Lontoon Harry Potter Studio Tour

Lontoon matkan päätarkoitus oli käydä Warner Brosin Studioilla, jossa on kuvattu kaikki Harry Potter elokuvat.

Ollaan koko perhe todella isoja Harry Potter faneja ja kuvauspaikalla käynti on ollut pitkäaikainen haave, joka vihdoin toteutui.

DSCN2961

Liput Studioille pitää ostaa etukäteen. Varausta tehdessään on tiedettävä päivä ja kellonaika, jolloin haluaa Studioilla vierailla. Studiot on auki joka päivä. Liput maksoivat aikuisilta 33 £ (n 49 €) ja lasten lippu 25,50 £ (n. 38 €). Liput maksetaan luottokortilla ja varausvahvistus tulee sähköpostiin. Varausvahvistusta näyttämällä saa sitten paikan päältä varsinaiset liput. Meidän kierros alkoi klo 13. Käytännössä kannattaa olla noin tunti ennen kierroksen alkua paikalla. Siinä ehtii hyvin juoda vaikka kahvit ja käydä kaupassa ihmettelemässä kaikkea mahdollista Harry Potteriin liittyvää tavaraa.

DSCN2973

Studion nettisivulta löytyy hyvät ohjeet, joiden avulla pääsee helposti paikan päälle. Mielestäni helpoin tapa on tulla junalla Eustonin asemalta Watford Junctionin asemalle. Junia on niin nopeita kuin hitaita. Kannattaa ehdottomasti ottaa nopeampi juna, koska niillä pääsee noin 20 min perille, hitailla saattaa mennä jopa tunti.

Jos olet ostanut aikaisemmin Oyster kortin, sillä voi maksaa myös tämän matkan. Se on huomattavasti halvempaa kuin ostaa lipun vain tätä matkaa varten. Jos kuitenkin ostat vain tämän matkan lipun, muista ostaa meno-paluu, koska se on huomattavasti halvempaa kuin yksittäisen lipun ostaminen.

Watford Junctioin juna-aseman vieressä on bussiasema, josta menee busseja studioille. Meno-paluu maksaa 2 £ ja matka kestää noin 15 min. Meillä kävi hyvä tuuri, että bussi oli edessä ja ei tarvinnut yhtään odottaa. Bussit kulkevat arkisin noin 15 min välein ja viikonloppuisin hiukan harvemmin.

DSCN2959

Oltiin Studioilla noin klo 12, kierroksen alkuun oli vielä aikaa noin tunti. Puoli tuntia kului lipunvaihtoon, matkamuistomyymälässä, kahvilassa ja kuvien räpsimiseen. Jono kierrokselle oli aika pitkä ja lähdettiinkin klo 12.30 jonottamaan sisäänpääsyä. Melkein puoli tuntia siinä vierähtikin.

DSCN2975

DSCN2964

Ennen varsinaisen studiokierroksen alkua katsotaan kahdessa eri tilassa esittelyvideot. Ensimmäisessä tilassa seisotaan ja jälkimmäisessä istutaan. Kun viimeisessä tilassa esittelyvideo päättyy, sen jälkeen kuvascreeni nostetaan ylös ja sen takana on ovi Tylypahkaan. Todella jännittävällä tavalla on toteutettu kierroksen alku. Jos jollakin on sinä päivänä synttärit, synttärisankari pääsee avaamaan oven Tylypahkaan.

DSCN2983

Sisäänkäynti Suureen Saliin

DSCN2990

Kierros alkaa siis Suuresta Salista, joka oli todella hieno. Kovin kauan siinä ei voi kuvata ja ihmetellä, koska seuraava ryhmä saapuu aika nopeasti. Kun ovet avataan ryhmälle, silloin edellisen ryhmän on pitänyt poistua seuraavaan tilaan. Asiakkaille halutaan tuottaa samanlainen fiilis kuin Harry Potter asteli ensimmäisen kerran Suuren Saliin massiivisten ovien kautta.

DSCN2999

DSCN2989

DSCN3000

DSCN2997

DSCN3030

Kuvaaminen on sallittu koko kierroksen aikana, pari poikkeusta lukuun ottamatta. Luudanlentoa eikä Ford Anglian autolla-ajoa ei voi kuvata.

Esillä on siis todella iso määrä elokuvassa käytettyjä asuja, lavasteita ja esineitä.

DSCN3012

Rohkelikkojen tupa

DSCN3017

Dumbledoren huone

DSCN3016

Esillä on myös tekniikka, millä on saatu leffat taianomaiseksi, esim. millä lumottiin Suuren Salin katto, miten kaappien ovet liikkuvat itsestään sekä muut eri tekniikalla toteutetut välineet, esim. itseleikkaavat veitset ja muut leffassa nähdyt kohtauksen loitsujen jälkeen. Yksityiskohtien määrä on todella häikäisevä.

DSCN3035

DSCN3037

DSCN3033

DSCN3029

Luudanlento oli todella suosittu ja jono oli aika pitkä. Me ei jääty jonottamaan luudalla lentoa, mutta katsottiin, miten se käytännössä leffaan toteutettiin. Siitä saa muistoksi myös kuvan tai videon.

Studiolla on myös asemalaituri, josta Tylypahkan juna lähtee. Tietysti siinä on myös seinä, johon kärry on upotettu. Junaan pääsi sisälle ja kärryn vieressä oli suosittu ottaa kuvia. Ilman muuta minunkin piti siinä poseerata kun tyttäreni otti kuvan.

DSCN3050

465

Kierroksen puolessavälissä on ravintola, josta saa ns. pikaruokaa. Samalla voi ostaa kermakaljaa. Me ostettiin ruoka-annokset ja sen lisäksi kaikille kermakaljaa kun sitä oli aika moni kehunut. Emme tykätty kermakaljasta ollenkaan ja kaikilta jäi se juomatta.

Ravintolan jälkeen pääsi ulos ja siellä sijaitsee myös Harry Potterin talo. Myös muita mielenkiintoisia lavasteita oli ulkona nähtävillä.

DSCN3060

DSCN3054

DSCN3062

Kierros huipentui Viistokujaan ja Tylypahkan ”pienoismalliin”.

DSCN3076

Viistokuja

DSCN3077

DSCN3079

Koko kierros on siis aivan mieletön. Kierroksen kohokohtia ovat Tylypahkan Juhlasali, Viistokuja ja Tylypahkan ”pienoismalli”. Tämä pienoismalli on itse asiassa aika valtava, veikkaisin, että se on rakennettu noin 100 m2 alueella.

DSCN3082

DSCN3081

Harry Potterin Studiokierroksella vierähti 4 h. Yksi tunti kulutettiin ennen kierroksen alkua, näin ollen yhteensä 5 h. Kierroksen jälkeen olo oli jotenkin epätodellinen, mutta todella onnellinen. En meinannut uskoa, että mun suuri unelmani oli täyttynyt.

Harry Potter Studiokierros oli todella vaikuttava ja olin erittäin tyytyväinen, että pääsin tämän kokemaan.

51 Replies to “Lontoon Harry Potter Studio Tour”

 1. Tuo on aivan mahtava paikka! Olen käynyt tuolla joskus pari-kolme vuotta sitten, ja vieläkin sen muistelu saa hymyn huulille. Olen suuri Potter-fani, vaikka ikää on se kolme vuosikymmentä. Eikä ole edes lapsia tekosyynä fanitukselle 😉 Mulla on kova hinku päästä tuonne uudelleen. Olen keväällä lähdössä Orlandon Universal Studioille Harry Potter Wizarding Worldiin, joten muistojen verestäminen sitä ennen olisi mukava juttu!

 2. Ilman muuta kannattaa mennä käymään, aivan mahtava paikka 🙂 Ja kannattaa muistaa, että liput pitää varata netistä reilusti etukäteen ennen vierailua.

 3. Tuonne pääsy on myös mun haaveissa, näyttää ja kuulostaa kyllä hyvältä kierrokselta. Pääsikö luutalentoa siis itse testaamaan? King's Cross asemalta löytyy myös tuo kärry seinässä lavaste. Mulla on toki siitä kuva. 😀

 4. Kiitos, tästä oli paljon hyötyä kun nyt suunnittelee omaa reissua. Lippujen hinnat on vähän nousseet ja menee hetki, ennen kuin ymmärrän, millä ja monelta lähden matkaamaan kohti studiota. (Helpoin olisi se bussi, joka vie suoraan studiolle, mutte 31puntaa on aika kova hinta.) Euston-vinkistä on paljon apua.

 5. Lisättäköön nyt: käytiin eilen ko. kierroksella, enemmän kuin osasin odottaa. Suosittelen muillekin! Ja koska ei ollut kenenkään synttärit, tästä saadun vinkin kautta ponkasin käteni pystyyn kysyttäessä ja PÄÄSIN AVAAMAAN NE OVET! Kiitos!

 6. Onko universal studiolla yhtä hienoa? Kun kesällä sinne ollaan menossa. Ja onko Universal studiolla luutalentoa tai minkään näköistä kauppa aluetta.

 7. Tarkoitat varmaan Orlandon Univesal Studiota Floridassa, jossa on Harry Potter Wizarding World? Onhan sielläkin upea, erityisesti Tylypahkan linna. Varsinaista luudanlentoa siellä ei ole, mutta onhan siellä monta Harry Potter aiheista huvipuistolaitetta. Itse asiassa Orlandossa on enemmän kauppoja kuin Englannin Harry Potter Studioilla.

 8. Ollaan tonne menossa ens viikolla ja viimeisiä lippuja ostettiin kiireessä. Kierros alkaa 18.00 eli aika myöhään. Ehtiikö siellä rauhassa kierrellä vai tuleeko kiire nähdä kaikki.

 9. Kannattaa olla noin klo 17 siellä ja jonoon noin klo 17.30. Meillä vierähti kierroksella 4 h, koska haluttiin hyvin rauhassa katsoa kaikkia yksityiskohtia ja tietysti myös syötiin siellä ravintolassa kierroksen puolessavälissä.

 10. Me olemme suunnittelemassa reissua Harry Potter studiolle. Kiitos hyvistä vinkeistä ja erinomaisesta matkakertomuksesta.

 11. Mielestäni vähintään kuukausi ennen vierailua kannattaa varata. Jos haluaa vielä tiettyä kellonaikaa ja kysymyksessä on viikonloppuaika, olisin vielä aikaisemmin liikkeellä.

 12. Kaikkiin erilaisiin lippupaketteihin sisältyy tämä studiokierros. Joihinkin paketteihin kuuluu esim. kermakalja, Harry Potteriin liittyvää kirjallisuutta yms. matkamuistoja. Me ostettiin ainoastaan studiokierroksen lippu eli en osaa sanoa näistä muista vaihtoehdoista.

 13. Ollaan myös menossa tuonne maaliskuussa ja varmaankin mennään junalla tuolta Eustonin asemalta. Ostitteko te junaliput etukäteen vai onnistuuko ihan niin että menee asemalle ja sieltä Oyster cardia käyttäen? Toimiiko samalla systeemillä siis kuin metrolla kuljettaessa?

 14. Olen miettinyt tonne menoa, mutta en ole varma mistä pitäisi ostaa liput. Ostitteko niiden omilta nettisivuilta vai jostai muualta?

 15. Hei, aivan mahtava esittely! Olemme ensi kesänä menossa HP studiolle ja mietin kaikista vaivattominta tapaa hoitaa järjestelyt. Osaatko sanoa nopeuttaako sisäänpääsyä jos tilaa ihan paperiliput postissa? Tarviiko silloin jonottaa portilla/lipunmyynnissä lainkaan? Vai pitääkö joka tapauksessa käydä siinä samalla tiskillä kuin missä liput lunastetaan varausvahvistusta vastaan?

 16. Mielestäni ei kannata tilata paperilippuja postitse, koska ainakin silloin kun me siellä vierailtiin, ei ollut "lipunvaihtopisteessä" ollenkaan jonoa. Varausvahvistus vaihdetaan siis jo talon ulkopuolella oikeaksi lipuksi. Jono on vasta silloin kun mennään studioon sisälle. Se jono on aina pakko jonottaa, koska mä en ainakaan tiedä, että siihen olisi mitään erikoislippua 🙂

 17. Hei, pitikö teidän varata potter-bussiin ennakkoon liput vai saiko paikanpäältä? Jos piti varata ennakkoon mistä sivulta näitä saisi? Ja mistä bussi tarkalleen lähti?

 18. Potter bussit lähtevät heti juna-aseman vierestä, siinä on varmaan aina bussi odottamassa eli varmasti huomaa heti. Siihen ei tarvitse varata lippuja ennakkoon, vaan ne ostetaan bussista.

 19. Kiitos erinomaisesta matkakertomuksesta. Meitä lähtee ensi kesänä kaksi aikuista ja viisi lasta Potter-studiolle. Liput on ostettu studiolta. Suositteletko oyster-lipun hankkimista etukäteen jokatapauksessa. Olemme perillä neljä päivää?

 20. Kiitos tosi selkeästä matkakertomuksesta, meillä myös varattuna ensi kesänä kaksi aikuista ja kolme lasta studiolle. Ennen kaikkea tuo kulkeminen sinne kerrottuna tässä vahvisti päätöstämme lähteä! Kiitos! Meillä myös kiinnostuneita kaikesta Oyster-tietoudesta… varsinkin lasten kulkemisesta sillä olen pähkäillyt.

 21. Hei ja kiitos Kristine tarkasta kuvauksesta kuvineen!
  Yhtä asiaa kysyisin, osaisitkohan auttaa? Saako siellä liikkua ja kuluttaa aikaa vapaasti vai pitääkö siellä kulkea ryhmän mukana? Koska lippujahan on myynnissä puolen tunnin välein lähteville "kierroksille"? Minulla on liput jo hankittu, mutta ystäväni ei onnistunut saamaan lippuja samalle ajalle, eli voisiko hän esim. ottaa aiemman /myöhemmän ajankohdan ja tapaisimme sitten myöhemmin siellä sisällä?

 22. Hei! Kiitos matkakertomuksesta, tästä sai paljon vinkkejä. Muistatko paljonko junamatka Eustonista Watfordiin maksoi Oyster Cardilla maksettuna? Mietin, että paljonko kannattaa ladata kortille rahaa, että pääsee sinne ja takaisin.. Entä osaatko sanoa pääseekö alle 11-vuotias lapsi ilmaiseksi myös tuohon junaan, kun ymmärtääkseni metroihin, busseihin ym pääsee. Oyster Cardissa taisi olla nuorisokortti 11-15-vuotiaille, jos oikein muistan..?

 23. Nyt täytyy sanoa, että en muista tarkkaan, paljonko juna-matka maksoi. Minulla on kuitenkin sellainen mielikuva, että se meno-paluu oli reilu 10 £. Oyster Cardiin pystyy lataamaan 11-15- vuotiaalle ns. Young Visitor Discount -ominaisuuden, jolloin matkat saa puoleen hintaan. Sitä en osaa sanoa, että pääseekö alle 11-vuotias siihen junaan ilmaiseksi.

 24. Heippa, ja kiitos kattavasta reissukertomuksesta! Tästä paljon apua kun suunnittelee syksyn lontoo reissua! Kysyisin että pääseekö hp kauppaan vielä kierroksen jälkeen ostoksille?

 25. Huomasin, että liput kannattaa ostaa pari kuukautta etukäteen. Kuukautta ennen ei niitä enää saa. Itse löysin henkilöautokuljetuksella vielä liput. Kahdelta hintaa yli 300 euroa sis. pääsyliput ja kuljetus.

 26. Kiitos hienosta matkakertomuksestasti! Mekin olemme menossa perheen kanssa ensi kesänä samaan paikkaan 🙂 ja junalla suunnittelimme myös matkaavamme Studioille. Kirjoitit hitaista ja nopeista junista Eustonin asemalta, onko ne helppo erottaa toisistaan? Nopea juna varmasti tässä reissussa parempi 🙂

 27. Hei,
  juuri sain vinkin, että menee Lontoosta bussilla Oxfordiin, viettää siellä pari tuntia ja siitä bussi studioille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *