Kuala Lumpur – nähtävyyksiä ja erinomaisia sushiravintoloita

Jokaisessa kaupungissa on tietyt nähtävyydet, jota suurin osa turisteista halua nähdä. Kuala Lumpurissa tämä on varmasti Petronas kaksoistornit. Näin ollen mekin suunnattiin ensimmäiseksi Petronas kaksoistorneja ihailemaan. Pilvenpiirtäjä oli maailman korkein rakennus vuoteen 2004 asti. Kaksoistorneja yhdistää kerroksissa 41 ja 42 oleva silta. Turisteille silta ja näköalatasanne kerroksessa 86 on avoinna joka päivä, liput kannattaa ostaa etukäteen netistä, jos halua lähteä ylös ihailemaan maisemia. Me jätettiin kyseinen turistikierros väliin ja ihailtiin torneja alhaalta.

Päivällä tornit näyttävät hienoilta ja niiden vieressä tuntee itsensä aika pieneksi. Kuitenkin iltavalaistuksessa tornit ovat vielä näyttävämmän näköisiä. Torneja kannattaa siis käydä katsomassa päivällä ja illalla.

DSCN1124
DSCN1136
DSCN1138
DSCN1333
DSCN1326

Tornien alapuolella KLCC puiston alkupäässä ovat suihkulähteet. Joka ilta klo 22 siellä on näyttävä valoshow. Suihkulähteet vaihtavat väriä ja tanssivat klassisen musiikin tahdissa. Tämä on todella näyttävä esitys.

DSCN1341
DSCN1338
DSCN1323

Ruokapaikat 

Kuala Lumpurissa on todella helppo löytää hyviä ruokapaikkoja. Jokaisen kauppakeskuksen yhteydessä on food court, jossa on erinomaista aasilaista ruokaa. Kauppakeskuksissa on myös länsimäistä ruokaa ja hampurilaisravintoloita, mutta näihin emme edes harkinneet lähtevänsä syömään. Me tykätään sushista eli käytännössä syötiin sitä kaksi kertaa päivässä lounaaksi ja illalliseksi. Lempparipaikoiksi muodostuivat Sakea Sushi ja Sushi Tei.

DSCN1321
DSCN1143

Molemmat sushiravintolat ovat samantyyppiset, jossa sushit ja muut herkut kulkevat linjastolla asiakkaan istumapaikan lähellä. Eli asiakkaan ei tarvitse nousta kertakaan seisomaan vaan kaikki pöydät on sijoitettu näin, että linjasto kulkee kaikkien pöytien vierestä. Ruokien hinnoittelu tapahtuu eriväristen lautasten mukaan eli yleensä samassa ravintolassa on noin 3-5 kpl erivärisiä lautasia, jossa on hyvin erilaisia susheja tarjolla. Luonnollisesti kalliimmissa on erikoisempia ja isompia susheja. Sakea sushiravintolassa jokaisessa pöydässä on sähköiset taulut, josta saa tilattua vielä erikoisempia susheja suoraan pöytään.  Me käytettiin sitä paljon, koska tilatut sushit olivat vielä herkullisempia ja todella laadukkaita. Pelkkä ajatus näistä erinomaisista susheista saa veden kielelle. Meidän sushit kahdelle henkilöille + alkoholittomat juomat tulivat yleensä maksamaan noin 25 eur ja sillä hinnalla sai todella paljon sushia.

DSCN1245
DSCN1249

Monta kertaa ostettiin myös sushia rasioissa, jotka hinnoiltaan olivat ravintolahintoja huomattavasti edullisempia, alla oleva sushit maksoivat yhteensä 30 MYRiä (8 eur).

DSCN1240

Yksi ilta päätettiin lähteä ihailemaan kaupunkia Menara tv-tornista. Torniin on kaksi erilaista sisäänpääsymaksua. Me ostettiin halvempi lippu 49 MYR, jolla pääsi tornin sisäpuolella olevalle näköalapaikalle. Jos haluaa ulkona olevalle näköalatasanteelle, silloin hinta on tuplat kalliimpi eli 99 MYRiä. Kuvien ottaminen lasin läpi oli hieman haasteellista, koska sisällä olevat valot heijastivat lasiin ja kuviin jäi varjoja. Mutta näkymät olivat tornista mahtavat, käytännössä siitä näkee koko Kuala Lumpurin keskustan ja hieman pidemmällekin. Suosittelen ehdottomasti käymään tv-tornissa. Sisäänpääsylippu on myös huomattavasti halvempi kuin Petronas kaksoistorneihin.

DSCN1167
DSCN1164
DSCN1161
DSCN1155

Kuala Lumpurin matkakertomukset jatkuvat seuraavassa postauksessa.

2 Replies to “Kuala Lumpur – nähtävyyksiä ja erinomaisia sushiravintoloita”

  1. Läbi loetud, ootan huviga järgmist. Olen haiguslehel, siis jöuan kohe lugema. Suur töö , mida teed , aitäh Krissu.Tervitades Leida

  2. Tore 🙂 järgmine jutt tulekul varsti. Üritan ikka iga nädal yhe jutu kirjutada. Nyyd kui mitu päeva vaba, ehk jõuab rohkem. Veel pooled jutut meie reisist tulekul 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *