Cozumel – Meksiko

Kuudes eli viimeinen kohdesatama Karibian risteilyllämme oli Cozumel. Saari on noin 20 km mantereelta ja saarelta näkeekin selkeällä säällä Playa del Carmenin ja sen upean rannikon.

Cozumelin saari on 16 km leveä ja 48 km pitkä. Ihan koko saaren ympäri ei voi kiertää ainakaan vuokra-autolla, koska kaikki tiet eivät ole ajokunnossa. Olin etukäteen lukenut, että Cozumelilla kannattaa ehdottomasti vuorata auto, koska päätiet ovat hyvässä kunnossa ja liikenne on rauhallista. Oltiin melko varmoja, että satamasta löytyy autovuokraamo, josta voidaan vuokrata auto. Autovuokraamot löytyvät vasta kauppojen ja ravintoloiden jälkeen satama-alueen porttien luota. Vuorattiin auto Alamosta hintaan 65 $/pv, hintaan sisältyi täysvakuutus nollaomavastuulla. Auto oli keskikokoinen ja automaattivaihteinen.

Saatiin vuokraamosta kartta ja suunnattiin satamasta saaren eteläosaan. Ensimmäiseksi pysähdyttiin El Cedral maya-raunioiden alueella. Alue on todella pieni ja se on nähty aika nopeasti. Siellä oli yksi maya-raunio ja pieni kirkko. Alueella oli myös puisto.

DSCN3441

El Cedral, maya-raunio

DSCN3440

Pieni kirkko, El Cedral alueella

DSCN3442

DSCN3443

Käveltiin alueella noin puoli tuntia ja siirryttiin eteenpäin saaren eteläisempään nurkkaan, jossa sijaitsee Punta Sur ekologinen puisto. 

Punta Sur alueelle oli sisäänpääsymaksu 14 $/hlö.

DSCN3455

Alueella oli myös muutama maya-raunio.

DSCN3456

Aika pian nähtiin suistoalue, jossa asuu krokotiileja ja paljon lintuja. Tässä kohtaa emme vielä nähneet krokotiileja, mutta myöhemmin meitä kyllä onnisti.

DSCN3457

Aivan puiston kaukaisemmassa kulmassa oli majakka, jonka sisätiloissa oli myös pieni museo.

DSCN3459

DSCN3464

DSCN3475

DSCN3479

Nähtiin alueella todella paljon iguaaneja. Niitä oli kivikasojen päällä ja autotien reunassa näitä oli vaikka kuinka paljon.

DSCN3463

DSCN3508

Myös pelikaanit viihtyvät alueella.

DSCN3506

Paras osuus puistossa oli vielä edessä. Saavuttiin pienellä parkkialueelle, jossa toisella puolella oli merenranta ja toisella puolella suistoalue (laguuni), jossa asuivat krokotiilit. Tuntuu aivan uskomattomalta, että suolainen vesi ja makea vesi ovat näin lähekkäin. Ja näytti siltä, että krokotiilit pysyttelivät suistoalueella vaikka rannalle olisi ollut 200 metriä. Eihän sitä kyllä koskaan tiedä, jos joku yksilö joskus eksyisikin rannan puolelle.

Lipun hintaan sisältyi reilun puolen tunnin veneajelu suistoalueella. Nyt oltiin melko varmoja, että nähdään krokotiileja, mutta venekuski ei ollut siitä 100 % varma. Mutta meitä onnisti. Oltiin aika lailla keskellä laguunia kun huomattiin, että joku eläin tulee vauhdilla meitä kohti. Aika pian nähtiin, että tämähän on krokotiili. Luulen, että jotkut turistit ovat syöttäneet niitä veneestä, koska tämä yksilö selvästikin odotti, että joku olisi antanut ruokaa.

DSCN3488

Nähtiin vielä aika runsaasti lintuja. Ajelu suistoalueella oli todella mahtava.

DSCN3492

Veneajelun jälkeen lähdettiin rannalle. Aivan uskomaton näky odotti meitä. Ranta oli melkein autio, ihan muutama turisti oli rannalla.

IMG_0235

Lähdettiin heti uimaan ja snorklaamaan. Vesi oli todella kirkas ja turkoosi, ihan kuin paratiisiin olisi saapunut.

DSCN3504

IMG_0231

Uimisen jälkeen rentouduttiin riippukeinoissa. Se oli aivan täydellistä – katsoa vaan merta ja kuunnella luonnon ääniä.

DSCN3505

IMG_0245

Oltaisiin viihdytty rannalla vielä vaikka kuinka kauan, mutta meillä oli pakko lähteä, koska haluttiin vielä käydä Cozumelin pääkaupungissa San Miguelissa.

Meillä oli jo hieman nälkä ja kaivattiin kahvia. Onneksi San Miguelista löytyi Starbucks, jossa juotiin kahvit ja otettiin pieni välipala. Käveltiin kaupungin keskustassa ja ihailtiin värikkäitä taloja. Kaupunki oli todella siisti ja siellä oli runsaasti baareja ja ruokapaikkoja. Turisteja oli todella vähän, koska suurimmat massat olivat jo menneet laivaan.

DSCN3517

DSCN3519

Kaupungissa käynnin jälkeen palautettiin auto ja pyörittiin vielä satama-alueella kaupoissa.

DSCN3521

DSCN3523

Ja sen jälkeen sitten laivaan. Oltiin koko päivä vietetty ihanassa Cozumelissa. Tykättiin tästä paikasta todella paljon. Osittain syynä on varmasti se, että tämä oli ainoa kohdesatama, jossa vuokrattiin auto. Paikasta saa aina eniten irti kun voi lähteä sinne, mihin haluaa ja viipyä paikassa just niin kauan kuin haluaa. Punta Sur luonnonpuistoon ei esimerkiksi pääse edes turistibussilla, koska sillä rajoitetaan turistien määrää puistossa. Tämä oli meidän ensimmäinen kerta Meksikossa, mutta ei varmasti viimeinen. Ihastuttiin paikkaan todella paljon ja halutaan nähdä myös muita paikkoja Meksikosta.

DSCN3530

Tämä oli viimeinen postaus Karibian risteilystä ja kohdesatamista. Teen vielä yhteenveto- ja kustannuspostauksen, jotka ovat olleet suosittuja.

 

4 Replies to “Cozumel – Meksiko”

  1. Olin itse myös (lyhyellä vain kahden stopin risteilyllä) viime vuonna ja toinen stopeista oli Cozumel. Yleisön pyynnöstä, meidän Cozumelin stoppi käytettiin rannalla loikoiluun ja uimiseen, joten ei saatu tosiaan irti siitä paikasta noin paljon :/ Toisena maapäivänä (Progreso, Meksiko) käytiin sitten raunioilla yms. Näyttää kuitenkin tosi kivalta Cozumelin saari sun kuvissa!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *