Chicken island, snorklaajan paratiisi

Aiemmin kerroin päiväretkestämme Koh Podalle. Pari päivä tämän jälkeen ajateltiin vierailla myös toisella Ao nangin edustalla olevalla saarella – Chicken Islandilla. Pitkähäntäveneen matkan hinta oli sama kuin Koh Podalle, 400 THB/ hlö (12 eur) meno-paluu ja myös siihen sisältyi luonnonsuojelumaksu 100 THB.

Chicken island on saanut nimensä kanapäätä muistuttavasta kalliosta.

DSCN1494

Pitkähäntäveneet vievät turistit joko Chicken islandille tai Koh tub saarelle.

DSCN1517

Laskuveden aikana pääsee helposti kävelemään matalassa merivedessä saarelta toiselle. Aamulla erityisesti Koh tub saari ja sieltä Chicken islandille vievä meritie on aivan tukossa aasialaisista turisteista. He tulevat yleensä moottoriveneillä ja viipyvät saarella korkeintaan puoli tuntia. Kaikilla on tietysti selfiekepit ja kuvia otetaan joka kulmasta.

DSCN1481

Siirtyminen saarelta toiselle – Chicken island Koh Tubilta kuvattuna.

DSCN1484

Ajateltiin kuitenkin turistimassoista huolimatta käydä heti katsomassa Koh tubin saari. Saari on todella pieni, mutta todella viehättävä. Saaren toisessa päässä on myös pieni kukkula, jonka päälle pääsee kiipeämään. Me ei lähdetty kiipeämään vaan otettiin muutama kuva ja lähdettiin kävelemään takaisin Chicken Islandille. Onneksi silloin oli laskuvesi, näin kävely matalassa merivedessä oli helppoa.

DSCN1511

Koh Tub Chicken Islandilta kuvattuna

DSCN1509

DSCN1493

DSCN1507

Saavuttuamme Chicken islandille, lähdettiin kävelemään saaren toiseen päähän. Saari ei ole kovin pitkä ja aivan toisella puolella saarta hiekkaranta muuttuu kivikkoiseksi. Ja sen päädyssä on saaren tunnusmerkki, kananpäätä muistuttava kallio. Jäätiin hiekkarantaosuudelle ja saatiin siellä olla melkein kahdestaan. Meillä lähdettiin heti snorklaamaan, vesi oli todella kirkasta ja jo rannalta oli nähtävissä merellä olevia tummempia kohtia, jossa on koralleja.

DSCN1490

Tästä lähdettiin snorklaamaan.

Kun päästiin snorkkelin kanssa veden alle, mikä vedenalainen maailma aukeni edessämme. En ole ikinä nähnyt näin upeita koralleja ja näin runsaasti erilaisia värikkäitä kalaparvia. Jotkut kalat olivat todella uteliaita ja tulivat aivan lähelle tekemään tuttavuutta. Fiilis oli aivan mahtava. Korallien välissä oli todella paljon merisiilejä, joilla olivat pitkät piikit. Jalkoja ei siis saanut laittaa siellä meren pohjaan ollenkaan. Oheisesta videosta näkee, miltäs näyttää vedenalainen maailma Krabin kirkkaissa vesissä.

DSCN1503

Välillä loikoiltiin hiekkarannalla ja tehtiin kivistä ja koralleista rantataidetta.

DSCN1508

Suosittelen Chicken islandia snorklauksesta kiinnostuneille. Parhaat snorklauspaikat ovat saaren toisessa päässä hiukan ennen hiekkarannan päättymistä.

Tässä muutama kuva Ao nangin auringonlaskusta, jotka olivat todella upeita.  Alla myös kuva ystävänpäivän illallispöydästä rannalla. Ystävänpäivänillallinen rannalla oli todella tyyris 10.000 THB/2 hlö (300 eur), emme siis edes harkinneet syövämme tässä ravintolassa rannalla.

DSCN1460

DSCN1464

DSCN1468

DSCN1472

Tämä oli viimeinen postaus Thaimaan Krabilta. Vietettiin siellä todella rennosti 6 päivää – syötiin erinomaista ruokaa, ihailtiin mahtavaa luontoa, päästiin uimaan ja snorklaamaan todella kirkkaaseen meriveteen. Thaimaassa vietetystä ajasta jäivät mahtavat muistot. Seuraavaksi siirryttiin Singaporeen.

 

4 Replies to “Chicken island, snorklaajan paratiisi”

  1. Hei! Kiva kun löysin juttusi.. kuulostaa hyvälle.. 🙂 Moni puhuu matkasta jonnekin saarelle ja takaisin mutta anteeksi tyjmä kysymykseni mutta jääkö se kuski odottamaan siihen vai miten varmistan että saan kyydin saarelta pois ja mihinkä aikaan? Olen ymmärtänyt että paikalliset ei välttämättä puhu englantia? 🙂

  2. Pitkähäntäveneen kuskin kanssa sovitaan, että mihin aikaan hän tulee hakemaan. Kyllä he sen verran puhuvat englantia, että tämä asia saatiin sovittua. Tämä aikataulu pitää sopia myö muille, jotka ovat teidän kanssa samassa pitkähäntäveneessä. Me saatiin ainakin hyvin sovittu aikataulut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *