Bremen – monipuolinen ja viehättävä historiallinen hansakaupunki

Saavuttiin Bremeniin myöhään illalla Amsterdamista. Hotellimme sijaitsi moottoritien varrella, siitä oli kuitenkin autolla lyhyt matka Bremenin keskustaan. Hotellissa Montana Hotel Bremen vietimme 2 yötä, huone ja kylppäri olivat perussiistejä ja hinta todella edullinen, 128 €/2 hlö. Myös aamupala oli monipuolinen. Ainut miinus oli, että osassa huoneissa sai polttaa ja käytäville kantautui tupakan haju.

DSCN1869

DSCN1870

Seuraavana aamuna ajateltiin käydä ensiksi shoppailemassa ja iltapäivällä oli tarkoitus mennä ihailemaan Bremenin historiallista kaupunkia.

Shoppailu

Shoppailumahdollisuudet ovat Bremenissä todella erinomaiset ja hintataso yleisesti ottaen Suomea edullisempi. Me suunnattiin ensimmäiseksi Ochtum Parkiin, jossa on merkkiliikkeiden outlet-keskittymä. Vaikka valikoima oli valtava, emme löytäneet oikein mieleistä ostettavaa. Näin ollen suunnattiin isoon kauppakeskukseen Waterfrontiin. Siellä käytiin Primarkissa, C&Assa ja kenkäkaupassa Deichmannissa. Kaikista tehtiin erinomaisia ja edullisia löytöjä. Shoppailun jälkeen käytiin kauppakeskuksessa syömässä aasialaisessa ravintolassa wokkia ja siirryttiin tämän jälkeen Bremenin keskustaan.

Laitettiin auto parkkitaloon, josta oli lyhyt matka Bremenin vanhaan kaupunkiin.

Yleistä

Bremen on historiallinen hansakaupunki, jossa asuu reilu puoli miljoonaa asukasta. Kaupungin läpi virtaa Weser joki ja myös Bremenissä pääsee jokilaivan kyytiin. Bremen on täynnä vanhoja historiallisia rakennuksia, isoja puistoja ja sieltä löytyy myös muutama hyvä museo.

Me suunnattiin Bremenin vanhaan kaupunkiin, jossa sijaitsevat kuuluisimmat nähtävyydet.

Ensimmäiseksi nähtiin aivan kaupungin vanhan keskustan laidalla sijaitseva ravintola Mühle am Wall. Ravintola on rakennettu vanhaan tuulimyllyyn ja se sijaitsee hienossa puistossa joen äärellä. Myllyn viereen oli istutettu kevätkukkia, jotka lisäsivät paikan kuvauksellisuutta. Emme käyty myllyssä syömässä, mutta paikka on hyvin suosittu ja Tripadvisorin arvostelujen mukaan siellä saa erinomaista ruokaa.

DSCN1871

Nähtävyydet

Raatihuone ja Roland-patsas

Bremenin Raatihuone on yksi tunnetuimmista historiallisista rakennuksista kaupungissa. Se on rakennettu 1400-luvun alussa. Alun perin se rakennettiin goottilaiseen tyyliin, mutta nyt kunnostusten jälkeen sen arkkitehtuuri edustaa renessanssityyliä. Raatihuoneen edessä seisoo Roland-patsas. Roland pitelee kädessä miekkaa ja toisella puolella kotkakuvalla varustettu kilpi. Roland ei ole oikea historiallinen henkilö, vaan kuvitteellinen sotasankari. Raatihuone ja Roland-patsas kuuluvat molemmat UNESCO:n maailmanperintöjen joukkoon. Käytiin myös Raatihuoneen alakerrassa, jossa oli taidenäyttely.
DSCN1880

DSCN1877

Raatihuoneen ulkofasadi on todella koristeellinen  

DSCN1906

DSCN1876

Raatihuoneen sisätilat (1.kerros)

DSCN1907

Roland-patsas

DSCN1908

Tuomiokirkko

Pyhän Pietarin tuomiokirkko sijaitsee aivan raatihuoneen lähellä. Kirkko valmistui ennen 1200-lukua. Kirkossa on 2 tornia, jotka ovat melkein 100 m korkeita. Nykyään kirkossa on myös museo, jossa ikivanhoja esineitä ja muumioita. Me ei käyty kirkossa sisällä, mutta ulkopuolelta kirkko on vaikuttavan näköinen.

DSCN1902

DSCN1879

Böttcherstrasse

Historiallisen keskustan kuuluisin ja viehättävin katu on nimeltään Böttcherstrasse. Linkin takaa löytyy tietoa kadun historiasta sekä tarkempaa tietoa koko kadun taloista ja toiminnasta. Kadulla on pituutta ainoastaan reilu 100 metriä, mutta siihen mahtuu ihania pikkukauppoja, kahviloita ja muutama museo. Katua hallitsevat punaisesta tiiliskivistä valmistetut talot ja tunnelma on todella kotoisa.

DSCN1884

DSCN1896

DSCN1894

DSCN1886

DSCN1888

DSCN1892


Seuraavassa postauksessa kerron Schnoor alueesta ja yhdestä museosta, jossa ehdittiin Bremenin vierailun aikana käymään.

Muut matkakertomukset löydät tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *