Phu Quoc, Vietnamin rento lomasaari

Hetkisen Saigonin jälkeen saavuttiin rauhalliselle Phu Quoc saarelle. Lentomatka on lyhyt, tasan tunnin verran. Olin lukenut saaresta etukäteen blogeista ja matkailulehdistä, kaikki kehottivat menemään saarelle mahdollisimman pian, koska kohta saari on massaturismin valtaama. Tämä pitää täysin paikkaansa, koska saarella on valtavasti rakenteilla olevia valtavia hotellikomplekseja.

Phu Quoc sijaitsee Siaminlahdella aivan Kambodzan rannikon edustalla. Saari on 50 km pitkä ja leveämmältä kohdalta 25 km. Tunnetuin ranta on Long beach, joka on 20 km pitkä ja jonka varrella suurin osa hotelleista sijaitsee, kuten myös hotellimme Mercure Phu Quoc Resort & Villas. Saaren pääkaupunki Duong Dong sijaitsee  Long beachin puolessavälissä ja hotelliltamme oli siihen noin 8 km matka.

Mercure Phu Quoc Resort & Villas sijaitsee todella rauhallisella alueella Long beachin eteläpuolella ja lähellä ei ole muita hotelleja. Resortiin kuuluu 73 villaa, perustasosta luksusvilloihin, johon kuuluu myös oma uima-allas. Lisäksi hotellialueella on ravintola, kaksi baaria, spa, kuntosali, tenniskenttä, sauna, uima-altaat ja poreallas. Meillä oli varattu Premium huvila, jossa oli oma poreallas ulkona ja terassi. Lähetin varauksen jälkeen hotellille toiveen, että haluaisimme villan mahdollisimman lähelle merta ja toiveemme otettiin huomioon. Terassilta oli näkymät uima-altaalle ja merelle. Lisäksi hintaan kuului joka päivälle 10 $ seteli, joka sai käyttää hotellin ravintolassa tai kauneushoitoihin. Myös ilmainen kuljetus kentältä hotellille ja paluupäivänä takaisin kentälle kuului hotellin palveluihin. Vietettiin hotellissa 6 yötä ja viihdyttiin siellä mainiosti.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Hotellin kauneushoitolan palvelut ovat laajat ja käytin osa 10 $ etuseteleistä jalkahoitoon, manikyyriin ja hierontaan. Loput kupongit käytettiin hotellin ravintolaan. Syötiin hotellilla kaksi kertaa lounasta ja kolme kertaa illallista. Hotellin ravintolassa ruuan hinnat ovat tietysti paljon kalliimmat kuin Duong Dongissa, jossa käytiin monta kertaa syömässä katuruokaa iltamarkkinoilla. Vaikka hotellin ravintolan ruuat olivat ihan hyviä, mikään ravintola ei voita autenttista katuruokaa.

Untitled Untitled Untitled

Liikkuminen

Paras kulkuväline saarella on ehdottomasti mopo. Meillä oli 5 päivää mopo käytössä ja ehdittiin kiertämään käytännössä koko saari. Liikenne kaupunkien ulkopuolella on todella rauhallista, kaupungeissa ajaminen on sitten hieman jännittävämpi kuin mopoja on aika runsaasti. Onneksi mieheni on rauhallinen kuski ja pärjää todella hyvin myös hieman kaoottisemmassa liikenteessä. Minä istuin mopon kyydissä ja välillä tietysti hirvitti esimerkiksi risteyksissä. Mutta hyvin pärjättiin ja selvittiin siitäkin kokemuksesta. Ainut huono puoli oli se, että jouduttiin 5 päivän aikana ajamaan kolmella eri mopolla, koska kaikissa mopoissa oli jotain vikaa. Viimeinen mopo jätti meidät tielle. Oltiin toisella puolelle saarta ja jouduttiin palaamaan taksilla takaisin kaupunkiin ja palauttamaan avaimet mopovuokraamolle. Mopovuokraamolle tulikin sitten siitä hieman lisää kustannusta.  Mopovuokra on todella halpa eli noin 6 eur/vrk, mutta hyvän mopon löytäminen on haasteellista, koska suurin osa on todella huonossa kunnossa.

Untitled

Nähtävyydet

Phu Quocilla on useita nähtävyyksiä. Me ajateltiin ottaa rennosti ja päätettiin, että ei oteta nähtävyyksien katsomisesta mitään paineita. Tarkoitus oli rentoutua, ajella mopolla eri paikoissa ja nähdä paikallisten elämää. Tarkoitus oli myös käydä eri rannoilla ja snorklaamassa. Rantojen lisäksi käytiin vesiputouksilla, safarilla ja yhdessä temppelissä.  Nähtävyydeksi voi myös laskea iltamarkkinat, jossa myydään kaikkea mahdollista ja sieltä saa taivaallista katuruokaa. Kaikkiin paikkoihin kuljettiin mopolla.

1. Temppelit

Saarella on lukuisia temppeleitä. Me käytiin ainoastaan yhdessaä temppelissa, joka sijaitsee saaren pohoisosassa.

Untitled
Dinh Nguyen Trung Truc Pagoda

Untitled


2. Vinpearl Safari

Untitled
Vinpearlista löytyy sekä huvipuisto että safari. Me käytiin vain safarilla ja lippu alueelle on Vietnamin hintatason mukaan todella kallis, 22 €/hlö. Safarialue on aika iso ja sen kävelemiseen menee helposti muutama tunti. Portilta saa kartan, joka on todellakin tarpeen. Me luultiin, että siellä on vain safari, mutta siinä olikin myös eläintarhan alue. Me ei normaalisti käydä eläintarhassa, koska eläimien näkeminen häkissä on todella surullista.  Onneksi täällä eläimillä oli yllättävän hyvät oltavat, häkkialueet olivat yllättävän isoja ja siihen oli panostettu paljon. Täällä pääsi myös syöttämään elefantteja ja kävelemään apina- ja lintualueella, jossa eläimet olivat vapaana.

Untitled Untitled Untitled
Eläintarha-alueen jälkeen saavuimme Safari portille, jossa kuljettiin eri alueiden läpi bussilla. Bussissa oli opas mukana, joka selosti kaikki vietnamiksi. Englanniksi opas kertoi ehkä muutaman lauseen.

Nähtiin kuitenkin tiikereitä, leijonia, seeproja, kirahveja ja sarvikuonoja. Bussi ei kovin kauan pysähtynyt eläimien vieressä eli kuvaaminen tapahtui ainoastaan bussin ikkunan läpi ja aika kiireellä.

Untitled Untitled
Untitled Untitled

Safarin päätepysäkin vieressä on Giraffe ravintola, jossa on kirahvi alue, myös siellä pääsi syöttämään kirahveja. Sen jälkeen käytiin vielä katsomassa puolen tunnin eläin-show.

Untitled Untitled

3. Suoi Tranh vesiputous

Saarelta löytyy myös vesiputous, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. Ennen putouksia on kaunis ja hyvin hoidettu puistoalue, jossa voi ihailla luontoa ja kukkia. Siellä on myös hauskoja patsaita. Vesiputouksille on aikamoinen kiipeäminen sademetsässä. Polku on rakennettu luonnonkivestä, näin ollen siinä on paljon epätasaisuuksia ja liukkaita kohtia. Suosittelen ehdottomasti jalkineeksi lenkkareita. Me oltiin saarella kuivan kauden aikana, sen vuoksi vesiputous oli hieman vaatimaton. Matka vesiputouksille oli kuitenkin kokemisen arvoinen. Sisäänpääsy puistoalueella oli 10000 VND (noin 40 snt) + lisäksi pysäköintimaksu 2000 VND (8 snt). Untitled Untitled Untitled

4. Duong Dongin iltamarkkinat

Duond Dongin iltamarkkinat alkavat jo noin klo 17. Markkinoilla on myynnissä kaikenlaista tavaraa ja paljon paikallista ruokaa sekä tietysti merenelävää.  Me käytiin siellä useita kertoja syömässä, koska siellä ruoka on autenttista, maukasta ja erittäin edullista. Myös merenelävien valikoima oli todella runsas ja yksi ilta syötiin grillattuja kuningasrapuja.

Untitled
Untitled Untitled

5. Rannat

Phu Quocissa on useita rantoja, jossa käytiin, kerron näistä seuraavassa postauksesssa.

4 Replies to “Phu Quoc, Vietnamin rento lomasaari”

  1. Terveisiä vaan Phu Quocilta! 🙂 Tässä tulikin muutama nähtävyysvinkki, hirveästi ei olla vielä saareen tutustuttu, kiitos! Totta, että saari on ihan kohta massaturismin valtaama jos ei ole jo. Vähän epäilen, miten saari tulee turistimassoja kestämään, kun nyt jo avoviemärit haisee ja rannoilla on roskavuoria. Mutta kaunis paikka muuten <3

  2. Roskaaminen on kyllä saarella aivan käsittämätön. Ja kauniilla Sao beachilla näkee valtavia roskakasoja heti kun ns. virallinen ranta-alue päättyy. Vinkkinä, että paras ja hiljaisin ranta on pohjoisessa ” Starfish beach”, mieletön määrä meritähtiä kirkkaassa merivedessä ja turisteja muutama. Loppumatkan tie rannalle on kyllä todella huonokuntoinen ja pomppuinen eli turistibussit sinne ei pääse ��

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *