Phu Quocin suositut rannat ja yksi paratiisiranta

Edellisessä postauksessa kerroin Phu Quoc saaren yleisistä nähtävyyksistä ja meidän viihtyisästä hotellista. Nyt on vuorossa rannat, jossa käytiin.

Phu Quocilla riittää erilaisia rantoja. Vaikka oltiin saarella tammikuussa kun turistisesonki on kuumimmillaan, löytyi rannoilta hyvin tilaa ja ruuhkaa ei koettu ollenkaan.

1. Starfish beach

Starfish beach on ehdottomasti koko saaren paras ranta. Rannan oikea nimi Rach Vem beach, joka sijaitsee Phu Quoc saaren pohjoisosassa. Suurin osa turisteista tuntee tämän kuitenkin Starfish beachina, koska kirkkaassa merivedessä on lukuisia meritähtiä.

Loppumatka rannalle on erittäin haasteellinen, koska joutuu ajamaan erittäin huonokuntoista ”peltotietä”. Muutama kerta meinasi usko loppua, että päästäänkö eteenpäin vai jääkö mopo jumiin pehmeään tiehen. Nimittäin yöllä oli tullut vettä ja tie oli vielä huonokuntoisempi kuin kuivalla säällä.

Starfish ranta on todella kaunis ja rauhallinen. Sijainnin ja huonokuntoisen tien vuoksi kovin moni turisti ei vieraile kyseisellä rannalla, sen takia ranta on vielä aika koskematon. En ole aikaisemmin missään muualla nähnyt näin paljon meritähtiä. Mieletön kokemus oli kävellä matalassa kirkkaassa merivedessä ja snorklata ihailemassa meritähtiä. Minulle myös selvisi, miten nopeasti meritähdet pääsevät vedessä eteenpäin.

Untitled Untitled Untitled
Untitled Untitled
2. Ong Lang Beach

Paluumatkalla Starfish rannalta haluttiin mennä johonkin rantaravintolaan syömään. Hotellin haun yhteydessä huomasin, että Ong Lang rannalla on erittäin ihastuttava hotelli Eco Beach Resort. Päädyttiin varaamaan Mercure Resort & Villas hotelli, mutta ajateltiin käydä Eco Beach Resortin ravintolassa syömässä. Paikka on todella viehättävä ja viihtyisä, myös rannan hiekka on huomattavasti valkoisempi kuin Long Beachilla. Saatiin ravintolasta paras paikka, josta oli esteetön näkymä merelle ja uima-altaalle. Jäätiin katsomaan auringonlasku, joka oli matkamme kaunein auringonlasku.

Untitled Untitled Untitled Untitled

3. Sao Beach

Sao beachia mainostetaan saaren parhaana rantana, koska hiekka on valkoista ja merivesi kirkasta. Mercure hotellista rannalle on noin 18 km, muutama kilometri loppumatkasta joutuu ajamaan monttuista hiekkatietä. Ranta on suhteellisen pitkä ja erittäin suosittu. Päivällä saattaa tulla bussilasteittain turisteja, jotka hieman häiritsevät rantaparatiisin tunnelmaa.

Ensimmäisen kerran käytiin rannalla illalla ja silloin hieman tihutti vettä. Kaikki turistit olivat lähteneet ja paikalla oli ainoastaan paikallisia illastamassa. Ranta näytti todella hienolta. Silloin käveltiin koko rantaviiva edestakaisin ja katsottiin paras paikka, johon tullaan sitten viettämään rantapäivä. Mielestäni paras ja rauhallisin paikka on Paradiso ravintolan lähellä Sao beachin rannan pohjoispuolella. Sieltä on helppo hakea ihania smoothieita ja ruokakin oli oikein hyvää. Plussaa myös vessojen siisteydestä. Kannattaa pyytää ravintolasta ruokailusta kuitti, koska muutoin joutuu parkkipaikasta maksamaan, jos käy vain rannalla eikä käytä ravintolan palveluita.
Untitled Untitled Untitled Untitled
Yksi negatiivinen asia pitää myös kertoa, nimittäin roskaisuus. Heti kun rantatuolien alue loppuu, alkaa ”kaatopaikka”. Käveltiin rannan aivan pohjoisosaan, jossa ihmiset ovat tuoneet kaikki mahdolliset roskat kengistä muovipulloihin ja muuhun roskaan, se oli todella karmea katsottavaa.

4. Long Beach

Phu Qouc pisin ranta on nimen mukaisesti pitkä ranta. Ranta jakautuu Duon Dongin kaupungin keskustan molemmille puolille. Kaupungin alueella hotellit ovat aivan vierekkäin. Meidän hotellimme Mercur oli Long Beachin eteläpuolella ja ranta-alue oli todella rauhallinen. Long beachin rantaviiva on pitkä, mutta rannat eivät ole mielestäni kovin viehättäviä.

Untitled
Untitled

Untitled
Untitled

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *