Karibian risteily Costa Deliziosalla

Risteilyn ajankohta ja kesto: 16.1. – 26.1.2016 (10 pv)
Matkalaiset: minä ja mieheni
Laiva: Costa Deliziosa
Reitti: Fort Lauderdale, Freeport (Bahama), Amber Cove (Dominikaaninen tasavalta), Ocho Rios (Jamaika), George Town (Caymansaaret), Roatan (Honduras), Cozumel (Meksiko), Fort Lauderdale.


DSCN3317

Costa Deliziosa Caymansaarilla

Kaksi vuotta sitten oltiin ensimmäistä kertaa mieheni kanssa Karibian risteilyllä ja ihastuttiin siihen aivan täysin. Edellisen risteilyn postaus löytyy täältä. Silloin jo puhuttiin, että kun mä täytän 40 vuotta, lähdetään taas Karibian risteilylle.  Näin siinä sitten kävi, että 40-vuotias synttärini vietettiin Karibialla.  


Suurin osa Karibian risteilystä on 7 pv pituisia, mutta tällä kertaa haaveiltiin hieman pidemmästä risteilystä. Risteilyn valikoitui reitin perusteella ja me päästiin risteilyn yhteydessä tutustumaan viiteen uuteen maahan ja yhteen itsehallintoalueeseen. Tämä risteily varattiin Logitravelilta, koska hinta oli muihin risteilyjen varaussivustoihin verrattuna edullisin. Logitravelilta saa myös suomenkielistä palvelua, joka on ehdottomasti plussaa. Palvelu on myös erinomainen kun muutaman kerran olin yhteydessä Logitraveliin, varmasti  käytän jatkossakin kyseisen varaussivuston palveluja.

Mutta mennään nyt itse risteilyyn.
Sisäänkirjautuminen laivaan
 
Laivaan pääsi jo klo 13 alkaen vaikka laiva lähti satamasta vasta klo 23 illalla. Meillä oli vielä vuokra-auto käytössä ja ajateltiin viedä isot matkalaukut heti klo 13 satamaan. Sen jälkeen ajeltiin vielä hiukan Fort Lauderdalen alueella ja sen jälkeen palautettiin vasta vuokra-auto Fort Lauderdalen lentoasemalle. Lentoasemalta otettiin taksi ja tultiin takaisin satamaan. Onneksi lentoasema on hyvin lähellä ja taksimatka kesti noin 10 min ja maksoi 20 $.
 
Kun me päästiin satamaan, ei ollut enää ruuhkaa ollenkaan, koska suurin osa asiakkaista pyrkii tulemaan laivaan heti kun se on mahdollista. Sisäänkirjautuminen meni hyvin nopeasti, koska oltiin etukäteen tehty netissä lähtöselvitys. Costa laivoilla ei myöskään lähtöselvityksen yhteydessä anneta hyttikortteja vaan ne odottavat hytissä. Myös luottokortin tietoja ei tarvitse antaa sisäänkirjautumisen yhteydessä vaan se tehdään laivassa itsepalveluautomaatilla.
 
Hytti

Meillä oli varattu parvekehytti 5. kerroksesta. Hytti oli hyvin tilava – siellä oli pieni oleskelualue, jossa vuodesohva ja parisänky. Hytissä oli myös televisio, jossa on useita kanavia, kohdesatamien säätiedot, tietoa laivasta, retkistä kohdesatamissa ja paljon muuta hyödyllistä. 

DSCN3146

DSCN3532

Hytissä oli myös paljon säilytystilaa, purettiin kaikki vaatteet ja muut tavarat laukuista kaappeihin ja hyvin ne mahtui. Myös kylpyhuone oli toimiva vaikka se ei nyt niin tilava olekaan.

DSCN3139

IMG_0281

Omalla parvekkeella oli kiva lukea ja kuunnella meren kohinaa.


Ruokailu

Karibia risteilyillä kuten muillakin kansainvälisillä risteilyillä kaikki ateriat kuuluvat risteilyn hintaan. Kuulin myöhemmin, että kun risteilyn varaa suoraan Costan sivuilta, sieltä pystyisi valitsemaan vain buffet-ravintolan ruokailupaikaksi. Näin ollen risteilyn hinta on hiukan halvempi.
Costa Deliziosalla on useita ravintoloita, josta voi valita mieleisensä. Kaikki ravintolat eivät kuitenkaan ole ilmaisia vaan siellä joutuu maksamaan kattausmaksun. Me ei käyty kertakaan kokeilemassa maksullisia ravintoloita vaan syötiin buffet-ravintolassa ja a la carte ravintolassa.

DSCN3331
A la carte ravintola, jossa syötiin joka ilta. Joskus syötiin täällä myös aamupalaa.

DSCN3333

DSCN3334
Buffet-ravintola, jossa yleensä syötiin aamupala ja lounas.

Molemmissa ravintoloissa tarjottiin aamupala, lounas ja illallinen. Buffet-ravintolassa oli lounaan jälkeen tarjolla myös päivällinen. Pikaruokaa kuten hampurilaisia ja ranskalaisia oli tarjolla niin lounaalla kuin päivällisellä. 

Illallista syötiin aina a la carte ravintolassa, jonka ruokalistalta sai valita 6 eri ruokalajista mieleisensä eli alkuruoka, keitto/pasta, pääruoka, salaatti, juustot ja jälkiruoka.  Me syötiin aina täyssetti, tietysti siitä olisi voinut valita vain muutaman ruokalajin, mutta ihana on maistella uusia makuja.  Erityisesti tykkäsin kalaruuista ja kerran liharuoka oli erinomainen. Myös jälkiruuat saavat minulta kiitosta.

PicMonkey Collage

Jälkiruuat ja alkupalat a la carte ravintolassa

PicMonkey Collage1

Pääruuat a la carte ravintolassa

IMG_0111

Kaksi kertaa risteilyn aikana oli Gala-illalliset, jolloin myös pukeutumiskoodi oli Formal. Mielestäni suurin osa ei noudattanut formal-pukeutumista eli siitä ei kannata ottaa mitään paineita. 

IMG_0270

Ihania drinkkejä 


Hyvinvointi ja viihde

Laivalla on todellakin panostettu hyvinvointiin ja viihteeseen. Costa Deliziosalta löytyy 3500 m2 kokoinen Samsara Spa, josta löytyy erilaisia terapia altaita ja saunoja. Spassa on tarjolla myös erilaisia vartalohoitoja ja hierontaa. Samsara Spa ja hoidot eivät kuulu risteilyyn hintaan vaan niistä täytyy maksaa erikseen. 

DSCN3353
Samsara kylpylään pääsi näyttäviä kierreportaita pitkin

DSCN3346

.. tai lasihissillä
 

DSCN3338
Sauna, jossa erinomaiset näkymät. 

Onneksi automaattisesti kaikkien asiakkaiden käytössä  oli 2 uima-allasaluetta porealtaineen ja todella hyvin varusteltu kuntosali. Kannelta löytyy myös juoksu- ja rullaluistelurata sekä monikäyttöinen urheilukenttä.

DSCN3145
Uima-allas ja porealtaat. Tämän tilan päällä oli liukuva katto. Todella kätevä, koska silloin tuulisena ja sateisena päivänäkin sai nauttia uima-altaista

DSCN3548
 Uima-allas ja porealtaat laivan takakannella

DSCN3342

Laivan kuntosali, jossa mekin käytiin muutama kerta. Kuntosalista löytyy todella laaja valikoima huippulaitteita.
 

Laivalta löytyy myös 4-D elokuvateatteri ja Formula1 sekä golf-simulaattori. Me testattiin 4-D elokuvateatteri, joka oli todella hauska. 4-D leffassa on todellakin sellainen tunne, että olet mukana leffan tapahtumissa. Meidän valitsemassa leffassa seikkailtiin kaivoksessa ja siinä oli myös hiukan pelottavia tapahtumia eli tunne oli kuin vauhdikkaassa vuoristoradassa.

Costalla oli myös ostoskatu, jossa oli erilaisia kauppoja. Myynissä oli paljon koruja, laukkuja, aurinkolaseja, vaatteita, alkoholia ja tupakkaa.

DSCN3325

Ostoskatu


Joka ilta valtavassa teatterissa oli erilaisia show-esityksiä. Kaikki olivat kyllä niin hyviä ja tasokkaita.

DSCN3323

DSCN3321   

Kohti teatteria

IMG_0133

Esitys kohta alkamassa

DSCN3336

Laivalla on 11-kerrosta

DSCN3327
Laivan keskiosa, jossa järjestettiin myös esityksiä.

 

DSCN3320
Tanssiravintola, jossa vietettiin aikaa  teatteriesityksen jälkeen.

DSCN3534

Kasino


Kaksi kertaa risteilyn aikana oli myös allasosastolla bileet, jotka olivat todella hauskat – hyvää musiikkia ja erinomaisia drinkkejä.

IMG_0202
”Valkoiset” bileet, jossa kaikki pukeutuivat valkoisiin vaatteisiin. 

IMG_0199
”Drinkkivuori”

Meidän risteilyllä oli kolme meripäivää ja silloin erilaista ohjelmaa oli tarjolla todella runsaasti. Parhaat ohjelmat olivat allasostolla, jossa muutenkin suurin osa ihmisistä viihtyy.

DSCN3160
Salsan opettelua. Myös Zumba kuului jokapäiväiseen ohjelmaan.

DSCN3153
Liharuokien valmistusta allasosastolla

 

DSCN3162
PicMonkey Collage2

Kakkuja tarjolla Italian päivänä

 

Tässä postaus Costa Deliziosan Karibian risteilystä. 10 pv meni todella nopeasti ja nautittiin risteilystä todella paljon. Mielestäni risteilyllä hinta-laatusuhde on todella kohdallaan. Laivalla on myös mahdollisuus täydellisesti rentoutua ja osallistua itselleni mielenkiintoisiin aktiviteetteihin. Laivalla voi viettää todellakin all inclusive loman eikä oikeastaan mistään tarvitse huolehtia. Risteilyllä on myös mahdollisuus tutustua mukaviin ihmisiin. Me tutustuttiin tällä kertaa todella mukavaan pariskuntaan Turusta. 

Suosittelen risteilyä jokaiselle. Mutta pieni varoitus, siihen voi oikeasti jäädä koukkuun. 
 
Seuraavissa postauksissa tulen kertomaan, mitä tehtiin risteilyn kohdesatamissa. 

10 Replies to “Karibian risteily Costa Deliziosalla”

  1. Haha 😀 Mä niin oon jäänyt koukkuun! Tosin tykkään kyllä melkein kaikista muistakin matkustusmuodoista, mutta kai se jotain kertonee, että maanantaina on edessä jälleen yksi pidempi risteily. Kuulostaa tosi kivalta tuo teidän reitti. Kolme viimeistä satamaa on sellaisia, joissa mekin olemme risteilyllä käyneet, mutta ekat on vieraampia, kuten myös Costan laivat. Tulen lukemaan seuraavatkin postaukset teidän risteilyltä. 🙂

  2. Kiitos, tämä reitti oli kyllä aika kiva 🙂 Teidän tuleva risteily on kyllä aivan mahtava. Olen katsonut paljon erilaisia risteilyjä ja se on yksi mun unelmareiteistä. Joskus sitten 🙂 Jään odottamaan teidän kokemuksia risteilyltä.

  3. Hahhah, täällä toinen pitkiin risteilyihin koukkuun jäänyt. Eka risteily tehtiin helmikuussa 2010 ja sen piti olla sellainen once in a lifetime-juttu. Risteilyjä on nyt tehty kahdeksan, josta viimeisimmältä tultiin muutama päivä sitten. Ja parvekehytti on toinen, johon on jääty koukkuun. Viisi kertaa parvekehytti ja kolme kertaa ison parvekkeen omaava sviitti. Ah sitä merituulen virettä 🙂

  4. Näin on, risteilyihin jää koukkuun, koska se on vaan yksinkertaisesti niin mahtava tapa matkustaa. Varsinkin jos rakastaa merta ja vaihtuvia maisemia/paikkoja. Ja kyllä parvekehytti on omalla tavalla luksusta kun voi aina aamuisin heti avata parvekkeen oven ja kurkistaa merelle tai kohdesatamaan.

  5. Risteilyt koukuttaa tosiaan helposti ja näillä pääsee helposti uusiin kohteisiin. Viisi risteilyä on nyt takana, mutta muutkin matkailumuodot kiinnostaa. Kiitos vielä teille molemmille mukavasta matkaseurasta 😀

  6. Kiitos Jaana, todellakin lämmöllä muistelen meidän risteilyä ja mukavaa yhdessäoloa. Risteilyt ovat todella mahtavia, mutta välillä pitää tietysti muitakin matkailumuotoja harrastaa 🙂

  7. Olipa kiva lukea suomenkielinen matkakertomus Deliziosasta. Olen menossa itävaltalaisen mieheni kanssa ensi syyskuussa (2018) ensimmäiselle risteilylleni (sain vihdoinkin puhuttua mieheni ympäri), laivana Deliziosa ja reittinä 7 päivän itäinen Välimeri (Venetsia-Bari-Korfu-Mykonos-Santorini-Dubrovnik-Venetsia). Koska halusin, että mieheni ensimmäinen kokemus risteilyistä olisi todella positiivinen, varasin meille Samsara-sviitin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *