Upea Grand Canyon – luonnon muovaama kanjoni

Tehtiin päiväretki Grand Canyonilla Las Vegasista. Matkan pituuden perusteella (noin 2,5 h/suunta) vierailukohteeksi muodostui Grand Canyonin länsipuolen vierailukeskus (West Rim). South Rim on huomattavasti suositumpi, mutta siihen ajaa Las Vegasista 4,5 h. Päiväretkeksi tämä olisi aika raskasta. Aamupäivällä vierailtiin vielä Hooverin padolla eli jos nämä nähtävyydet haluaa mahduttaa samaan päivään, silloin länsipuolen vierailukeskus on ainoa mahdollisuus.

Untitled
Aika rauhassa saa ajaa. Tässä lähestytään Grand Canyonin länsipuolen vierailukeskusta.
UntitledMatkalla näkee myös joosuanpuita (Joshua tree)

Untitled
meidän vuokra-auto


Grand Canyon

Untitled

Grand Canyonin kansallispuisto on perustettu vuonna 1919 ja vuodesta 1979 lähtien se on kuulunut UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Kanjoni on myös valittu maailman seitsemän luonnonihmeen joukkoon. Grand Canyon on syntynyt miljoonien vuosien kuluessa Coloradojoen kaivertamana, pituutta sillä on 446 km, leveys vaihtelee 6-29 km ja se on parhaimmillaan yli 1800 m syvä.

Grand Canyon West Rim on Hualapai Triben omistuksessa, ja siellä joutuu sisäänpääsystä maksamaan hieman enemmän kun esim. etelä- tai pohjoispuolen näköalapaikoilla, tässä sivulla on kerrottu eri paikkojen plussat ja miinukset. Länsipuolella ei pääse autoilla ollenkaan näköalapaikkojen lähelle vaan autot jätetään parkkiin vierailukeskuksen viereen, josta ostetaan liput. Peruslippupakettiin (50 $) kuuluu kolme paikkaa – Eagle Point, Guano Point ja Hualapai Ranch. Skywalkilla kävely maksaa peruspaketin lisäksi vielä 22 $. Yhdessä paikassa saa olla niin kauan kuin haluaa ja bussilla pääsee siirtymään seuraavaan paikkaan. Paikkojen etäisyydet ovat noin 2-4 mailia, takaisin vierailukeskukseen matka on mielestäni vielä pitempi eli kannattaa ehdottomasti käyttää  bussia.

Eagle Point

DSCN4442
Untitled
Tästä  Eagle Point on saanut nimensä. Katso, miten kanjoniin on muotoutunut kotkan kuva, joka levittää siipiä. 


Ensimmäiseksi siirryttiin Eagle Pointiin. Täytyy sanoa, että kun näin kanjonin, ei voinut kun tuijottaa ja huokaista, miten upeasta ja uskomattomasta luonnonnähtävyydestä on kysymys. Ajattelin, että tätä näkymää voi tuijottaa loputtomiin. Kanjonissa esiintyy lukuisa värejä ja auringonlaskun aikaan värit ja varjot vuorottelevat keskenään. Ja hiljaisuus on aivan käsittämätön.

Untitled
Untitled Untitled
Eagle Pointissa on myös Skywalk, joka on rakennettu kanjonin päälle. Skywalk on lasia ja näkyvyys kanjoniin näin ollen esteetön. Itse en skywalkille mennyt, koska olen sen verran korkeapaikkakammoinen, että en olisi lasisillalla mitenkään pystynyt kävelemään. Mies käveli Skywalkilla ja oli hieman pettynyt, koska kameraa eikä kännykkää voinut ollenkaan ottaa mukaan. Myös näkymät olivat samanlaiset kuin kanjonin reunalta eikä siis sillalla kävely tuonut mitään lisäarvoa.

Untitled
Untitled

Guano Point

Untitled
Kun päästiin Guano Pointille, tajuttiin, että tämä on vielä upeampi ja monimuotoisempi paikka kuin Eagle Point. Siinä kohtaa kanjoni teki mutkan ja päästiin katsomaan huomattavasti laajemmin kanjonin eri paikkoja.

Guano Pointissa pääsi myös huomattavasti enemmän kävelemään ja nousemaan ylös mäennyppylälle. Joka paikasta avautuivat upeat näkymät. Mikään valokuva tai video ei tuo esiin sitä uskomatonta mahtavuutta, upeutta ja kauneutta, vaan jokaisen on se paikka itse nähtävä, että tajuaa kanjonin henkensäsalpaavat näkymät.

DSCN4446
Untitled Untitled Untitled DSCN4449 Untitled
Me ehdittiin vierailemaan kahdessa pisteessä eli kolmas (Hulapai Ranch) jäi käymättä. Ei jääty myöskään katsomaan auringonlaskua, koska meillä oli vielä pitkä matka takaisin Las Vegasiin. Tämä oli myös ainoa ilta kun päästiin katsomaan Las Vegasin menoa. Seuraavana päivänä oli tarkoitus jo siirtyä eteenpäin Kuolemanlaakoon.

Retki Grand Canyonille oli todella upea. Jos vierailet Las Vegasissa, Grand Canyonin päiväretki kannattaa ehdottomasti tehdä. Ja länsipuolelle matka ei ole kun se 2,5 h. Jos joskus vielä tullaan jenkkeihin road tripille, pitää kyllä ehdottomasti käydä katsomassa etelä- ja pohjoispuolen näköalapaikat. Myös auringonnousun sekä -laskun katsominen on haaveissa. Käsittämättömän upea luonnonnähtävyys on Grand Canyon.

Untitled
Tässä vielä paluumatkalla aavikolla nähty auringonlasku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *