossa oli polkuveneitä ja isoja palloja, jonka sisällä pyöritään veden päällä. Me vietettiin alueella puoli päivää ja pari kertaa käytiin täällä myös syömässä.

DSCN1091
DSCN1093
DSCN1092

Tässä kartta, josta näkee, mitä Oriental Villagessa on ja mitä siellä voi tehdä.

Olin jo aiempina päivinä seurannut kaapelihissejä ja aika pian tulin siihen tulokseen, että en pysty menemään sen kyytiin. Loppumatka kaapelihissin reitillä oli todella jyrkkä ja kyyti näytti todella pelottavalta. Mieheni tietysti halusi mennä, koska hän ei ole korkeapaikkakammoinen ja näkymät ylhäältä ovat varmasti mahtavat.

DSCN1017

Mieheni osti lipun kaapelihissiin, joka maksoi 35 MYR. Se oli yhdistelmälippu Skydomen kanssa, jossa ennen kaapelihissiin nousemista katsottiin pyöreän kuplan sisällä 3d esitys. Esityksen aikana katsoja on ikään kuin huvipuistolaitteen kyydissä.

Kerron kaapelihissin kokemukset mieheni kertoman mukaan. Ensimmäiseksi noustaan kaapelihissillä ensimmäiselle näköalatasanteelle. Halutessaan voi jatkaa eteenpäin toiselle vuorelle, jossa sijaitsee myös näköalasilta (skybridge). Mieheni tietysti jatkoi myös toiselle näköala-asemalle, koska tarkoitus oli käydä katomassa maisemia näköalasillalta. Ylhäällä selvisi, että näköalasilta oli helmikuussa 2015 remontissa ja suljettu, mutta valitettavasti siitä ei tiedotettu mitenkään lipunoston yhteydessä. Miehelleni tämä oli tietysti pettymys, koska silta on erittäin näyttävän näköinen ja siinä käveleminen olisi ollut varmaan elämys. Mutta joka tapauksessa näkymät ylhäältä alas ovat mahtavat. Tietysti korkealle kerääntyy pilviä ja sumua eli näkymät eivät ole niin kirkkaat.

DSCN1023
DSCN1026
Skybridge
DSCN1021
DSCN1018

Heti kun mieheni pääsi alas, kuulin, että kaapelihissin kyyti olisi ollut mulle todella pelottava. Kaapelihissin ikkunat olivat koko matkan ajan auki ja tuuli oli todella kova. Jos ikkunat olisivat olleet kiinni, silloin tämä koppi olisi varmaan heilunut vielä pahemmin. Ja ensimmäiselle tasanteelle nousu on myös todella jyrkkä. Huh, huh, olen tällä hetkellä todella tyytyväinen, että en lähtenyt ylös vuorelle. Siitä toipuminen on yleensä aika rankka, koska en todellakaan pysty nauttimaan maisemista, jos pelottaa aivan suunnattomasti.

Orietal Village uusin nähtävyys on 3d museo, johon suunnattiin seuraavaksi. Lipun hinta oli 38 MYRiä (noin 10 eur), jota pidettiin todella arvokkaana. Ennen kun päästiin museoon, piti ottaa kengät pois ja jättää säilytykseen. Eli museossa käveltiin paljain jaloin ja tämä on tietysti ymmärrettävää, koska maalaukset ovat myös lattialla. Onneksi museossa ei ollut kovin paljon ihmisiä, joten meidän oli todella mukava tutustua museoon. 3d museossa on kuvia, jotka on maalattu kolmeulotteisesti. Kuvat ovat todella kauniit ja kun asetut kuvaan oikealla tavalla, silloin mahdottomalta tuntuvat tilanteet toteutuvat taidokkaasti maalattujen kuvien ansiosta. Esimerkiksi kävely rotkon reunalla, meren alla merenneitona, matolla lentäminen ja muita mielenkiintoisia tilannekuvia.

Otettiin aika paljon kuvia, tässä pieni otos.

DSCN1032
DSCN1041
DSCN1053
DSCN1054
DSCN1062
DSCN1051
DSCN1055

Tämä oli mielestäni todella hauska, kuvat onnistuivat hyvin ja siinä todellakin voi kuvilla itsensä aivan eri paikkoihin.  3d museoita on avattu Kaakkois-Aasiaan moneen eri kaupunkiin eli esimerkiksi Singaporesta ja Kuala Lumpurin läheltä Shah Alamista löytyvät vastaavat 3 d museot.

Ennen kun lähdettiin kävelemään hotellille päin, käytiin vielä syömässä. Täällä on pieni food court alue, jossa saa erinomaista ruokaa pilkkahintaan. Me tilattiin tuoretta mangomehua, satay-kanavartaat ja munakkaan sisälle leivottua kana-riisi ruokaa. Yhden henkilön edellä mainitut ruuat ja juomat tulivat maksamaan hieman alle 5 eur.

DSCN1094

Tähän päättyvät Langkawin matkakertomukset. Ihastuin Langkawin saareen ja haluaisin vielä palata joskus takaisin. Seuraavaksi suunnataan Kuala Lumpuriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *