Lontoon matkavinkit: liikkuminen, nähtävyydet ja paljon muuta hyödyllistä

Olen ollut Lontoossa kolme kertaa. Lontoo on kaupunki, jolla on aina tarjota jotain uutta. Tekemistä ja nähtävää on niin valtavasti, että ensimmäisellä kerralla ei edes kannata yrittää nähdä kaikkea. Kannattaa kuitenkin perehtyä nähtävyyksiin etukäteen, silloin voi niistä valita itselleen tärkeät kohteet.

Tällä kertaa oltiin Lontoossa marraskuun loppupuolella, jolloin kaikki kaudut olivat koristeltu jouluvaloin ja Hyde Parkkiin oli avattu Winter Wonderland. Pettymyksekseni Winter Wonderland ei ollut mikään tunnelmallinen joulutori vaan lähinnä valtava tivoli, jossa on lukuisia pelottavia laitteita miljoonien neonvalojen peittämänä.

469

Piccadilly Circus

462
Big Pen iltavalaistuksessa

Matkustaminen Lontooseen ja kentältä keskustaan

Tällä matkalla lennettiin Lontooseen Norwegianilla, joka saapuu Gatwickin kentälle. Aiemmilla matkoilla olen lentänyt Ryanairilla Tampereelta ja Turusta, jonka lennot saapuvat taas Standstedin kentälle.  Ryanairilla on joskus erittäin edullisia lähtöjä ja mä olen ostanut meno-paluun alle 50 €.

Gatwickin kenttä sijaitsee noin 45 km Lontoon keskustasta ja edullisin tapa matkustaa keskustaan on bussi, esim EasyBus tai National Express. Me valittiin kuitenkin juna, koska bussimatka kestää noin 1,5 h. Edullisemmin junamatkan taittaa Southern Railwayn junilla, joka kulkee reilussa puolessa tunnissa Lontoon Victorian asemalle. Ostin junaliput etukäteen (meno-paluu) netistä 20 £/hlö. Gatwickin kentältä kulkee myös Gatwick Express, jonka liput ovat taas kalliimmat.

Victoria asemalta kannattaa ostaa Oyster-kortti, joka käy kaikissa Lontoon joukkoliikennevälineissä. Oyster-kortti maksaa 5 £ ja sen rahan saa takaisin kun palauttaa kortin lähtiessään. Oyster-kortilla matkustaessa päivän lipun hinta oli maksimissaan 7 £. Me palautettiin Oyster-kortti takaisin, mutta jos matkustat Lontooseen useasti, sen voi säilyttää seuraavaa matkaa varten. Kortilla olevat rahat eivät ikinä vanhene eikä poistu.

Hotellin valinta

Lontoo on tunnettu kalleista hotelleista. Jos tinkii hotellin sijainnista, silloin voi löytää onneksi suhteellisen edullisen ja siistin hotellin hyvien liikenneyhteyksien varrelta. Me yövyttiin Holiday Inn Express – Limehouse hotellissa. Hinta oli kahdelta yöltä 230 €/3 hlö. Hintaan kuului myös aamiainen. Yhteydet Lontoon keskustaan olivat todella hyvät, esim Oxford Streedille pääsi yhdellä vaihdolla ja matka kesti vaihtoineen noin 15 min. Kävelymatka metroasemalta hotellille on noin 5 min.

16021925

Holiday Express Limehouse – Kuva lainattu Booking.com 

Bayswater on todella sympaattinen alue ja siellä on paljon hotelleja todella hienoissa rakennuksissa. Olen yöpynyt siellä ensimmäisellä Lontoon matkallani kun matkustettiin Lontooseen mieheni kanssa kahdestaan. Perhehuoneet ovat siellä taas todella kalliit, sen takia lasten kanssa reissatessa ollaan päädytty Holiday Inn hotelleihin.

Museot

Lontoossa on todella paljon mielenkiintoisia museoita, johon suurimmaksi osaksi pääsee ilmaiseksi. Tällä matkalla käytiin vain yhdessä museossa – Natural History Museum. Museorakennus on todella upea ulkoa ja sisältä. Me vierailtiin museossa lauantaina ja ihmisiä oli todella paljon. Ensiksi jonotettiin ulkona ja sitten sisällä suosittuun dinosaurus-osastolle. Onneksi jonot etenivät suhteellisen  nopeasti.

DSCN2917

DSCN2929

DSCN2931

DSCN2947

Aiemmilla matkoilla olen käynyt British Museumissa ja Madame Tussaud’s vahakabinetissa.

British Museum on Lontoon isoin museo. Esillä on aivan valtavasti eri kokoelmia ja ihmeteltävää riittää yllin kyllin. Näin ollen yhdellä kerralla kaikkia osastoja ei yksinkertaisesti pysty käymään läpi. Kuuluisimmat ovat muumiot ja Rosettan kivi, jonka avulla opittiin tulkitsemaan egyptilaisia hieroglyfejä.

Madame Tussaudin vahakabinettiin on sisäänpääsy ja liput kannattaa ostaa etukäteen nettisivuilta. Vahakabinetissä on myös kauhuosasto, joka on muistaakseni K16. Me mentiin vielä kauhuosaston erikoiskammariin, jossa piti kävellä pimeässä kauhuluolassa. Siellä oli karmivaa musiikkia ja ihan oikeat ihmiset pelottelivat asiakkaita. Koko näytelmä oli kuin kauhuleffasta ja huusin siellä kauhusta niin, että ääni lähti. Todella pelottava paikka ja kaikki tuntui niin aidolta. Monelle se on varmaan elämys.

Näiden museoiden lisäksi Lontoosta löytyy vielä runsaasti museoita. Tripadvisorissa löytyvät kaikki museot arvosteluineen.


Shoppailu

Lontoo tarjoaa shoppailuun todella hyvät puitteet. Ostoskatuja ja kauppakeskuksia on todella paljon ja valikoima on aivan mieletön.

Oxford Street on kuuluisin ja tietysti myös ruuhkaisin. Sieltä löytyvät kaikki mahdolliset ketjuliikkeet ja isommat tavaratalot. Mun suosikki on ehdottomasti Primark, josta saa vaatteita ja kaikkea muuta todella edullisesti. Vietettiin tyttäreni kanssa siellä monta tuntia.

431

Selfridges – Oxford Street

422

Bond Street

Oxford Streetiltä risteää myös muutama muu ostoskatu, kuten Regent Street ja Bond Street. Regent Streetillä on merkkivaatteiden liikkeitä ja Bond Streetillä luksusmerkkejä. Joulun alla kaduilla oli jouluvalot ja kaikki talot olivat koristeltu todella prameasti.

419

Bond Streedillä sijaitsee myös Euroopan suurin nelikerroksinen Victoria Secreti’n myymälä.

429 

Liike on todella upea niin ulkoa kuin sisältä. Voisi sanoa, että tämä on jokaisen naisen unelma shoppailupaikka. Kaikki vaatteet ja muut tavarat on todella upeasti laitettu esille. Alimmassa kerroksessa on Pinkin vaatteet ja seuraavissa kahdessa kerroksessa Victoria Secreti’n vaatteet. Ylimmässä kerroksessa on lepotilat, wc:t ja sovituskopit.

426

425

427

Camden Town on todella värikäs kaupunginosa ja se on nuorten suosiossa. Alueella on paljon nuorille suunnattuja kauppoja, second hand -liikkeitä ja markkinat joka päivä. Alueella on myös paljon turistikauppoja, jossa myydään Lontoon krääsää.

331

330

Tämän matkan päätarkoitus oli käydä Harry Potter Studioilla. Siitä seuraavassa postauksessa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *