Kuolemanlaakso, kuumin ja kuivin kansallispuisto

Las Vegasista siirryttiin eteenpäin Kuolemanlaaksoon eli Death Valleyn kansallispuistoon.

Las Vegasista ajaa Kuolemanlaaksoon reilu 2 h ja se sijaitsee Kaliforniassa, lähellä Nevadan rajaa.

Kuolemanlaakso – Death Valley on autiomaa, josta löytyy kanjoneita, suola-aavikkoa, hiekkadyynejä ja laaksoja. Kansallispuistossa sijaitsee myös USA:n matalin paikka, 86 metriä merenpinnan alapuolella.

Untitled.

Kansallispuiston pääsymaksu on 30$/auto ja maksu on voimassa viikon ajan. Maksu suoritetaan luottokortilla kansallispuiston laidalla olevaan itsepalvelu automaattiin. Kansallispuiston sivuilta näkee tarkemmin kaikki maksun suorituspisteet + pääsymaksut.

Ensimmäiseksi ajettiin autolla kanjoneiden läpi. Reitti oli kapea, mutta todella mielenkiintoinen. Siihen olisi voinut mennä myös kävelemään, mutta kova kuumuus ei houkutellut meitä lähtemään ilmastoidusta autosta kovin kauas. Noustiin vain pari kertaa autosta kuvien ottamista varten.

Untitled Untitled

Seuraavaksi pysähdyttiin Zabriskie pointilla, jossa ovat kauniit kivimuodostelmat. Näköalatasanteelle joutuu hieman kävelemään ja siinä tunsi hyvin tämän armottoman kuumuuden + 50 C. Tässä kohtaa syötiin myös eväät, jotka ostettiin Las Vegasista. Pakattiin ruuat kylmälaukkuun, näin ne säilyivät oikein hyvin 2,5 h. Eväät pitää syödä autossa, jossa on ilmastointi päällä, muuten syöminen on aika mahdoton.

Untitled
Untitled
Untitled

Kansallispuiston puolivälissä on Furnace Greek kylä, josta pääsee tarkistamaan päivän lämpötilan ja myös ruokailemaan. Meidän vierailupäivänä mittari näytti +121-122 F, just ennen kuvan ottamista lämpötila oli +122 F, joka on tasan +50 C.

Untitled

Me siirryttiin eteenpäin ja matka jatkui laaksossa, myös suola-aavikkoa näkyi monessa paikassa.

Kohtapuolin alkoi näkyä myös hiekkadyynejä. Emme lähdetty tarpomaan kauemmaksi, koska oli aivan tolkuttoman kuuma.

Untitled
Untitled

Kohtapuolin maasto taas muuttui ja edessä oli vuoren ylitys. Ennen vuoren ylitystä auton tehot laski ja jouduttiin hieman odottamaan auton jäähtymistä. Pelättiin jo pahinta, että joudutaan kutsumaan apua, mutta noin 15 min jäähdyttelyn jälkeen päästiin taas jatkamaan matkaa. Ajettiin myös vähän aikaa ikkunat auki ilman ilmastointia, että saadaan jäähdytys moottorin käyttöön. Onneksi aurinko alkoi jo siinä vaiheessa laskea ja lämpötilakin hieman laski.

Kuolemanlaakson läpiajoon pysähdyksineen kului reilu 3 h. Helposti siinä saisi myös enemmän aikaa kulumaan, jos pysähtyy jokaisella näköalapaikalla ja tutustuu paikkoihin tarkemmin. Suosittelen ehdottomasti ajamaan Kuolemanlaakson läpi, mutta heinäkuu ei ole siihen paras mahdollinen aika, koska lämpötilat kipuavat joka päivä +50 C. Muut vuodenajat ovat lämpötilojen suhteen hieman inhimillisempiä ja voi myös viipyä näköalapaikoilla hieman pitempään.

Untitled
Tässä viimeinen näköalapaikka Kuolemanlaaksossa

deathvalley_large
Death Valleyn kartta

Oltiin varattu seuraavan yön hotelli Fresnosta, koska haluttiin olla seuraavana aamuna mahdollisimman lähellä Yosemiten kansallispuistoa. Koko päivän ajomatka oli 480 mailia, joka on 772 km. Tämä oli pisin siirtymä yhden päivän aikana roadtripillämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *