Saapuminen Kuala Lumpuriin ja Istana hotelliin

Langkawilta siirryttiin Firefly lentoyhtiön koneella Kuala Lumpuriin. Lentoliput olivat todella edulliset 15 eur/hlö. Matkalaukusta ei tarvinnut maksaa erikseen, vaan yksi 20 kg laukku/hlö ja 1 käsimatkatavara/hlö kuuluivat hintaan. Erinomainen yllätys oli kun koneessa tarjottiin mehua ja pientä naposteltavaa ihan ilmaiseksi. Voin suositella kyseistä yhtiötä oikein lämpimästi.

Firefly koneet saapuvat Kuala Lumpurissa Subang lentoasemalle, joka on lähempänä Kuala Lumpurin keskustaa kuin kansainvälinen lentokenttä. Saavuttiin lentokentälle illalla noin klo 20. Laukut tulivat nopeasti ja siirryttiin aulaan taksitiskille. Emme olleet etukäteen ottaneet selvää, että miten tältä lentoasemalta pääsee keskustaan, koska olimme varmoja, että otetaan taksi. Kun kuultiin, että taksi maksaa hotellille 70 MYRiä (noin 19 eur), silloin mieli muuttui ja päätettiin kuitenkin etsiä halvempi vaihtoehto. Langkawilla oltiin totuttu huomattavasti halvempiin taksihintoihin, sen takia tämä tuntui kalliilta. Näin ollen suunnattiin ulos ja etsittiin bussia, joka menisi keskustaan. Yksi bussi oli just lähtemässä ja kysyttiin, että olisiko se menossa keskustaan. Saatiin vastaukseksi, että juna-asemalle, mutta sieltä pääsee kätevästi keskustaan. Hypättiin kyytiin ja kohtapuolin oltiin jo juna-asemalla (Kelana Jaya asema). Junalla mentiin KL Sentraliin, joka on Kuala Lumpurin päärautatieasema. Sieltä hypättiin vielä monorail kyytiin. Monorail on tavallaan kuin metro, joka kulkee katujen yläpuolella yksikiskoisella raiteella. Tämän olin jo katsonut etukäteen, että monorailin pysäkki on muutaman minuutin kävelymatkan päästä hotelliltamme. Koko matka lentokentältä hotellille tuli maksamaan 8,30 MYR/hlö (2,20 eur). Matkaan meni aikaa noin 1 h. Kuala Lumpurin julkinen liikenne on todella edullinen ja kätevä käyttää.

Kuala Lumpurissa olimme 4 yötä, jotka vietimme Istana City Center hotellissa. Hotelli on todella hyvällä paikalla, niin sanotulla kultaisen kolmion välittömässä läheisyydessä. Lähellä ovat parhaat kauppakeskukset ja ruokapaikat. Menara torni ja Petronas kaksoistornit ovat myös lyhyen kävelymatkan päässä Istana hotellista.

Huoneemme kylppäreineen oli todella upea ja ikkunasta näimme Petronasin kaksoistornit. Huoneessa oli siis kaikki mahdollinen – tallelokero, silitysrauta, kahvinkeitin, kylpytuotteita, aamutakki ja aamutossut. Kylppärissä oli suihku ja kylpyamme. Tämä on varmasti myös edullisin 5 tähden hotelli, jossa olemme yöpyneet eli 4 yötä 295 eur. Istana hotellissa on hinta-laatusuhde kohdallaan, oltiin huoneeseen ja näkymiin erittäin tyytyväisiä.

DSCN1099
DSCN1102
Petronasin kaksoistornit hotellihuoneesta kuvattuna

Hotellissa oli myös todella runsas ja maukas aamupala ja viehättävä puutarha uima-altaineen, jota ei ehditty valitettavasti käyttämään ollenkaan. Koko hotellin alueella oli myös ilmainen netti. Palvelu oli hotellissa erinomainen ja kaikkiin kysymyksiin saatiin heti vastaukset.

Istana hotellin aula, uima-allas ja puutarha

DSCN1351
DSCN1349
DSCN1350

Oltiin illalla jo rättiväsyneitä, mutta nälkä oli kova. Koska kaikki kauppakeskukset olivat jo kiinni, josta saisi helposti ruokaa, päätettiin lähteä etsimään Jalan Alor aluetta, jossa on tarjolla katuruokaa. Alue löytyi helposti ja siihen oli meidän hotellilta kävelymatka noin 10 min. Alueella oli valtavasti ihmisiä ja ruokatarjonta oli runsasta. Me ajateltiin ottaa erilaisia vartaita, jotka näyttivät todella herkullisilta. Erilaisten vartaiden valikoima on aivan valtava – on lihaa, kalaa, kaikenlaista muuta merenelävää, kasviksia ja sammakoita. Kaikki vartaat ovat tuoreena jäiden päällä ja valinnan jälkeen ne grillataan asiakkaalle.

DSCN1103
DSCN1104

Osa vartaista olivat sellaisia, että ne piti keittää (esim. kasvikset ja ravut). Se prosessi olikin aika mielenkiintoinen. Pöydällä oli pieni kaasuhella, jonka päälle laitettiin kattila veden kanssa. Tarjoilija näytti, miten vartaat keitetään, ruoka oli valmista kolmessa minuutissa. Pöydässä oli erilaisia kastikkeita, joihin tipattiin vartaita. Todella mielenkiintoinen kokemus, emme olleet aiemmin syöneet sellaista ruokaa katukeittiöstä, jota itse valmistetaan. Huomasin, että en ole tehnyt yhtään kuvaa keittimestä ja ruuanvalmistuksesta. Tämä tilanne oli niin hämmentävä, että kuvien ottaminenkin unohtui.

Seuraavana päivänä oli tarkoitus lähteä katsomaan Petronas kaksoistorneja ja tutustua Kuala Lumpurin shoppailumahdollisuuksiin.

7 Replies to “Saapuminen Kuala Lumpuriin ja Istana hotelliin”

  1. Että mä tykkään Malesiasta. Todella miellyttävän näköinen hotelli ja millä hinnalla! Ja Jalan Alor… Sinne haluun (taas kerran) uudelleen. 🙂

  2. Malesia oli kyllä todella positiivinen yllätys – Langkawi ja Kuala Lumpur, molemmat aivan loistavat paikat. Ja Kuala Lumpurissa saa kyllä luksusta aika edullisesti 🙂

  3. Oh , kui pönev Krissu. Kas söite konnasi ka, merevetikaid? Loodus on meeletult ilus. Hea et saab lugeda sinu blogi ja jään rahule sellega. terv. Leida

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *