Bahama – Freeport

Risteilymme ensimmäinen pysähdyspaikka oli Freeport Bahamalla.

Bahamasaaret on Atlantin valtamerellä sijaitseva saariryhmä. Se muodostuu noin 700 saaresta, joista vain kolmisenkymmentä on asuttuja. Pääkaupunki on Nassau ja Freeport on Bahaman toiseksi suurin kaupunki. Molemmat kaupungit ovat hyvin suosittuja risteilylaivojen pysähdyspaikkoja.

Risteily ei sään suhteen alkanut kovin hyvin, koska Bahamalla tuuli oli kova ja vettä tuli aivan kaatamalla. Syötiin rauhassa aamupala ja odotettiin laivassa sateen loppumista. Onneksi sade lakkasi, mutta edelleen ilma oli hyvin pilvinen ja tuulinen.

Tässä satamassa ei ollut ollenkaan turistikauppakeskittymää ja vaan päästiin suoraan satamaan, jossa oli jonossa takseja.

DSCN3138

Satamassa ei ollut ollenkaan ruuhka, koska aika moni oli varmaan jäänyt laivaan. Ei mennyt kun minuutti kun meiltä jo tultiin kysymään, että mitä haluaisimme tehdä Freeportissa. Kerrottiin, että saarikierros sopisi meille hyvin. Siinä oli jo 8 henkilö, jonka kanssa oli sovittu myös saarikierroksesta. Istuttiin kaikki tilataksiin ja saarikierros alkoi.

Ajettiin autolla Freeportin keskustassa, käytiin lentoasemalla ja kierrettiin muutamalla asuinalueella. Kuski esitteli meille paikan hienommat talot ja kertoi, että Freeportissa asuu Burger Kingin franchising oikeuksien haltija. Hänellä on aikamoinen lukaali Bahamalla. Muutenkin kaupunkikuvassa oli todella paljon pikaruokaravintoloita eli Burger King, Pizza Hut ja Wendy’s oli edustettuna. Vierailtiin Freeportissa sunnuntaina ja näin ollen koko kaupunki oli kuin aavekaupunki, ihmisiä ei näkynyt missään. En ole edes varma, olivatko pikaravintolatkaan auki, niiden edessä ei ainakaan ollut autoja.

Lopuksi meitä vietiin saaren ainoa liikepaikkaan, joka on nimeltään Port Lucaya Market Plaze. Siellä päästiin ensimmäisen kerran autosta ulos.

DSCN3137

Alueella oli pieniä kauppoja, jossa oli kaikenlaista turisikrääsä – koruja, vaatteita ja matkamuistoja myynnissä. Alueella on myös ravintoloita, baareja, kahviloita ja kasino. Alueen vieressä näytti olevan myös muutama all inclusive jättihotelli.

Kuskin ja muiden samassa taksissa olleiden kanssa sovittiin, että kierrellään alueella noin 1,5 h. Oltiin kyllä ihan ihmeessä, että miten saadaan tämä aika kulumaan, koska meillä ei ollut nälkä eikä haluttu ostaa mitään tarvaraa. Näin me sitten kierrettiin koko alue monta kertaa ja ihmeteltiin ostospaikkaa, joka on rakennettu vain turisteille.

DSCN3135

DSCN3132

DSCN3136

Ihan lähellä oli myös ranta. Koska ilma oli tuulinen ja sateinen,  ihmiset vaan katsoivat isoja aaltoja ja ottivat valokuvia. Vesi oli kyllä todella kirkas ja turkoosi. Kauniina aurinkoisena päivänä olisi kyllä ollut ihana rentoutua rannalla, nauttia auringosta ja uimisesta turkoosissa meressä.

DSCN3131

DSCN3130

Noin kolmen tunnin kiertoajelun jälkeen päästiin takaisin satamaan ja laivaan. Kierros maksoi 35 $/hlö. Freeport oli meille aikamoinen pettymys, koska saarella ei oikeastaan ole mitään luonnonnähtävyyksiä eikä mitään muutakaan tekemistä. Kauniina päivänä kannattaa mennä vaan suoraan rannalle ja nauttia turkoosista merestä ja auringosta.

Voin jo etukäteen kertoa, että seuraavat kohdesatamat olivat huomattavasti mielenkiintoisammat.

Seuraa Matkaunelmia Facebookissa, silloin saat heti uutisvirtaan tietoa kun uusi postaus on julkaistu.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *