Kesällä Kroatiaan, vinkkejä kaivataan

Ehkä joku blogini vakiolukijoista jo tietääkin, että ollaan kesälomalla suuntaamassa Kroatiaan.

Tässä matkan perustiedot:

Matkan lyhyt selostus: omatoimimatka, 2 viikkoa Kroatiassa.
Matkalaiset: mieheni ja tyttäreni
Lennot: Helsinki-Dubrovnik-Helsinki (Finnair)
Matkan kesto: 2 viikkoa
Autonvuokraus: koko ajalle vuorattu auto (Unirent)
Huoneistot: Trogir – Spitistä 20 km: Apartment Trogir 6 (yhden makuuhuoneen huoneisto, jossa myös terassi ja vähäinen näkymä merelle)
Dubrovnik: Apartmens Muller (yhden makuuhuoneen huoneisto, jossa myös terassi ja merinäkymä)

Olen jo hieman perehtynyt Kroatian nähtävyyksiin, mutta kovin perinpohjaisesti en ole siihen ehtinyt tutustua. Ollaan siis viikko Splitin lähellä Trogirissa ja toinen viikkoa Dubrovnikin lähellä. Suunnitelmissa olisi poiketa myös Kroatin naapurimaissa Bosnia-Hertsegovinassa, tarkemmin Mostarissa ja Montenegron puolella Kotorinlahdella. Meillä on 2 viikkoa autoa käytössä eli voidaan vapaasti ajaa mihin haluamme 🙂

Onko muilla hyviä vinkkejä näihin paikkoihin? Missä kannattaisi ehdottomasti käydä ja mitä nähtävyyksiä voi jättää väliin?

Kroatia-Shutter
Kuva lainattu lomataivas.fi

Croatia

19 Replies to “Kesällä Kroatiaan, vinkkejä kaivataan”

 1. Hei! Olet valinnut mahtavan kohteen. Me olimme muutama vuosi sitten alueella 2 viikkoa. Ensimmäinen viikko oli Splitin edessä olevalla Bracin saarella. Meillä oli vuokrattuna villa altaalla sieltä. Saari on todella kaunis ja löytyy myös kivoja rantoja. Mircan kaupunki oli tosi kaunis pikku satamakaupunki. Bracille menee n. tunnin välein lautta. Matka kestää n. 45 minuuttia. Suosittelen autoa mukaan. Jos kiinnostaa kosken laskeminen kumiveneellä eli drafting kiva paikka oli Splitistä muutama kymmenen kilometriä etelään sijaitsevassa Omisin kaupungissa. Sieltä järjestäjät ottavat kyytiin ja todella luonnonkauniin jokimatkan aikana saa myös raikkaan viilennyksen helteessä. Tässä siis muutamia vinkkejä. Hyvää matkaa Kroatiaan!

 2. Kiitos vinkeistä 🙂 Bracin saari kuulostaa todella mielenkiintoiselta. Splitin edustalla on monta saarta, täytyy sitten valita, mihin tekee päiväretken. Nämä Omisin lähellä olevat jokimaisemat näyttävät myös todella upealta, sinne pääsee varmaan myös patikoimaan.

 3. Trieste on Italiassa 🙂 tämä kartta ei ole niin tarkka eli sen takia ihan Italian rajalla oleva kaupunki näyttää hieman silta, että se olisi sijoitettu Slovenian puolelle. Siellä Triesten kohdalla pitäisi kuitenkin olla kapea kaistalee Italiaa. Hyvä huomio 🙂

 4. Plivitcen kansallispuistossa olenkin aiemmin käynyt ja tämä on todellakin yksi kauneimmista. Sain myös vinkin, että Splitin lähellä on toinen vastaava puisto Kraka, sinne pitää lähteä käymään 🙂

 5. Kroatiaa pidetään muka jonain uutena kohteena vaikka siellä turistit ramppasivat jo 80-luvulla. Mutta silloin se olikin tylsästi se Jugoslavia jossa matkalla käytiin.

 6. Kroatia ei ole uusi kohde, mutta tietysti sodan johdosta siellä ei käynyt monta vuotta kovin paljon turisteja eli kohde on tavallaan uudelleen löydetty. Kroatia on myös paljon kehittynyt viime aikoina eli turisteilla on mukavammat oltavat 🙂

 7. Laitetaan nyt tännekin sama kuin Facebookin reissupostauksiin.

  Dubrovnikistä etelään Montenegron puolelle saa kivan päiväretken Kotoriin ja Budvaan. Sveti Stafan kannattaa katsastaa myös. Kotorinlahti on erittäin kaunis! Siellä voi ajaa auton lauttaan esim. paluumatkalla (Lepetane-Kamenari) ja ylittää sillä tavalla Kotorinlahden saaden vähän erilaisen reitin paluumatkalle.

  Dubrovnikistä vanhasta kaupungista suosittelen muutamia kapeilla rappuskujilla olevia baareja, missä istutaan rappusilla tyynyjen päällä. Samaten muurin ulkopuolella on pienissä aukoissa pari baaria, mistä voi ihailla auringonlaskua kivassa ympäristössä.

 8. Hei Kristine, en tarkoita tuota. Siellä pari sellaista pikkubaaria, jotka on aivan muurissa kiinni kalliokivillä. Itsellä ei ole niitä baarien nimiä missään ylhäällä, mutta etsin ne netistä. Laitan viestiä kun löydän, samalla voisi sitten vääntää vaikka lyhyen blogipostauksen niistä. Rappusravintolan löytäminen voi olla haasteellisempaa, mutta yritän 🙂

  Katseltiin kyllä tuota Nautikaa. Siellä on muutenkin tosi mukavia ravintoloita hyvillä maisemapaikoilla ja ennen kaikkea hyvää ruokaa. Dalmatian kinkku – nam 😉

 9. No niin. Siellä muurien reunoilla on kaksi Buza-baaria, Cafe Buza ja Mala Buza. Kannattaa tsekata molemmat, ja kumpi on miellyttävämpi itselle, niin ihailla auringonlasku siellä. Mala Buza on pienempi, tykättiin siitä enemmän.

  Cafe Buza (Buza 1)(http://www.tripadvisor.fi/Attraction_Review-g295371-d552668-Reviews-Cafe_Buza-Dubrovnik_Dubrovnik_Neretva_County_Dalmatia.html) Oma haasteensa ja viehätyksensä on sen löytämisessä (https://www.youtube.com/watch?v=Rw80uoy3qjI)

  Mala Buza (Buza 2) (http://www.tripadvisor.fi/Restaurant_Review-g295371-d4604141-Reviews-Mala_Buza_Bar-Dubrovnik_Dubrovnik_Neretva_County_Dalmatia.html)

  Toisessa tarjoillaan muovimukeista ja toisessa lasista.

  Rappusbaari on muuten Antuninska -kadulla siinä rappusissa, tykättiin käydä siinä rappusilla istuskelemassa melkein joka päivä yhdellä 😀 Nykyään toimii nimellä Cafe bar Vine Tinel, oli viime syksyyn saakka paikallisten suosikki nimeltään Cafe Bar Talir (http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g295371-d1891620-Reviews-Cafe_Wine_Bar_TINEL-Dubrovnik_Dubrovnik_Neretva_County_Dalmatia.html)

  Ja tietysti must-juttu Dubrobnikissä on muurien ympäri kävely. Mielettömän upeat maisemat siellä punakattoiseen kaupungiin!

  Toivottavasti näistä on iloa!
  Voi vitsi, tulipas Dubrovnikia ikävä kun katseli valokuvat ja etsi niistä baarien nimet.

 10. Rami, kiitos todella paljon näistä vinkeistä 🙂 nämä baarit näyttävät todella upeilta. Varmasti mennään näissä käymään. Ja muurien ympärikävelystä olinkin aiemmin lukenut eli upea kokemus ja mahtavat maisemat.

 11. Dubrovnikin edustalla Lokrumin saari käymisen arvoinen! Aivan ihana paikka.
  Edulliset venematkat lähtevät vanhan kaupungin edustalla olevalta satamalta monta kertaa päivässä.

  t. Jenny

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *